Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

HayalET Öykü Yarışması 2010
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: HayalET Öykü Yarışması 2010

HayalET Öykü Yarışması 2010 04 Oca 2010 13:16 #2835

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Yavaş yavaş 2010 Öykü Yarışmasını şekillendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bu yılki yarışma için geçen yılki yarışmadan aldığımız bazı tecrübeleri kullanmamız gerekiyor. Bana göre :

1. Öyküler 30-45 gün içinde girilmeli ve giriş süresince okunabilmeli ama puanlama yapılmamalı.

2. Puanlama da aynı şekilde 30-45 gün içinde yapılmalı. Puanlama başlangıç tarihi itibari ile yeni öykü girilmemeli.

3. Duyuru metni olarak geçen yılki metin baz alınabilir. Ufak tefek değişikler ile kullanılabilir.

4. Duyurunun, üyelere (Facebook dahil) ve geçen yarışmadaki tüm mail guruplarına gönderilmesi yeterli olur sanırım.

5. Ödül yine 3'lü kitap seti olabilir.

6. Puanlama için değişiklik gerekli mi ?
i13.jpg

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 04 Oca 2010 20:38 #2836

• büşra
  • Torun
  • Gönderiler: 19
Bu seferki yarışma için, konuyu serbest tutmak ya da konu belirlemek yerine, bir resim/fotoğraftan yola çıkmak nasıl olur?

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 05 Oca 2010 12:01 #2837

• AliOsman
  • Hatip
Bence iyi olur ama katılımı düşürebilir. Geçen yarışmaya 35 civarı öykü katılmıştı. Bence bir yarışma düzenleyeceksek sayı koymak anlamlı olmayabilir am 20 civarı öykü katılmalı diye düşünüyorum.

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 19 Oca 2010 08:41 #2846

• AliOsman
  • Hatip
Bence Öykü Yarışmasını Yazdan önce tamamlamamız iyi olacak. Bunun için Şubat duyuru ayı, Mart01-Nisan 15 Öykülerin kabulü ( Bu süre içinde öyküler okunabilecek ama oylanamayacak), Nisan 15- 31 Mayıs ise oylama zamanları olarak yapılmasının iyi olacağını düşüyorum. Hemen herkes hem fikirse acilen kolları sıvamakda fayda var.

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 19 Oca 2010 12:10 #2847

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Ali Osman,

Öykülerin tamamı gelene dek oylanmama yapılmamasını neden istedin anlamadım. Biraz açabilir misin?

Bana sorarsan ilk öyküyle birlikte puanlamanın başlaması daha iyi olur derim. Çünkü geçen seneden de gördüğümüz gibi, öyküler kadar onlara yazılan eleştiriler de siteye bir canlılık getiriyor. Zaten çok aktif bir site değilken, böyle bir etkinlik fırsatını niye değerlendirmeyelim. Bence girilen öyküler kadar, onlara yazılan eleştiriler de yarışmanın amaçlarından biri.

Oylamaya hemen başlanmamasının bir sakıncası da şu; malum çok fazla eleştiri yazan yok. Geçen senen en fazla yanlış hatırlamıyorsam 15 eleştiri yazıldı. Onlar da hep aynı kişilerdi. Öykülerin tamamının girilmesini beklersek, oylanacak bir sürü öykü birikebilir. Ve bu birikme insanların özel hayatlarında yoğun olduğu bir döneme denk gelirse, ciddi bir iş yükü haline gelebilir..Sonuçta böyle bir sınırlamanın yazılan toplam eleştiri sayısını daha da azlatacağı nerdeyse kesin gibi bence.

Ayrıca insanlar okudukları öyküyü, oylama başladığında unutabilir ve tekrar okumak zorunda kalabilir, ki 30-45 günlük bir giriş sürecinden bahsediyoruz..45 gün hiç az bir süre değil. 45 gün önce okunmuş bir öykü hakkında sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir mi? Öyküyü okuduktan hemen sonra değerlendirmek varken 30-45 gün beklemek bence işi zorlaştırır.

Son teslim tarihinden sonra, geç teslim edilen öyküler için de fazladan bir 2 haftalık oylama süresi ekleriz böylece bütün öyküler için yeteri kadar değerlendirme süresi kalır.

Benim önerim şöyle;

-Yarışmayı hemen bugün başlatmak, yapabildiğimiz kadar duyuruları yapmak.

-1 Mayıs'ta Öykü Teslim Süresini sonlandırmak

-15 Mayıs'ta İlk Tur Değerlendirmeleri bitirmek ve ilk 10 (ya da 15) öykü için İkinci Tur oylamaya geçmek

-1 Ya da 15 Haziran'da da İkinci Tur Oylamayı Sonlandırmak ve sıralamayı belirlemek.

