Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Öykü Puanlamaları
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Öykü Puanlamaları

Öykü Puanlamaları 26 Oca 2009 22:26 #1396

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Öyküleri "Türkçeyi Kullanma" ve "Kurgu" olarak iki kriter ile değerlendirmeye açtım. Her iki kriter de %50 ağırlıkta. Bu kriterler ve ağırlıkları için farklı öneriler varsa değiştirebiliriz. Üye olmayanlar da oy kullanabilecek..Üyeler ise ister bağlandıktan sonra isterse anonim olarak bağlanmadan oy kullanabilir.

Öyküleri değerlendirmek için ilgili öyküye gidip alttaki "yeni eleştiri ekle" tuşunu kullanmak gerekiyor.

Eğer çok öykü gelirse, bu ilk değerlendirmeler sonucunda ilk 5'e ilk 10'o girenler için ikinci tur bir oylama yaparız. Normal gazete usulu oylama.

Eleştiri yazmadan sadece oy kullanmak isteyen arkadaşlar yine "yeni eleştiri ekle" tuşunu kullanıp "xxx" gibi boş ifadeler kullanıp sadece oy verebilir..Ama oyların girilebilmesi için başlığa ve metin kısımına en az bir iki metin karakteri girmek gerekiyor.

Cvp:Öykü Puanlamaları 26 Oca 2009 23:47 #1399

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Eline sağlık Önder. Öykülerin sitede yayını ve oylama 1 Nisan'dan sonra olacak demiştik ama şimdiden başlamasının bir sakıncası yoktur herhalde. Sadece ilk gelen öyküler biraz daha fazla mı oy alır acaba, kestiremedim açıkçası.

Cvp:Öykü Puanlamaları 26 Oca 2009 23:54 #1401

• onder
  • Yönetici
Murat iki turlu seçim olabilir..Yani şimdiki gibi ilk oylamalarda ilk 5'e 10'a giren öyküler için asıl oylamayı 1 Nisandan sonra yaparız...Play-off usulu gibi..

Bu şekilde öyküler etrafında asıl oylama gününe kadar ekstra bir faaliyet de olabilir..Yani eleştiri yazılır, yorum yazılır falan..Yani bu asıl oylama değil..Herkes her öykü için bu ilk turda oy verbilir eleştiri yazabilir ama asıl oylamada tek bir öykü seçebilir. Sonucu belirleyecek olan da o asıl gazete kamuouyu yoklamaları türünden yapılacak oylama..

Cvp:Öykü Puanlamaları 27 Oca 2009 00:48 #1405

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Güzel olmuş Önder eline sağlık.
Bu asıl oylama olmamalı dediğin gibi. Bir tür deneme.
Asıl oylama Nisan'da başlayacak ve bu oylama sonunda ilk On'a giren öyküler e-kitap haline getirilecek, ilk üç'e girene öykü seti verilecek. Bu koşulları gözeterek bir oylama yaparız.

Cvp:Öykü Puanlamaları 27 Oca 2009 00:58 #1407

• onder
  • Yönetici
Evet Emrah..Yalnız bu söylediklerin şimdi yaptığımız puanlamalar asıl değil diye boşlanmamalı da bence..10-15 öykü gelirse zaten sorun yok ama diyelim 50-60 öykü gelirse şimdi yaptığımız gibi bir ilk eleme gerekli olabilir. Bir de hep dediğim gibi şimdiki sistemde yazılan eleştirilerle falan sitede bir faaliyet olur en azından.

Cvp:Öykü Puanlamaları 27 Oca 2009 01:12 #1412

• emrahpolat
  • Hatip
Evet bence de puanlama yapılmalı şimdiden, ama bu ilk eleme olmamalı, nedeni de şu; başvuru süresinin dolmasına yakın gelecek başvurular ne olacak o zaman?
Bence gerçek oylama tüm öykülerle yapılmalı, yani ön eleme olmadan.

"Peki insanlar öykülerini neden erkenden göndersinler ya da siteye yüklesinler?" sorusu akla gelebilir. Cevap çok basit, "Öykülerini tanıtmak için"

Cvp:Öykü Puanlamaları 27 Oca 2009 01:28 #1413

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Ön puanlama fikri şimdi aklıma yattı.

Cvp:Öykü Puanlamaları 27 Oca 2009 01:28 #1414

• onder
  • Yönetici
İyi de Emrah aynı sorun son anda katılan öykülerin okunması için de geçerli değil mi? Son başvuru tarihine yakın gelen öyküleri okuyucular ne zaman okuyup değerlendirecek..Yanlış hatırlamıyorsam bu yüzden son katılma tarihi ile oylamanın başlaması arasına bir süre koyalım dedik..Ki bu süre 2 hafta kadar olmalı bence..Ki böyle bir süre de son dakikada katılan öykülerin bile hem sindirilerek okunması hem de ilk eleme için puanlandırılması için yeterli..

Neyse çok önemli değil..Hem doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok..Benim derdim öykü yarışmasının sitenin canlanması için bir vesile olması aynı zamanda..Sonuçta kurumsal bir edebiyat otoritesi değiliz, yani öykü yarışması bizim için kendinde bir amaç olmamalı..

Tek bir oylama yaparsın, ilk 3'ü seçersin olur biter..Ama o ana kadar sitede öykü yarışması etrafından hiçbir faaliyet olmaz, sadece öyküler girilir..Siteye herhangi bir katma değeri olmaz..Ama ilk tura da önem verilirse bu 1 Nisan'a kadar pasif bir şekilde kalmamızın önüne geçer.

Cvp:Öykü Puanlamaları 24 Şub 2009 01:23 #1518

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Öykü yazarı arkadaşların, puanlama ve eleştiri yazma konusunda, sanırım biraz etiksel gerekçelerden kaynaklı, aktif olmadıklarını görüyorum. Ama bana göre bu elbette bir yarışma formatı ama okuduğumuz bir şeye karşı subjektif değerlendirmemizi diğerleri ile paylaşmamız için de iyi bir fırsat. Tüm öykü yazarı arkadaşların, diğer öyküleri eleştirmeleri ve notlandırmaları bence bu yarışmanın bir diğer farklı yönü olacağını düşünüyorum. Bu nedenle herkesi daha katılımcı olmaya davet ediyorum.

Cvp:Öykü Puanlamaları 24 Şub 2009 02:23 #1519

• emrahpolat
  • Hatip
Bence de etkileşim için önemli bu.

Ayrıca, bizi şaşırtacak sayıda öykünün yarışmaya geleceğini düşünüyorum. Hepsi birikince okumak zor olacak. Site okurlarına tavsiyem; biriktirerek okumaktansa, her gün bir öyküyü okuyup puanlamak.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.44 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89