Benim midem artık Taraf'ı hiç kaldırmadığı için uzun süredir bakmıyordum..İnsanın içindeki nefret gibi zehirli duyguları depreştiriyor..Ancak Korotonomedya'dan Savaş Yazıcı aktarmış, öyle haberim oldu..Sinirlenmekten ziyade aslında umutlandım zira bu çok bariz, daha önce olmadığı denli bariz bir sol muhalefet düşmalığının ifadesi bence. Umarım Taraf'ta hala bir sol tandans gören iyi niyetli insanlara bir uyarı olur; gerçi Deniz'i Samast'la eşitleyen skandalı bile pek umursayan olmadı ya, belki bu ikinci örnek ilkine kaza gözüyle bakanları uynadırır. Önce Savaş'ın yazısı
------------------------------
Imdi Etyen solcularin cemaatciligini elestirir, kendisi cemaat kicindan dusmemis oldugu gercegini unutuverir. Hem de darbe doneminin en darbe yalakasi cemaatinin kicindan...
Etyen'e gore Yunanistan'daki olaylar fazla ozgurlukten kaynakli simarma. (Bu memlekette sol ad,ina yapilan uc tane iyi sey yaz deseler ne yapardi acep? Herhalde soyle sayardi: 1) Mete Tuncay'in Fetullahcilarin kicina yapismasi (Bkz. Handan Koc'un Express'teki gecen ay yayinlanan yazisi), 2) Kicinin kili agarana kadar dingillerin en dingili olan Perincek'in kicinda biten Halil Berktay'in sosyalistlere kufreden yazilari ve tabii ki 3) ustun zeka, sosyalist=fasist, Deniz Gezmis=Irkci=Ergenekoncu diye yepyeni formullerin kasifi Rasim Ozan Kutahyali'nin kufurlerine yalakalikla boyun eghen solcularin tavri.
Ama gectik bunlari da simdi beyefendi kalkti Yunan anarsistlerine de el atti. Hani sol namina azicik bir sey olsa, azicik bir baskaldirma filan, bu herif rahatsiz oluveriyor. Yazi asagida:
www.taraf.com.tr/makale/3202.htm
Ha bu arada Ozalizm'in ne oldugunu bize hatirlatan Hasan Celal Guzel'e de mutesekkirim, Ahmet Altan, Gokhan Ozgun ve diger bilimium darbe basbakani severler acep ne derler?
Bu heriflerden ozgurluk namina ogrenebileceklerimizi aslinda Etyen buyurumus: ozgurluk solcu olmadigi, ortaligi yakip yikmadigi surece iyidir. Ozgurluk Fetullahcilar gibi cemaatlere helal, ama sosyalistlere haramdir. AKP'den muthis bir ozgurlukculuk beklemeye cok da hakkimiz yoktur ama misal Deniz Gezmis'ten hem entellektuel, hem eylemci olmasini bekleriz, oyle olacak ki daha 25 yasinda hem anti-Kemalist, hem kimlik sorunlarini cozmus, hem silaha veda etmis olacak... Ha bu arada Deniz'in yasinda ne bok yapardi bilemem bu okuzler ama Etyen'in 12 Eylul'den gecmisinde sosyal demokrat dergiler cikarttigini biliyoruz.
Ya bir de elinizi vicdaniniza koyun, su bes para etmez okuzler, misal bu yazilarini dunyanin herhangi bir yerinde yayinlasalar millet kiciyla gulmez miydi? Ben mi bunlari fazla ciddiye aliyorum?