Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

(Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar

(Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 18:20 #2972

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Hasan bak tam senlik haber:

Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi

Şu kısma dikkat:

Gerekli araştırma yapılacak. Yaşlı mahalle sakinlerine, din adamlarımıza ve ilçe müftümüze danışacağız. Bunu hemen hafta başında yapacağız. Bugüne kadar özellikle böyle bir mekanda kapalı alanda bu mezar nasıl kalmış düşündürücü bir durum

Bizimkilerin epistemolojisi, araştırma anlayışı bu işte. Kayıtlara, arşivlere, gezi notlarına vs değil yaşlı mahalle sakinlerine ve din adamlarına danışmak.

Aristo'nun kısa bir süre yaşadığı Assos'ta yeni el yazmalarını falan bulsalar, bunlar yine köyün imamına ya da muhtarınsa götürür ne olduğunu anlamak için.

Cvp: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 18:47 #2973

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Önder,

Haberi ben de okudum ve kendi kendime (hayır, hayır bu topa girmiyeceğim) dedim. Dolayısıyla detaya tıklamamıştım. İyi ki tıklamamışım yoksa dayanamazdım. Tam "Kıllanan Adam"a döndüm; hayır yaş daha kemale ermeden bu "Kıllık" başa bela.

Ne deyim, gerçekten iç acıdıcı şeyler bunlar. İyi dayanıyoruz; demek ki bizde de bir "sakatlık" var...

Yıllar evvel Mut'ta başlayan şok, dalga dalga yayılıyor...

Önder,

Şu bölüm çok komik

"Yıllardır ilçenin kanayan bir yarası olan ve bugüne kadar bir türlü yerinden kaldırılamayan genelevin şehir dışına taşınmasındaki kararlılığımızın ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı."

Bakar mısın zekaya, nereden neyi çıkarıyor. Bazen kesinlikle başka bir coğrafyadan geldiğimi düşünüyorum; bu nasıl "kodlanma" kim nasıl yapmış... Gerçekten çok şaşırıyorum...
Son Düzenleme: 22 Ağu 2010 19:00 Düzenleyen hasever.

Cvp: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 19:16 #2974

• onder
  • Yönetici
Merak içinde bıraktın beni Hasan;"Yıllar evvel Mut'ta başlayan şok" ne?

Ben şunu ifade edemiyorum bir türlü; bu ülkenin yegane sorunu aslında işte tam da bu haberin deşifre ettiği mentalite ve kültürel yapılanma.

Aziz Nesin'lik olay deyip geçiyoruz ama bütün müsibetlerin kaynaklandığı pınar bu.

Cahil bir kesimin dile getirdiği münferit bir olay diye geçiştirilebilecek bir fenomen değil bu..Bütün yaratıcı düşünceyi, merakı ve sorgulamayı durduran bu mentalite aslında ve kapsamı "cahil" halkla sınırlı değil..Kültürel temel matriks işte bu..

İşin asıl üzücü tarafı bu kültüre koordinatlardan sol da muaf değil.

Alıntıladığım adamın araştırmadan anladığı ile solcuların "teorik çalışmadan" anladığı aynı şey aslında; "Bir büyüğe, bir bilene -ki bunlar "solculuğu tescil edilmiş malum kişiler ve kaynaklardır- danışmak".

Solculuğu tescil edilmemiş, bilinmeyen bir kaynak, söz, düşünce gavur, dış mihrak olarak kavranır.

Cvp: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 19:25 #2975

• hasever
  • Yönetici
Önder,

Ben bu mantıkla, hani "konuya komşuya; yaşlıya ihtiyara soralım" mantığıyla, tarihini tam kestiremiyorum ama sanıyorum 1992 yılında Mut'ta tesadüf ettim. "İç Akdeniz"de de var. Çınarın gövdesine çakılan bilgi levhasında "bilmem kim efendinin kim efendiden aldığı malumata göre bu çınar filanca yaşındadır" yazıyordu. "Memlekette bir ağacın yaşını belirleyecel bilim yok mu" diye sormuştum kendime. Galiba mesele göründüğünden de derin. Dediğin gibi hastalık sola da sirayet etmiş durumda; ne de olsa aynı toprakta yetişiyoruz...

Cvp: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 19:29 #2976

• onder
  • Yönetici
Haa, pardon ya...İşe bak, tam da referans yaptığım senin gözleminin detayını unutmuşum..Ben de tam olarak o çınar gövdesine çakılan bilgi levhası konusunda söylediklerini hatırlayarak "Tam senlik bir haber" demiştim..Neyse yazını okumamış olanları bilgilendirmiş olduk..

Cvp: (Türkiye'linin Epistemolojik Yöntemi) Genelev bahçesinde gizemli mezar 22 Ağu 2010 19:41 #2977

• hasever
  • Yönetici
Önder,

Bağlantıyı ordan kurduğunu tahmin etmiştim zaten.

Başka bir detay aktarayım sana. Sivas/Gemerek'e ne zaman elektrik gelmiş diye bir mevzuya dalmışken, belediyenin sitesini dolaştım. Ya arkadaş biz bu kadar mı koksüzüz. Başkanın bir özgeçmişini yazmışlar, yazmışlar diyorum zira başkasının kaleminden çıkma. Yahu o ilçede hiç mi türkçe bilen yok... Tarihine, turistliğine ise dokunmuyorum. Kent boş olunca İnternet sitesi de boş oluyor. 1071'den beri var olan bir yerin tarihçesi nasıl bir paragraf tutar Önder? Abim bu nasıl bir şeydir ya?
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68