Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya

Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 09 Haz 2008 21:15 #589

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bugün önce Fransa-Romanya maçını resmen tiksinerek seyrettim. Çok uzun zamandır Futbol seyirlik özelliğini yitiriyor, bütün takımlar aşağı yukarı aynı seviyede olduğu için savunma ağırlıklı, yaratıcılıktan uzak, angarya bir spor haline geliyor diye üzülüyordum..Son yıllarda doğru dürüst hiçbir dünya/avrupa kupası 1982, 1986 dünya kupalarının zevkini vermiyordu..Ama işte futbolun ne kadar güzel bir oyun olduğunu gösteren bir maç..Son saniyesine kadar zevk aldım, eski günleri yaşattı..Bir de Almanya-Polonya maçı çok güzel geçti..Böylece benim favorim ortaya çıkmış oldu: Hollanda..Streijder diye bir futbolcuları var, mükemmel top oynuyor..

İşin ilginç yanı, İtalya 3-0 geride, maçın bitimine 5dk kalmış, adamlar sanki maç daha yeni başlamış gibi bastırıyor..

Bu takımlara baktıkça, Türkiye final oynayabilir denen kazlara güldükçe gülesim geliyor..Ikına sıkına finallere kalmışız, efendi efendi 3 maçımızı oynayıp gideriz demiyorlar da, final oynayabiliriz diyorlar..12 takım gördük, tartışmasız en kötü olan bizimkiler..Yenilenler dahil bütün diğer takımlar, pozisyon üretiyor, şut atıyor, kaleyi zorluyor..Bizimkilerin çerçeveyi bulan şutları yok..Muazzam bir kalite farkı var. Bir de şu oyun disiplininden kopma hastalığı beni deli ediyor..Başka hiçbir takımda bu denli vahim değil..Çocukluğumdan beri böyledir..Ya bakın işte 3-0 gerideki İtalya nasıl son saniyeye kadar asılıyor..Biraz talihsizlerdi..İki çok önemli gol pozisyonun ardından kontr atakla 2 gol yediler..İlk gol ise bariz 2m ofsayttı..Ama portakallar yine de müthiş oynadı..

Nedendir bilmem, hiçbir kupada Hollanda'ya sempati duyamadım..Koeman'lı Eindhoven da Fener'den sonra en sevmediğim takımdır herhalde..

Kupa elemelerinin de artık değişmesi gerekiyor..Bence bizim bu kupada olmamız gerekiyordu..O kalitede bir takımımız yok..İngiltere kupa dışı, biz oynuyoruz..Yunanistan ve Norveç gibi ikinci sınıf takımlar haricinde, nerdeyse hepsi yeni bağımsız olmuş ufak devletler arasından o da zar zor çıkıyoruz, İngiltere gibi bir dev çok zor bir gruba düştüğü için çıkamıyor..

Hollanda, italya, Fransa ve Romanya'nın olduğu gruptan İtalya ve Hollanda'nın çıkması lazım..Başka her türlü sonuca üzülürüm..Bütün takımı sömürge oyuncularından kurulu olmasına rağmen ırkçı olabilen Fransızlar mutlaka elenmeli..Sarkozy'e karşı böylece rövanş alınmış olur..Zaten benim tiksindiğim, yavaş, kontrollü bir futbol oynuyorlar..Eskiden İtalya böyle oynardı..Umarım İtalya ve Hollanda devam eder..

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 10 Haz 2008 07:33 #590

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
İtalya'yı biraz yaşlı gördüm. Dünya şampiyonluğundan sonra fazla bir şey koyamamışlar gibi geldi bana. Fakat dünkü maç gerçekten seyretmesi son saniyesine kadar keyif vericiydi. Olursa finale kadar Almanya ile Hollanda'nın karşılaşma ihtimalleri var mı acaba bakmak lazım?

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 10 Haz 2008 20:16 #593

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Maç süperdi harbiden; Sneijder'e -Sergen Yalçın ve herkes gibi- ben de hayran kaldım; adam Sergen'le Gökdeniz'in en iyi günlerinin karışımı gibi.

Önder sana katılıyorum: Bizim takım, şimdiye kadar oynayanların en kötüsü. Emre Belözoğlu'da sakatlanmış diyolar bugün, yalan değilse, boku yediler, artık Tümer'i oynatırlar zebellah gibi İsviçreliler'e karşı.

