Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar

Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 24 Oca 2009 06:06 #1394

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Dün akşam Ülker Yıldırım'ın öyküsüne yorum yazdım, fakat ekleyemedim. Bunun sebebi ne acaba?

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 26 Oca 2009 22:17 #1395

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Müşteri yok, sinek avlıyor diye dükkana uğramıyordum. Ama görünen o ki yavaş yavaş öyküler gelmeye başlamış. Sorunu düzelttim ama bu gibi konularda bana bağımlı olunması çok kötü..Ne var birileri heves edip şu Joomla ile bu gibi basit işler nasıl yapılır öğrense..Emin olun sekreter düzeyinde excel kullanmaktan daha zor değil..Bu Joomla, programcılar için değil normal kullanıcılar için yazılmış bir sistem..Yani emekli biri bakkalının ya da pansiyonun tanıtımını internette yapabilsin diye düşünülmüş, bu seviyedeki insanlar internet sayfası yapabilsin diye yazılmış..Abartısız 2 saat ayrılsa şu tür işlemleri herkes yapar..

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 26 Oca 2009 23:38 #1397

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Önder,

Ben talibim hocam. Herhangi bir yerde tutorial gibi bir şey var mı? Nasıl öğrenilir bu Joomla?

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 26 Oca 2009 23:40 #1398

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Daha önce de dediğim gibi Back End'e girip ortalığı karıştırmak istemem. Back End'de user menu'den başka bir şeye bakmadım bugüne kadar.

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 26 Oca 2009 23:48 #1400

• onder
  • Yönetici
Murat,

Joomla admin'e nasıl girildiğini zaten biliyorsun. Bütün yönetim ordan yapılıyor.

Joomla'nın resmi sitesinde şöyle bir ingilizce tutorial var..Daha doğrusu rehber neyi nerde bulacağını anlatıyor;

http://docs.joomla.org/Beginners

Türkçe istersen Joomla Türkiye'nin de sayfasında birşeyler var;

http://forum.joomlatr.org/joomla-dersleri-f6.html

Tabii Joomla tutorial diye google'da aratsan tonlarca başka döküman bulabilirsin..Elbette takıldığın yerleri bana da sorabilirsin

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 27 Oca 2009 00:00 #1402

• onder
  • Yönetici
backend'e girip yapabileceğin çok vahim bir hata olamaz..birincisi sen admin seviyesindesin, süper admin değil..yani kod düzeyinde değişiklik yapman mümkün değil..sadece eklenti kurup kaldırabilirsin..Facebook usulu..

Asıl tehlikeli olan server kontrolunün yapıldığı yer..yani burdan bütün server'a format atmak, makineyi kapatmak, database'i silmek mümkün..Server kontrolüne başka yerden giriliyor..BAckend'te bu tür tehlikeli işlemler yok..hiç endişelenmene gerek yok..

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 27 Oca 2009 00:37 #1403

• onder
  • Yönetici
Ha sonradan farkettim; belirtemeyi unutmuşum. Bizim şimdi kullandığımız Joomla versiyonu 1.5.x serisi

Sistemin ana çatısını komple değiştirdiler. Önceki versiyon yani 1.0.x serisi tamamen farklı bir yapı..Derslere bakarken buna dikkat etmeni tavsiye ederim.

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 27 Oca 2009 00:41 #1404

• emrahpolat
  • Hatip
ben de bir ara takılayım ya, hep aklımdaydı ama söylediklerin cesaretlendirdi Önder.

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 27 Oca 2009 00:54 #1406

• emrahpolat
  • Hatip
Önder, sitedeki "Öykü 09 Duyuru" metnindeki karakterleri türkçeleştirebilirsek baya iyi olacak hocam ya.

Cvp:Öykülerde ya da Öykü Yarışması'ndaki sorunlar 27 Oca 2009 01:02 #1409

• onder
  • Yönetici
Ben türkçe karakter kullanılmadığını daha yeni farkettim..Ama tek tek değiştirmek uzun iş be hocam..Ben bugün çok çalıştım site için..Vakti olan bir başka arkadaş siteden kopyalayıp notepad içinde değiştirip bana yollayabilir ben de eklerim..
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.35 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89