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 19 Oca 2010 12:21 #2848

• onder
  • Yönetici
Ha Anladım galiba; tüm öyküler gelmeden karşılaştırma şansı olmayacak..Yani diğer öykülerle karşılaştırma şansı olmadan değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Yani tek başına bir öyküye diyelim 10 vereceksem, diğer öyküleri gördükten sonra o kadar da iyi olmadığını görüp 7 vermek isteyebilirim..Evet aslında daha profesyonel bir yaklaşım olur ama böyle profesyonel bir yaklaşım katılımı geniş bir site gerektirir bence.

Ali Osman eğer kaygın buysa bence değerlendirmeleri durdurmak yerine, daha önce verilen puanları değiştirme hakkını saklı tutalım. Yani öyküler hakkında nihai değerlendirmenin yapılacağı, diyelim 15 Mayıs tarihine kadar, site üyeleri daha önce verdikleri puanları değiştirebilirler diye bir Notu duyuruya ekleyebiliriz.

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 20 Oca 2010 11:24 #2849

• AliOsman
  • Hatip
Evet kaygılarımdan biri bu... Diğeri de yarışmanın konu ve anlatım sınırlaması olmamasından dolayı katılan tüm öykülerin notlandırılmasının beraber başlaması bize daha adil bir puanlama yapma şansını yakalatmış olur. Puanlamanın sonradan değiştirlmesi yazar açısından sıkıntı verebilir. Bir nevi borsa gibi bir durum yaratırız. Bence sorunlu olabilir.

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 20 Oca 2010 12:18 #2850

• onder
  • Yönetici
Daha adil bir seçim yapmayı iki turlu oylama ile çözebiliriz.

Sitede kullandığımız oylama/eleştiri programının teknik bir handikapı da var, gözlerden kaçmamıştır; Toplam on kişiden ortalam 9.9 almış bir girdiyi sıralamada sadece bir kişiden 10 almış bir girdinin altına koyabiliyor.

Bu sistemi kullanarak gerçek anlamıyla bir değerlendirme yapabilmek için, her girdinin aynı sayıda oylanması gerekir ki malum mümkün olmuyor; geçen seneden biliyoruz bazı öyküler 15 tane oy almışken, sadece iki eleştiri alan öyküler bile oldu. Eğer bir Jüri sistemi olsa, diyelim jüride bulunan 10 kişi bütün öyküleri okuyup puan vermeye söz verse dediğin mantıklı. Ancak ben bu da sitenin ruhuna aykırı olur.

Bence ilk tur seçim çok önemli değil; sadece asıl seçime girecek öyküleri belirleyecek. İkinci tur seçime girme hakkını, oylama sisteminin handikaplarından dolayı kaybeden olursa bunu ayrıca özel olarak değerlendiririz..Yani ikinci tur oylamaya diyelim 10 değil de 15, 15 değil de 20 öykü girer duruma göre..

Dediğin bir handikap; ama bana sorarsan, teslimat süresi bitip de tek tek okunup değerlendirilmesi gereken birikmiş diyelim 40-50 öyküyle başbaşa kalmaktan daha büyük bir handikap değil..Senin dile getirdiğin handikapın ikinci tur oylama ile telafisi mümkün, ama ikincisinin telafisi mümkün de değil..Mevcut yarışmadışı öyküler, sinema/müzik/kitap tanıtımlarını değerlendirme konusundaki performans ortada..Dediğinin yaparsak, her öykü en fazla 4-5 puanla kalacaktır

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 20 Oca 2010 12:34 #2851

• onder
  • Yönetici
Yani şunu demek istiyorum;

İlk tur oylama sonucunda birinci sıradaki bir öykü ile diyelim 20.sıradaki öykü -eğer bu sayıda öykü ikincit tura girecekse- arasında hiçbir fark yok; asıl sırlamayı zaten ikinci tur oylama belirleyecek

Cvp:HayalET Öykü Yarışması 2010 25 Oca 2010 02:57 #2852

• kankardeş
  • Torun
  • Gönderiler: 18
puanlama sistemine verdiğiniz önem, adil bir ortam yaratma konusundaki hassasıyetınız takdire şayan. bunu öncelikle belirteyim .ayrıca önder abinin heyecanı, enerjisi bu yarışmaya katılma sebeplerinden birisi olacaktır. ama bence bir an önce puanlama konsuunda bir uzlaşmaya varıp konumuzu belirleyelim. öyküler geldikçe de eleştiriler gelmeye başlasın. öykülerin iki turlu puanlamaya girmesi bana mantıklı gelmiyor. tek bir puan turundan yanayım. herkes bütün öyküleri görür, belli tarihler arasında da genel oylama başlar. Ama tabiki siz daha deneyimlisiniz, daha iyi bilirsiniz, hep birlikte tartışalım.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89