En son iş görüşmem de başarısız geçti. Bu yaşta hala öğrenci gibi teknoloji takip edecek motivasyon kalmamış. Hem zaten bu Hintli ve Çinlilerle başedilemez. Sonuçta anlaşılan daha uzun bir süre işsiz kalacağım. Galiba en azından bütün yazı işsiz geçireceğim. Belki de iyi oldu. Çok uzun zamandır hiç tatil yapmamıştım.
Bu kadar uzun bir boş zaman İstanbul'da biraz zor geçer. Herhangi bir seyahat, eğlence kültürüm ya da çantamı sırtlayıp, kendimi yollara vuracak kadar enerjim olmadığı için pusulasız kaldım.
Bize uygun, sakin, orta yaş tatili nerde yapılır bir fikri olan var mı? Orta yaş tatili derken, malum öyle çok kalabalık ve gürültülü, yapış yapış sıcak değil, şöyle ağaçlar içinde içinde, ılıman, akşamları kavunla rakı içilip, balık yenirken, muhabbeti bol, kafadar insanlarla "memleket kurtacak" sohbetlerin yapılacağı bir ortamı kastediyorum.
Birkaç defa plan yapmadan atlayıp gittim, bulduğum ilk aile pansiyonlarında kaldım ama açıkcası pek sarmamıştı. Oturacak bir sandalyesi bile olmayan ufacık odalar, şöyle kitabını okuyacağın bir çay bahçesi bile bulunmayan apartman dairesinden bozma pansiyonlar vs.
Galiba ben şöyle, sınırlı sayıda birbirini bilen insanların müdavimi olduğu "saklı bahçe" türünden bir yer arıyorum