Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık

Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 01 Nis 2009 18:22 #1807

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Önemli bir konuyla ilgili yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum: Seçmek istediğim birden çok öykü var, ama oylama sistemindeki teknik nedenlerden ötürü yalnızca birini seçebiliyorum; bu durum beni çok sınırlandırıyor. Umarım adil bir sonuç açığa çıkar.

Sonraki seneler -mümkün olursa- oylama sistemini değiştirelim bence.

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 01 Nis 2009 20:39 #1808

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Aslında 2 tane daha opsıyonumuz var ama onların da bazı sakıncaları var.

YÖNTEM 1. İlk alternatif bir değil üç soru sormak olur. Yani sizce birinci, ikinci ve üçüncü öykü hangisi diye sormak. Ve her üçünde de tek bir öykü secmek..Her öykünün birinci, ikinci ve üçüncü öykü alarak aldıkları sayıları bellı katsayılarla çarpmak: her birinci oy için 5, ikincilik oyu için 3, üçüncülük oyu için 1 puan..Bu değerlendirme açısından çok nesle olur.

SAKINCA 1; Şimdi gördüğünüz modülü alt alta 3 defa yinelemek..31 öykü olduğu için tek başına zaten yeteri kadar uzun..3 katı olursa upuzun birşey olur..

SAKINCA 2: Çok uzun bir modül olunca herşey birbirine karışır. Birinci öykü diye üçüncü öykü alanında seçim yapılabilir. Okuyucularda bu kadar dikkatli olmaları beklenemez.

YÖNTEM 2: Şimdiki yöntemde sadece tek bir secenek seçilebilir, radiobutton denilen seçenekler. Radiobutton'u checkbox yaparsak isteyen istediği kadar öyküyü seçebilir..

SAKINCA Birinci, ikinci, üçüncü öykü ayrımı olmaz..Bu durumda da eşit oy alana 3-4 öykü çıkma ihtimali bir hayli yüksek.

Sonuç olarak mevcut yöntem bana en iyisi görünüyor..Seçim yapmak zor ama başka çaresi de yok..Seneye de farklı olmaz çünkü Joomla platformunda olan oylama sistemi bu..Elden birşey gelmez. Tabii aramızdan biri çıkıp mevcut programı hack ederse, ya da yenisini yazarsa olur.
Son Düzenleme: 01 Nis 2009 20:40 Düzenleyen onder.

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 01 Nis 2009 21:07 #1809

• onder
  • Yönetici
Tabii iki turlu seçim yapsaydık ve öyküleri 10'a indirebilseydik bu sorunlar olmazdı..Ama maalesef iki turlu seçim için gerektiği kadar öykü puanlamalarına önem veremedik, pekçok öykü 3-4 eleştiri ile kaldı..Tüm öykülerde en az 10 oy olsaydı gönül rahatlığıyla bir ilk eleme yapabilirdik..Aynı problem seneye de olacakö dolayısıyla iki turlu seçim yapmak ve ilk turda bütün öyküleri puanlamaya çalışmak gerekecek..

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 02 Nis 2009 02:18 #1810

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bence tüm handikapına rağmen ilk üçünü seçme seçeneği yarışmayı daha adil ve daha az stresli kılar.

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 02 Nis 2009 05:04 #1811

• onder
  • Yönetici
İyi ki ısrar etmişiniz..Nasıl yaparız diye düşününce bir yolunu buldum..3 ayrı anket düzenlemiş olacağız..Daha başka yerlerde de kullandığımız açılır kapanır bir akordiyon modulu vardır..3 ayrı anket modulunu de bu akordiyon modulunun icine soktum..Böylece cok derli toplu bır gorunutus oldu..Akordıyon menü olmasaydı, herbir Birinci Öykü, İkinci Öykü, Üçüncü Öykü soruları için 31 seçeneği sıralasayadık 93 ayrı satır olacaktı..Hangi anket seçilirse sadece onun seçenekleri açıldığı için karıştırma olasılığı da iyice azaldı..

Ancak her üç anketin otomatik ortalamasını almak mümkün değil..Oylama sonucunda her öykünün toplam birincilik, ikincilik ve üçüncülük öyküleri tek tek ayrı katsayılarla çarpılır ve toplam puanları saptanır..Yalnız bunu bakkal hesabıyla yapacağız..

Oylama bitişi için yeterince süre var..Şimdi bence birincilik, ikincili, üçüncülük katsayılarını kararlaştıralım, sonradan yanlış anlamalar olmasın. Benim önerim;

Birincilik Oyları: 3 Puan
İkincilik Oyları: 2 Puan
Üçüncülük Oyları: 1 Puan

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 02 Nis 2009 07:14 #1813

• kankardeş
  • Torun
  • Gönderiler: 18
sevgili önder abi öncelikle bu yarışmaya verdiğin değer,anket konusunda bile ne kadar kafa patlatmandan açıkça belli oluyor.bu adil ve demokratik tavrının yanında öykü yarışmasının hakkını vermen ve yarısmayla ilgili üyelerde tatlı bir heyecan hissi uyandırman beni yeni bir üye olarak çok mutlu etti bunu paylaşmak ve bu noktada önder abinin emeğinin altını çizmek istedim arkadaslar umuyorum sizde katılıyorsunuzdur.bir de bu anket konsunda son önerin en akla mantığa yatan öneri bence.ama katsayı konusu biraz daha irrdelenmeli.bence puanlar 3 2 1 değilde 5 3 ve 2 olmalı bu en ideali.birinci olmanın belli bir ağırlığı vardır buda puanlamaya yansımalı.birinci öyküye kullanılan oylar böylece daha da özenle seçilmiş olur.yine de ortak bir karar veririz hep beraber dedıgın gıbı vakıt cok.

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 02 Nis 2009 07:42 #1814

• onder
  • Yönetici
Sağol Erkan..yalnız Emrah ve Ali Osman birden fazla öykü seçme konusunda ısrarcı olmasalardı ben tek öykü seçimi şeklindeki kolay çözüme razı olmuştum bile..Hatta biraz kızdım bile başıma yeni iş çıkardılar diye..Ama baktım biraz düşününce çok kolay bir çözümü olduğunu gördüm..Üstelik sitenin başka yerinde daha önce kullanmışız..

Kollektif aklın faydası bu işte..Karşılıklı etkileşim böyle birşey..

Birinci öykünün belli bir ağırlığı olması gerektiği fikri aslında benim ilk aklıma gelen çözümdü..Önce 5, 3, 1 aklıma gelmişti ama 3. öyküye çok haksızlık olacak diye düşüdüm sonra..5,3,2 daha mantıklı görünüyor..

Cvp:Öykü Yarışmasında Yaşadığım Sınırlılık 02 Nis 2009 15:27 #1815

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Eline sağlık Önder bence gayet başarılı bir yol bulmuşsun.

Erkan'a katılıyorum. 5, 3, 2 gayet mantıklı katsayılar.

Haydi bakalım şimdi tekrar değerlendirilecek otuzbir öykümüz var. Bir ay çok uzun bir süre değil. Her gün için en az bir öykü... Okuyalım, seçelim...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.46 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68