Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Mahçupyan'ın Gerçek Muhalefete Tahammülsüzlüğü
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Mahçupyan'ın Gerçek Muhalefete Tahammülsüzlüğü

Mahçupyan'ın Gerçek Muhalefete Tahammülsüzlüğü 22 Ara 2008 01:01 #1123

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Benim midem artık Taraf'ı hiç kaldırmadığı için uzun süredir bakmıyordum..İnsanın içindeki nefret gibi zehirli duyguları depreştiriyor..Ancak Korotonomedya'dan Savaş Yazıcı aktarmış, öyle haberim oldu..Sinirlenmekten ziyade aslında umutlandım zira bu çok bariz, daha önce olmadığı denli bariz bir sol muhalefet düşmalığının ifadesi bence. Umarım Taraf'ta hala bir sol tandans gören iyi niyetli insanlara bir uyarı olur; gerçi Deniz'i Samast'la eşitleyen skandalı bile pek umursayan olmadı ya, belki bu ikinci örnek ilkine kaza gözüyle bakanları uynadırır. Önce Savaş'ın yazısı

------------------------------

Imdi Etyen solcularin cemaatciligini elestirir, kendisi cemaat kicindan dusmemis oldugu gercegini unutuverir. Hem de darbe doneminin en darbe yalakasi cemaatinin kicindan...
Etyen'e gore Yunanistan'daki olaylar fazla ozgurlukten kaynakli simarma. (Bu memlekette sol ad,ina yapilan uc tane iyi sey yaz deseler ne yapardi acep? Herhalde soyle sayardi: 1) Mete Tuncay'in Fetullahcilarin kicina yapismasi (Bkz. Handan Koc'un Express'teki gecen ay yayinlanan yazisi), 2) Kicinin kili agarana kadar dingillerin en dingili olan Perincek'in kicinda biten Halil Berktay'in sosyalistlere kufreden yazilari ve tabii ki 3) ustun zeka, sosyalist=fasist, Deniz Gezmis=Irkci=Ergenekoncu diye yepyeni formullerin kasifi Rasim Ozan Kutahyali'nin kufurlerine yalakalikla boyun eghen solcularin tavri.
Ama gectik bunlari da simdi beyefendi kalkti Yunan anarsistlerine de el atti. Hani sol namina azicik bir sey olsa, azicik bir baskaldirma filan, bu herif rahatsiz oluveriyor. Yazi asagida:
  • www.taraf.com.tr/makale/3202.htm

• Ha bu arada Ozalizm'in ne oldugunu bize hatirlatan Hasan Celal Guzel'e de mutesekkirim, Ahmet Altan, Gokhan Ozgun ve diger bilimium darbe basbakani severler acep ne derler?
    Bu heriflerden ozgurluk namina ogrenebileceklerimizi aslinda Etyen buyurumus: ozgurluk solcu olmadigi, ortaligi yakip yikmadigi surece iyidir. Ozgurluk Fetullahcilar gibi cemaatlere helal, ama sosyalistlere haramdir. AKP'den muthis bir ozgurlukculuk beklemeye cok da hakkimiz yoktur ama misal Deniz Gezmis'ten hem entellektuel, hem eylemci olmasini bekleriz, oyle olacak ki daha 25 yasinda hem anti-Kemalist, hem kimlik sorunlarini cozmus, hem silaha veda etmis olacak... Ha bu arada Deniz'in yasinda ne bok yapardi bilemem bu okuzler ama Etyen'in 12 Eylul'den gecmisinde sosyal demokrat dergiler cikarttigini biliyoruz.
    Ya bir de elinizi vicdaniniza koyun, su bes para etmez okuzler, misal bu yazilarini dunyanin herhangi bir yerinde yayinlasalar millet kiciyla gulmez miydi? Ben mi bunlari fazla ciddiye aliyorum?

Cvp:Mahçupyan'ın Gerçek Muhalefete Tahammülsüzlüğü 22 Ara 2008 01:11 #1124

• onder
    • Yönetici
    • Gönderiler: 1144
    İlgili pasaj da bu;

Gelen özgürlük ortamında kolluk kuvvetleri toplumsal eylemler karşısında giderek pasifleşti ve çoğu zaman bir seyirciye dönüştü. Aynı süreçte genç kuşaklar ise hazmedilmemiş bir serbestlik ortamında yetişti. Gelinen noktada öfkesini içe atmak zorunda kalmış bir güvenlik teşkilatı ile, buna karşılık öfkesini şımarıkça yaşayan bir sosyal hareketlenmenin karşılaşmasına tanık olduk. Belki de baskı rejiminden zahmetsizce AB koşullarına geçiş, Yunanistan’da demokratik normların içselleşmesini zorlaştırmıştı. Sanki özgürlüğün kullanımının cazibesi, aynı özgürlüğün önkoşullarını sağlamlaştırma ihtiyacının önüne geçmişti...

Bu sahtekarların yazdıklarını okuyunca, Zizek'e olan saygım ve sevgim katlanarak artıyor. Adam resmen bunların ruhunu hatmetmiş, avcunun içi gibi biliyor. Alakasız bir ülkede yaptığı tahliller geliyor burda nerdeyse kelimesi kelimesine uyuyor. Emin olun şu Mahçupyanın yazdıklarını okuyunca Zizek'in yaptığı alıntılarda bunların nasıl bir söylem tutturduklarını kelimesi kelimesine ezberden bildiği hissine kapılıyorum. İnsan acaba Mahçupyan Zizek kitaplarını okudu da ona gıcık olsun diye inadına onun liboş tiplemesinde kullandığı replikleri birebir tekrar mı ediyor kuşkusuna kapılıyor..Resmen karbon kopyası..

En önemli saptama da, liberalin özgürlük anlayışının kendi tanımladığı koordinatlar içinde yeralan seçeneklerden birini seçmekle sınırlı olduğu; MEsala Yunanistan bazında şöyle; Tamam seçme yapma özgürlüğün var, ama sinirlenip orayı burayı yakıp yıkmamayı seçtiğin sürece. İstediğini seçebilirsin ama 16 yaşındaki arkadaşın öldürüldü diye tanımlı hukuğun dışına çıkmayı seçmediğin sürece.

Cvp:Mahçupyan'ın Gerçek Muhalefete Tahammülsüzlüğü 22 Ara 2008 07:31 #1125

• guclu
    • Hatip
    • Gönderiler: 345
    Mahçupyanları, Bayramoğullarını ve Taraf çizgisindeki tüm elemanları solun başına tebelleş edenler, malesef, yenilenme adına yola çıkıp liberalin bir türevine dönüşen Murat Belge ve talebeleri. Bundan kastım, doğrudan Birikim Dergisi değil; Birikim ve Belge'nin çizdiği yolda, açtığı kanalda ideolojik şekillenmesini tamamlayıp solun ancak bir çeşit demokrasicilik ile imkanlı olduğu sonucuna varan, emek sürecini sosyalist tartışmanın neredeyse tamamen dışına çıkaran akım. Belge'nin kendi yazılarında, söyleşilerinde var, işçi sınıfının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını, gördüğü işçilerle okuduğu işçilerin birbirinden çok farklı olduğunu belirtir hep.

Mahçupyan'ın Birikim'in web sitesinde 21 tane makalesi yayınlanıyor, o kadar söyleyeyim.
    www.birikimdergisi.com/birikim/kisi.aspx?kid=2271
    • Sayfa:
    • 1
    Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
    Top Posters Posts
    onder 1144
    AliOsman 522
    Murat 415
    guclu 345
    emrahpolat 315
    hasever 290
    fetekos 89