Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır?

Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 02:45 #2029

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
En son iş görüşmem de başarısız geçti. Bu yaşta hala öğrenci gibi teknoloji takip edecek motivasyon kalmamış. Hem zaten bu Hintli ve Çinlilerle başedilemez. Sonuçta anlaşılan daha uzun bir süre işsiz kalacağım. Galiba en azından bütün yazı işsiz geçireceğim. Belki de iyi oldu. Çok uzun zamandır hiç tatil yapmamıştım.

Bu kadar uzun bir boş zaman İstanbul'da biraz zor geçer. Herhangi bir seyahat, eğlence kültürüm ya da çantamı sırtlayıp, kendimi yollara vuracak kadar enerjim olmadığı için pusulasız kaldım.

Bize uygun, sakin, orta yaş tatili nerde yapılır bir fikri olan var mı? Orta yaş tatili derken, malum öyle çok kalabalık ve gürültülü, yapış yapış sıcak değil, şöyle ağaçlar içinde içinde, ılıman, akşamları kavunla rakı içilip, balık yenirken, muhabbeti bol, kafadar insanlarla "memleket kurtacak" sohbetlerin yapılacağı bir ortamı kastediyorum.

Birkaç defa plan yapmadan atlayıp gittim, bulduğum ilk aile pansiyonlarında kaldım ama açıkcası pek sarmamıştı. Oturacak bir sandalyesi bile olmayan ufacık odalar, şöyle kitabını okuyacağın bir çay bahçesi bile bulunmayan apartman dairesinden bozma pansiyonlar vs.

Galiba ben şöyle, sınırlı sayıda birbirini bilen insanların müdavimi olduğu "saklı bahçe" türünden bir yer arıyorum
Son Düzenleme: 02 Haz 2009 02:58 Düzenleyen onder.

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 04:54 #2030

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Datça, Palamutbükü, Assos...

Eğer en favori yerin nersi dersen, Bozburun /Selimiye... Mavi Deniz Pansiyon ya da Beyaz Güvercin Motel...

Kaş da düşünülebilir.

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 06:00 #2031

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
2 sene evvel bizim biraderi evlendirmiştik Datça'nın Mesudiye köyünde. O yaz hem "kız isteme" ve nişan ve 2 ay sonra da düğün münasebetiyle bulundum bu "saklı bahçede". Bizim dünür köyün eski muhtarı ve '70lerde solcu şimdilerde CHP'li. Kapı komşusu ise, bir zamanlar Kadıköy'de sahaflık yapıp, şimdi orada yaptırdığı küçük bahçeli evinde yaşayan ve günlerini balık tutarak geçiren bir münzevi. Adamlarda hikaye ve muhabbet bol, yeterki rakı ve adam olsun karşılarında. Badem ağaçları arasındaki köyde denize girilebilecek 2 tane koy var. Küçük plajının yakınında 2 çay bahçesi, 4-5 tane restoran ve pansiyonlar var. Kolay ulaşılabilir bir konumda olmadığı için halen ve henüz turistik tahribata uğramamış durumda. Havası güzel, insanı sıcak ve çok misafirperver. İnsanı boğmayan bir de rakıyla muhabbetine doyulmayan ortamı var. Alternatiflerin arasında bulunsun, gidersen de haberim olsun.

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 07:31 #2032

• fetekos
  • Çaylak
  • Gönderiler: 89
Fazla sıcak ve rahatsız edecek kadar kalabalık olmayan, biraz da yazarçizer takımı tarafından tercih edilen, doğası, denizi güzel, oksijeni bol, gezilecek yerler açısından da zengin Ayvalık (özellile Çamlık yakınları) ya da Cunda, tatil gibi değil de kalınan süre boyunca kendini oranın yerlisi gibi hissederek rahat yaşayabileceğin yerler.

Assos Kadırga sahilinde, çok temiz, mütevazı ve samimi insanların işlettiği Mercan Motel'i de önerebilirim.

Bir de Küçükkuyu yakınlarında Assos'a da 20 km. uzaklıkta İmece Evi var tabii. Sanırım tam bir "saklı bahçe". Hiç kalmadım ama gidip gördüm. Kafa dengi insan bulma garantisi var. Bolca Kazdağları'nı gezmek, doğal yaşamı tatmak, şart değil ama tatil yaparken biraz da ekip biçmek iyi gelir diyorsan, çok uygun.

Evler:

www.imeceevi.org/index.php?option=com_rs...99999999&catid=5

Diğer Fotoğraflar:

www.imeceevi.org/index.php?option=com_rs...&Itemid=99999999

Etkinlik takvimleri:

www.imeceevi.org/index.php?option=com_co...;id=29&Itemid=42

Temmuz meyve ayı, Ağustos salça ayıymış, Eylül'de gitmek de var: Şarap ayı.

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 15:19 #2033

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Fantom,

Ne zaman gidiyoruz, sabah sabah beni yoldan çıkardın Allahsız:)

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 17:03 #2034

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Fantom, badem ağaçlarının altındaki rakı sofrasında 10 kaplan gücündeymiş diyorlar doğru mu ?

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 17:37 #2035

• guclu
  • Hatip
Rakıyı bademlerin altında içenler ölmezmiş, ömür uzar dermiş büyüklerimiz...
Son Düzenleme: 02 Haz 2009 17:37 Düzenleyen guclu.

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 20:56 #2037

• Fantom
  • Amatör
Benim de aklımda yoktu ama eğer isterseniz Temmuz'un 12'si ile 18'i arası uyar mı?

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 02 Haz 2009 21:23 #2039

• guclu
  • Hatip
Kalacak yer sorunu var mı? Pansiyonlarda yer bulma sorunu olur mu? Fiyatlar ne düzeyde? gibi bir dizi soru aklıma geliyor.

Bence süper olur. Hanıma da sormam şartıyla tabi ki...

Cvp:Nerede Uzun Süreli, Sakin Bir Tatil Yapılır? 03 Haz 2009 05:54 #2041

• Fantom
  • Amatör
Önder'e tatil yeri önerirken bir anda kendi tatilimiz organize eder hale nasıl geldik, anlamış değilim! Hemen da nasıl sararsınız makaraya kitapsızlar; Güçlü bunu özel konuşuruz sonra. Ali, Fantom her daim 10 kaplan gücünde, lakin rakının çarpan etkisi yaparak bunu 20 kaplana çıkardığı da olmuştur. Cuma akşamki maça rakı içip gelecem :-)
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89