Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Korotonomedya'dan Da Taraf Yüzünden Kovulduk
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi

BAŞLIK: Korotonomedya'dan Da Taraf Yüzünden Kovulduk

Korotonomedya'dan Da Taraf Yüzünden Kovulduk 10 Oca 2009 12:08 #1275

• HayalET
  • Amatör
  • Gönderiler: 42
Taraf'ın yarattığı kimlik politikaları temelli ideolojik hegemoni Ulus Baker'in kurduğu Korotonomedya listesine de ele geçirmiş. Nerdeyse faşistliğe varan bir agresyonla listeyi terketmeye zorlandık. Aşağıya bu bağlada geçen yazışmaları ekliyorum.
Son Düzenleme: 10 Oca 2009 14:08 Düzenleyen HayalET.

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:09 #1276

• HayalET
  • Amatör
Herşey Savaş Yazıcı'nın şu mesajı ile başladı:

-----------

Malum bu son arastirmayi yapan aynş kadro, bundan bir kac yil once de turbanli sayisinda azalma oldugunu gene bir arastirmayla bulmustu da o zaman nu zevatca alkislanmisti. Ama Emre Akoz, Etyen ve bir tane de ismini hizla unutmaya calistigim bir baska Taraf sahsiyeti (hakkaten ya, Emre Akoz'u niye Taraf'a almiyorlar ki? Ozalciliksa Ozalcilik, sosyalist dusmanligiysa sosyalist dusmanligi) bu arastşrmayi yerle yeksan ettiler. Haklidirlar belki de! Bu Anadolu hakkaten hic muhafazakar filan olmamis bir yerdir belki de. Etyen misal Ramazan'da Erzurum kent merkezinde sigarasini tutture tutture yuruse, ona fasist sosyalistler disinda kimsecikler bir sey demez herhalde. Onu bir tek fasist sosyalistler linc etmeye kalkar herhalde. Hatta su asagidaki habere konu olan olayin musebbibi de fasist sosyalist Okkes Sendiller olsa gerek:
www.taraf.com.tr/makale/3283.htm

Ama baska bir sey daha oldu ve benim aklim fena halde karisti. Simdi Deniz Gezmis'in babasi "oglum biz Ermeni degiliz" dedigi icin irkci olmus, sonra bu irkcilik genetik bir sicramayla ogluna sirayet etmis, oradan da tum sosyalistlere yayilmisti ya, simdi cok ilginc bir sey oldu. Cumhurbaskani Gul de "Ermeni degilim, Turk'um, muslumanim" dedi. Soru su: cumhurbaskani da irkci midir? Onun colugu cocuguna da sirayet eder mi bu irkcilik?

Bir sorun da su cemaatci soısyalistlik meselesinde: Fetullah Gulen (malum Etyen Efendi'nin eski patronu, Mete Tuncay'in duygudasi) cemaati bir na-cemaat oluyor, bir yapoisokucu cemaat, bir cemaat olmayan cemaat. E cunku Mahcupyan asagilik bir insan olmadigindan, sosyalistlere cemaatcilik suclamasi yapiyor ve bu cemaatcilik denen seyin "bok" oldugunu soyluyor. Ayni boku onun patronu yememeis olduguna gore Fetullah Cemaati bir yapisokumcu cemaat oluyor, herhal.

Baydim, biliyorum ama icim giciklaniyor. Ama sormadan edemiyor insan: Ozal destekcisi Ahmet Altan, Gokhan Ozgun, sonra Cengiz Candar (hem Ozal sever, hem Korfez Savasi'nda gıbek atma meraklisi zat) savss sirasinda olen Arap ve Kurt halklarindan da ozur dilerler mi? 80'lerin-90'larin 1 koyup 3 alicisi Ozal'in yalakasi bu sahislarin torunlari mi ozur dileyecek Irak'ta oldurulen bir bucuk milyon kisiden? Pekiyi siz bunlarin Ermeni'lerden ozur dilemelerinde iki yuzelli gram samimiyet buluyor musunuz? Pekiyi bu samimiyet fiskirtici sahsiyetler acep listedeki pek cok sosyalist hakkinda ne dusunurler?

Allah hepimizi bunlarin duyarliliklarindan korusun.

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:12 #1277

• HayalET
  • Amatör
''korotonomedya tartisma grubu medyatik surecler icinde ozgurlesme olanaklarinin tartisilmasina ve paylasilmasina dayanacaktir...''

kendi adima konusayim, evet, baydiniz.

Musti
Son Düzenleme: 10 Oca 2009 12:13 Düzenleyen HayalET.

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:14 #1278

• HayalET
  • Amatör
delete tusunuz mu calismiyor? okumayivermek cok mu zor?

Savaş Yazıcı

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:15 #1279

• HayalET
  • Amatör
Savaş,

Bu tavrını acilen terk etmeni, hatta tercihan başını öğe eğip özür
dilemeni tavsiye ediyorum. Burası makul mantıklı tek bir argüman
geliştirmeden canını sıkan herkese kin kusababileceğin bir mecra değil.

