Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kendime uygun bir din(!) arıyorum....
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Medya Eleştirileri
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kendime uygun bir din(!) arıyorum....

Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 25 Haz 2009 09:26 #2285

• pia
  • Amatör
  • Gönderiler: 44
Pes...

Şimdi de dinler yarışıyor

Bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ve bir imam; 10 ateisti kendi dinlerine kazandırmaya çalışacak

Kanal T'de eylül ayında yayınlanacak 'Tövbekarlar Yanşıyor' adlı yarışma programında bir papaz, bir haham, bir Budist rahip ile bir imam, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek.
GAZETE HABERTÜRK - HT MAGAZİN / MEHMET ÇALIŞKAN
ŞARKI yarışması, oyunculuk, bilgi, yemek ve evlilik yarışmaları derken şimdi de dinler yarışacak. Kanal T'de başlayacak 'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı yarışma programında 1 imam, 1 papaz, 1 haham ve 1 budist rahip, 10 ateisti kendi dinlerine yönlendirme mücadelesi verecek. Tövbe edip istediği dine yönelenlerin ödülü ise hacı olmak olacak!
FİKİR ANNESİ: SİSİ
Tövbe edip İslamiyeti seçen ateist Kabe'yi tavaf etmek için Mekke'ye, ~ w Hıristiyanlığı seçen Vatikan'a, Museviliği seçen Kudüs'e ve Budizm'i seçen ise Tibet'e gönderilecek. Yarışmanın özünde 4 din adamı, 10 kişiye kendi dinlerini kabul ettirmek için mücadele ederken, bilgi ve ikna yeteneklerini de yarıştıracaklar.
Yarışmanın 'fikir annesi' 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, yarışmada yer alacak din adamlarını aramaya başladı.
DİN ADAMI ARAYIŞI
Diyanet İşleri Başkanlığından önümüzdeki hafta için randevu alan Seyhan Soylu, Fener Rum Patrikhanesi'nden de bir papaz talebinde bulundu. Haham için Kudüs'e, Budist rahip için de Tibet'e gidecek olan Seyhan Soylu, yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: "Amacımız dinler savaşı çıkarmak değil ateistleri imana getirmek. Yarışmanın ödülü kutsal yerlerde hacı olarak Tanrı'ya ulaşmak. Bence Tanrı'ya inanmamak da bir inanç olabilir ama bu inanç bir sınırdır. Ateistlerin dinleri sorgulamasını sağlayarak sınırları aşmalarının peşine düşeceğiz."
MODERATÖR GÜLGÜN FEYMAN OLACAK
'Tövbekarlar Yarışıyor' adlı programın fikir sahibi Seyhan Soylu, yapımcısı Ayşe Önal, moderatörü ise Gülgün Feyman. Yarışmanın Kanal T'de eylül ayında yayınlanması planlanıyor.

Cvp:Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 25 Haz 2009 11:20 #2286

• büşra
  • Torun
  • Gönderiler: 19
BÖyle bir yarışmaya yarışmacı olarak katılacakların ateistliğinden, jüri üyelerinin de dininde şüphe etmek lazım. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırdı. Ağzım açık okudum haberi. Gerçek olmasına inanmak istemiyorum. Bırakın insanları kendi hallerine!..

Cvp:Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 25 Haz 2009 12:32 #2288

• pia
  • Amatör
  • Gönderiler: 44
Kendilerine marjinal havası katmak için ortada gezinen ateistlerin artık kendilerini daha çok gösterecekleri bir fırsat çıktı.

"Bir başka ülkede yaşasa idik, bir başka dine sahip olacaktık, o zaman gerçek ve doğru din hangisi?" sorusunun aslında ne kadar da anlamsız olduğunun bir cevabı bu.

İnsanlar artık dinlerini birkaç seçenek içinden seçebiliyor demekki. Bu köktendincilerin en kızacağı şeylerden biri olsa gerek çünkü her din kendisinin asıl olduğunu söylüyor, seçme hakkı tanımıyor.

Aslında ben din adamlarının hangi söylemlerle ateistleri ikna etmeye çalışacaklarını merak etmiyor değilim. Bir de bu şekilde TV'e çıkmak isteyecek ateistleri çok merak ediyorum, bilgilerini, donanımlarını görmek için sabırsızlanıyorum.

Düşününce sosyolojik ve hatta psikolojik bir gözlem yapabiliriz. Bu tür yarışmalar bence en çok toplumun sosyolojik yapısını irdelemek açısından faydalı ancak sonuçlar biraz üzücü olacak sanırım.

Cvp:Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 25 Haz 2009 13:49 #2289

• büşra
  • Torun
  • Gönderiler: 19
Böyle bir program televizyonlarda yayınlandığı takdirde büyük ilgi görecektir tahminimce. Ancak bu korkunç bir durum. Düşünsenize haham, hristiyanlık hakkında kötü bir söz ediyor veya imam hristiyanlık hakkında veya papaz budizm hakkında olay yaratacak sözler sarfediyor. Korkunç bir durum; insanları birbirine düşürmek, ayrılığın sınırlarını halk bazında kesinkes çizmeye çalışmak bakımından ürpertici. Eğer bu program yayına koyulur ve çok da ilgi görürse yaşancak karmaşayı, anahaber bültenlerine yahut sabah programlanına çıkacak din adamlarının sayısnı düşünmek dahi istemiyorum.

Bu yarışma neden Türkiye'de? Nasıl bir zihniyet böyle bir yarışma fikrini onaylar aklım almıyor. Çok mu sert tepki veriyorum şu an kestiremiyorum ama ben böylesi bir programın büyük sorunlar çıkarma olasılığına sahip olacağını düşünüyorum.
Son Düzenleme: 25 Haz 2009 14:00 Düzenleyen büşra.

Cvp:Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 25 Haz 2009 13:51 #2290

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Yarışma oldukça hastalıklı bir önkabule dayanıyor: Sanki ateistler, varolan dinler içinden kendilerine uygun olanını seçememişler ya da dinler arasında kararsız kalmış kişiler de onları bu inançlara doğru, sağlıklı ve mantıklı biçimde yönlendirmek gerekiyor ki seçim yapabilsinler. Bir nevi "serbest piyasa" mantığı. Din adamlarının yerine dükkan sahiplerini koyun, dinler yerine de bir tüketim malını, şablon bire bir uyuyor.

Cvp:Kendime uygun bir din(!) arıyorum.... 26 Haz 2009 21:33 #2329

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
Baştan aşağı iler tutar tarafı yok bu işin ama şöyle esaslı bir iki ateist çıksa da din adamlarını dinden çıkarsa ne komik olur Ödül olarak onları hacca nereye göndersek acaba, Ufo'larla uzaya mı?
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68