Bugün önce Fransa-Romanya maçını resmen tiksinerek seyrettim. Çok uzun zamandır Futbol seyirlik özelliğini yitiriyor, bütün takımlar aşağı yukarı aynı seviyede olduğu için savunma ağırlıklı, yaratıcılıktan uzak, angarya bir spor haline geliyor diye üzülüyordum..Son yıllarda doğru dürüst hiçbir dünya/avrupa kupası 1982, 1986 dünya kupalarının zevkini vermiyordu..Ama işte futbolun ne kadar güzel bir oyun olduğunu gösteren bir maç..Son saniyesine kadar zevk aldım, eski günleri yaşattı..Bir de Almanya-Polonya maçı çok güzel geçti..Böylece benim favorim ortaya çıkmış oldu: Hollanda..Streijder diye bir futbolcuları var, mükemmel top oynuyor..
İşin ilginç yanı, İtalya 3-0 geride, maçın bitimine 5dk kalmış, adamlar sanki maç daha yeni başlamış gibi bastırıyor..
Bu takımlara baktıkça, Türkiye final oynayabilir denen kazlara güldükçe gülesim geliyor..Ikına sıkına finallere kalmışız, efendi efendi 3 maçımızı oynayıp gideriz demiyorlar da, final oynayabiliriz diyorlar..12 takım gördük, tartışmasız en kötü olan bizimkiler..Yenilenler dahil bütün diğer takımlar, pozisyon üretiyor, şut atıyor, kaleyi zorluyor..Bizimkilerin çerçeveyi bulan şutları yok..Muazzam bir kalite farkı var. Bir de şu oyun disiplininden kopma hastalığı beni deli ediyor..Başka hiçbir takımda bu denli vahim değil..Çocukluğumdan beri böyledir..Ya bakın işte 3-0 gerideki İtalya nasıl son saniyeye kadar asılıyor..Biraz talihsizlerdi..İki çok önemli gol pozisyonun ardından kontr atakla 2 gol yediler..İlk gol ise bariz 2m ofsayttı..Ama portakallar yine de müthiş oynadı..
Nedendir bilmem, hiçbir kupada Hollanda'ya sempati duyamadım..Koeman'lı Eindhoven da Fener'den sonra en sevmediğim takımdır herhalde..
Kupa elemelerinin de artık değişmesi gerekiyor..Bence bizim bu kupada olmamız gerekiyordu..O kalitede bir takımımız yok..İngiltere kupa dışı, biz oynuyoruz..Yunanistan ve Norveç gibi ikinci sınıf takımlar haricinde, nerdeyse hepsi yeni bağımsız olmuş ufak devletler arasından o da zar zor çıkıyoruz, İngiltere gibi bir dev çok zor bir gruba düştüğü için çıkamıyor..
Hollanda, italya, Fransa ve Romanya'nın olduğu gruptan İtalya ve Hollanda'nın çıkması lazım..Başka her türlü sonuca üzülürüm..Bütün takımı sömürge oyuncularından kurulu olmasına rağmen ırkçı olabilen Fransızlar mutlaka elenmeli..Sarkozy'e karşı böylece rövanş alınmış olur..Zaten benim tiksindiğim, yavaş, kontrollü bir futbol oynuyorlar..Eskiden İtalya böyle oynardı..Umarım İtalya ve Hollanda devam eder..