Özgür Gökmen

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:16 #1280

• HayalET
  • Amatör
Ozgur,
Ben de senin bu tavrini pek anlayamadim. Kimden ozur dileyecegimi de hic ama hic anlayamadim. Senin bu pek bilmis, ukala, kustah tavrini, bu mekani --arada sirada cikar birileri-- babanin yeriymis gibi sahiplenisini, virt-zirt/cart-curt edisini, beni azarlayisini anlayamadim. Sana beni azarlama hakki tanidigimi hic animsamiyorum. 'Korde neler tartisilmali, kim tartismali, bunun disina kimler ciktiginda kimler ayar cekmeli'yi de mi tartisacagiz? Arguman konusuna gelince, argumansizligima iki ornek attiriverir misin? Senin narin, pek kiymetli argumanlarindan nasibimi almak isterim. Rahatsiz oldugun seyin ne oldugunu aciklar misin?

Savaş Yazıcı

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:23 #1281

• HayalET
  • Amatör
Listenin sahiplerinden birinin çektiği resmen tehditkar ayar:

------

Anlayabilmek için önce düşünmek icap ediyor. Buna pek niyetli olmadığın da
şu son yazdığından anlaşılıyor. Gene de, son bir kez:

Seni azarlamış değilim. Yazdığım iki satır nush idi. Şimdi bu yazdıklarımı
tekdirden say. Bir sonraki adımı tahmin etmen zor olmasa gerek.

Sahiplik meselesiyle alakalı olarak: Senelerden beri körotonomedya'nın bir
kolektif olarak iş görmesi için çalışıyoruz. Bunun için aslen ben, Aras,
yakın zamanlarda Güray ve Koray, başka zamanlarda başka arkadaşlarımız
zaman, emek ve para harcadık, harcamaya devam ediyoruz. Temel ön kabulümüz
son derece basitti: İnsanlar kendi iradeleriyle asgari müştereğe uygun
davranma kabiliyetine sahiptir. Şimdi asgari müştereğimizin ne olduğunu
hatırlatmak gerektiğini görüyorum. Bunu yapacağız.

Bu ön kabülümüz doğrultusunda, bu listede moderatör kullanma gereği
duymadık. İradenin iyimserliği: Akıl akılsızlığı nihayetinde galebe çalar.
Tüm bu seneler boyunca kimin ne tartışacağını tayin etmek gibi bir
niyetimiz de asla olmadı. Mevcut sorun, senin tartışmak kelimesinin
manasına vakıf olmamandan kaynaklanıyor. Berbat bir üsluba sahip olman,
edepsizliğin, kendini bilmezliğin de cabası.

Hakikaten hacet varsa, Taraf konusunda yazarken sergilediğin içerik ve
üslubun bu mecraya neden uygun olmadığını bilahare izah edeyim.
Yazdıklarının bu listenin beş yüz küsur üyesi içinden başkalarını da
rahatsız ettiğini tahmin ederim. Uzun süre sessiz kalmamızın yegane
nedeni, bunlara birilerinin mukabele edeceğine dair taşıdığımız inanç. Ha,
kimse ses çıkarmıyorsa, zamanımızı ve emeğimizi senin gibileri burayı
istismar etsin diye harcamıyoruz, bilesin. Sorduğun soruya
kullandığın dili sana yönelterek diyeyim: Aklını başına devşirmezsen, arzu
ettiğin ayarı ben veririm.

Özgür Gökmen

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:24 #1282

• HayalET
  • Amatör
Nacizane biraz salak oldugum icin anlamakta gucluk cekiyorum ama anlayabildigim kadariyla tehdit ediliyorum. Su listenin muhtemelen en basindan beridir uyelerinden biriyim. Bilebildigim kadariyla ilk kez biri bu listede aleni tehdit ediliyor. Hayir, boyle hirlamalardan tirsmayi epey geride biraktim. Sen bi dok etegindeki taslari da bakalim, gorelim yigidim. Ondan sonra, insanlik halidir, tirsabilirim, susabilirim, atilabilirim bu cok emek ve para doktugun listeden, dahasi sinip ayrilabilirim.

Savaş Yazıcı

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:26 #1283

• HayalET
  • Amatör
Lafı dolandırmadan söyleyeyim. Savaş Yazıcı kimdir, bilmem, tanımam.. attığı maillerde kullandığı üslup, Özgür Gökmen'in aşağıdaki maili kadar rahatsız edici olmadı hiçbir zaman (bilakis kendi adıma açtığı tartışmalardan ziyadesiyle beslendim). Lafı dolandırmak, süsleyip pullamak, "cuk" oturtacak kelimeleri arayıp bulmak, her türlü dil oyunu, kurulan bu üst dil, tehditkar tavır, gösterilen o işaret parmağı, tv tartışma programlarının hiçbir argüman üretmeden sadece laf oyunlarıyla kendini tatmin eden konunun uzmanı halleri, son söz söyleyiciliği... bu mail direk konunun muhattabına atılsaydı en kötüsünden, neden gruba atıldı? "haddini nasıl da bildirdim" mi demek istiyorsunuz?

(evet ben gruba atmak durumunda kaldım, artık konu bir tartışmaya dönüştüğü için)

Elifcan Karacan

Cvp:Korotonomedya'dan Da Kovulduk 10 Oca 2009 12:27 #1284

• HayalET
  • Amatör
taraftan ben ve birçok arkadaşım rahatsız. bunun burada ya da herhangi
bir yerde tartışılmasına kim karar veriyor? kör polisi mi kuruldu?
özgür gökmen kardeşim yaptığın basit bir faşistlikten öte birşey
değil, burayı da terörize ettin ya sana helal olsun.

Olgu
Sayfa oluşturulma süresi: 0.71 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68
Murattı 49