Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bir istirhamım olacak!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Bir istirhamım olacak!

Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 06:21 #1193

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Bayram'da Katar'daydım ve orada daha ucuz diye I Pod Classic aldım, ayıptır söylemesi 160 GB'lık aldım. Aleti kurup şarkı yüklemeye başladıkça gördüm ki, I tunes deyu bir program vasıtasıyla dönüyor herşey. I tunes formatına dönüştürmeden ve bilgisayarın hard diskine atmadan alete şarkı yüklenemiyor. Yahu benim bilgisayarımda 160 GB'lik yer yok ki, nasıl dolduracağım o zaman ben bu aleti?

Meramım şu: Normal mp3 playerlarda olduğu gibi bilgisarayara taktığın cd'den "copy - paste" yoluyla şarkı yüklenemiyor mu bu alete? İlle de Itunes library'e mi nakletmek gerekiyor şarkıları önce? Bir arkadaştan bunu sağlayan bazı programlar varmış diye duydum. Bilen var mı bu konuyu?
Son Düzenleme: 30 Ara 2008 06:23 Düzenleyen guclu.

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 09:59 #1194

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Güçlü,

Sanırım bir pzarlama strateji olarak doğrudan kopyalamaya izin vermiyorlar iTunes promosyonu yapmak için..Burdan online müzik falan satıyorlar ya. Eh müzik endüstrisi de mp3 ile başedemiyor bari bükemediğimiz eli öpelim mantığıyla albümler artık internet üzerinden satılıyor..Radiohead son albümünü sadece internet üzerinden satılmak üzere çıkardı.

mp3'leri sanıyorum bulundukları CD'den de iTunes library'a atabilirisin. mp3'lerin iTunes library'de olması fiziksel olarak bilgisayarda bulunması anlamına gelmiyor. Mesala bir harici harddisk'te olabilirler ve bunları libary'e atabilirsin..Harici hardiski çıkardığın zaman itune library'den silinmiyor..

Benim tavsiyem bir CD'yi önce library'e at. Sonra library'den ipod'a at. Bu işlemi her CD için tekrar et.

Ama çok önemli birşeye dikkat etmen lazım. İtunes iPoda default olaak synch modundan bağlanıyor. Yani ipod ve itunes synch değilse yani library'leri eşit değilse, ipod'taki fazlalılıkları otomaik siliyor. Manuel transfer secenegi var..Onu sec ve tek tek CD'leri once itunes'a ordan da ipod'a at.

soyle bir program itunes'a ihtiyac olmadan attıgını iddia ediyor..30 gun deneme suresi var, sonra 30 dolar vermek gerekiyor ama ben iTunes ile yap derim;

• www.download.com/AVS-Audio-to-iPod/3000-...69215.html?tag=mncol
  • Son Düzenleme: 30 Ara 2008 10:04 Düzenleyen onder.

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 10:08 #1195

• guclu
    • Hatip
    Eğer library'deki şarkılar, videolar hard diskte yer işgal etmiyorsa bir sorun yok. Harici hard diskim var, oradan yükleme yapabilirim. Tek derdim bilgisayarın sırf mp3 ile dolmaması.

Peki aklıma başka bir soru geliyor bu durumda: Nasıl oluyor da library'deki şarkılar har diskte yer kaplamıyor?

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 10:23 #1196

• onder
    • Yönetici
    iTunes library'i sadece bir rehber gibi düşünebilirsin..Sadece mp3'ler fiziksel olarak nerde onu gösteriyor. mp3'leri çok farkli medyumlarda olabilir ama hepsi de tek bir itunes library içinde gösterilebilir. Mp3'leri bulunduğu medya takılı olduğu sürece itunes üzerinde çalınabilir.

Harici hard disk'in varsa hiç sorun yok o zaman. Sadece add files to library ya da add folders to library menüsünü klikle sonra mp3'ler nerdeyse göster..itunes bu mp3'leri alıp PC'ye atmayacak, sadece lokasyonunu kaydetmiş olacak..

Bu şekilde itunes library'i oluşturduktan library altında "music"i right click yapıp export song list dersen bir excel sheet oluşturabiliyosun..Bu excel sheet'ı kullanarak butun library'ini siteye de atabiliriz tek bir defada (tanıtımlar kısmına) ama album kapaklarını ayrı ayrı girmek gerecek.

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 11:52 #1197

• guclu
    • Hatip
    Eyvallah birader. Hani sana geleceğimiz ve rakıları içeceğimiz buluşma var ya, ona alet edevatı da getiririm, ayarlama, düzenleme falan da yaparız...

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 13:14 #1198

bu apple bir nevi microsoft. başka markalardan daha az özelliği, daha pahalıya satmak yetmezmiş gibi, bir de kibirli
    ipod yerine iriver, cowon hatta sony gibi markaları öneririm. araştırmalar böyle söylüyor

iphone muhabbetinde ceo'su açık açık şöyle demişti:
    APPLE Yönetim Kurulu Başkanı Steve Jobs, şirketin iPhone kullanıcılarının aktivitelerini izleyebildiklerini ve yüklü uygulamalara ulaşabildiklerini itiraf etti. Jobs, iPhone'lara yüklenen zararlı yazılımların firma tarafından silinebilmesi olanağı bulunduğunu kaydetti.

Wall Street JournaPa konuşan Steve Jobs, söz konusu arka kapının kullanıcıların korunması için tasarlandığını iddia ederek, "Umuyoruz ki, böyle bir hamle yapmak zorunda kalmayız, fakat bu tip bir kozu elimizde bulundurmamak sorumsuzluk olurdu" dedi. iPhone uygulamalarına erişim, cihaz çevrimiçi olduğu anda otomatik olarak seçilen bir web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Bu sayfada Apple tehlikeli veya istenmeyen olarak derecelendirilen programların listesini sunuyor. Özel bir uygulama telefonda yüklü programları bu liste ile karşılaştırıyor ve gerektiğinde kaldırma işlemini gerçekleştiriyor. @birgün

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 13:21 #1199

• guclu
    • Hatip
    Valla hocam geç kaldın, aleti aldım bile

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 13:34 #1200

abi farkettim de ilerisi için başka arkadaşlar niyetlenirse diye not düştüydüm.
    ya da belki kedi uzanamadığı ciğere mundar dedi

cowon kullanıyorum, memnunum

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 13:39 #1201

• onder
    • Yönetici
    Benim ev artık müsait. Her zaman gelebilirsiniz

Cvp:Bir istirhamım olacak! 30 Ara 2008 14:24 #1202

• guclu
    • Hatip
    Büyük ihtimalle 17'si günü bana uyar. Bu haftasonuna eğitim koydular:angry: Haftaya da önceden verilmiş bir söz var. 17'si öğlenden itibaren bana uyar, şu koşullarda...
    • Sayfa:
    • 1
    • 2
    Sayfa oluşturulma süresi: 0.39 saniye
    Top Posters Posts
    onder 1144
    AliOsman 522
    Murat 415
    guclu 345
    emrahpolat 315
    hasever 290
    fetekos 89