Arkadaşlar gece gülmekten öldüm; Ahmet çakar'la Kazım Kanat Hollanda'nın attığı golün ofsayt olup olmadığını tartışıyorlar, tartışma her zaman olduğu gibi saçma sapan yerlere giti. Bir ara şeyi konuşuyorlardı: Buffon kendi arkadaşınının üzerine düştü ya, saha dışında, o pozisyonu kunuşuyolar, Kazım Kanat durdu, durdu, Ahmet çakar'a dönüp, "Doktor ya," dedi. "Bi kaleci kendi arkadaşına faul yapabilir mi, hep merak ederim?" Gülerken bir yandan da saate baktım, 2:30 olmuştu, heralde yoruldular diye düşündüm, moderatör'de benim gibi düşünüyor olsa gerek hemen programı kapattı.
Son Düzenleme: 10 Haz 2008 20:19 Düzenleyen emrahpolat.

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 10 Haz 2008 21:08 #595

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Emrah o programi ben de seyrettim ve gercekten cok komikti..Omer Cavusoglu da olmaliydi orda...

Garibim Kazim Kanat'a yuklendiler de yuklendiler..Bu saatler suren futbol geyiklerine bir taraftan uyuz oluyorum ama ote taraftan da zamanin nasil gectigini farketmeden seyrediyorum..Futbol erkeklerin genlerinde var galiba..

Bu arada yakin tarihte hatirladigim en ilginc pozisyon yasanmis Hollanda-Italya macinda..Ilk gol bariz ofsayt, avrupali hakemler de boyle hatalar yapiyormus iste dedim..Ama kazin ayagi oyle degilmis..Pozisyonun oncesi varmis..Kaleci Buffon yuksekten gelen topa cikiyor ve kendi arkadasini saha disina surukleyip sakatliyor..Topuz uzaklastiriyor ama arkadasi kalenin arkasinda, saha disinda yatmaya devam ediyor..donen top sonra gol oluyor..ama saha disindaki sakat oyuncu ofsayti bozuyormus..ahmet cakar'in yorumu..Senin anlattigin muhabbet bunun uzerine gelisti zaten..

Bu arada bu ahmet cakar'da acayip bir karizma var..herkes tirsiyor galiba adamdan durup dururken ters bir laf edecek diye..Aziz ustel malum yilisik biri..ama o bile ahmet cakar'da tirsiyor gibi geldi bana..

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 11 Haz 2008 08:45 #596

• emrahpolat
  • Hatip
Evet ya, Aziz Üstel ikide bir yalakalık yapıyo Ahmet Çakar'a. Bulaşacak diye fena tırsıyo.

Sergen Yalçın'ı seyrediyorum NTV'de, bence çok iyi bir yorumcu olacak ondan. Fakat çok yakın bir tarihte ciddi bir pot kıracağını ya da bir olay çıkaracağını düüşünüyorum; zira bazen kontrolü kaybedip kendini kahvede zannediyo, nalına da vuruyo, mıhına da. Seyretmesi keyifli.

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 27 Haz 2008 15:10 #607

• Murat
  • Yönetici
Daha once yazdigim gibi Almanya macini 3 Alman ile birlikte izledik. Bir biz bagirdik, bir onlar. Ulan nerdeyse tek iyi oynadigimiz maci kaybettik. Ilginctir ertesi gun isyerinde bircok Ingiliz keske su Almanlari yenseydiniz diyordu. Onlardan biri de The Times gazetesini onume koydu ve macla ilgili guzel bir yazi oku dedi. Okumaniz icin asagiya linkini koyuyorum. Turkleri elemenin tek yolunun vampirleri oldurmeye benzer ozel yontemler gerektirdigini belirterek baslamis:

www.timesonline.co.uk/tol/sport/football...8/article4215218.ece

Finalde bende Ispanya'yi tutuyorum.

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 28 Haz 2008 08:54 #608

• emrahpolat
  • Hatip
baya gurur okşayıcı bi yazı yazmışlar. Tabii ki ispanya ya.

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 29 Haz 2008 21:14 #609

• Murat
  • Yönetici
Finalde iyi oynayan olan kazandi. Ispanya guzel bir futbolla sampiyonlugu elde etti.

Cvp:Enfes Bir Mac: Hollanda-Italya 30 Haz 2008 08:35 #610

• emrahpolat
  • Hatip
Çok zevkli bi maç gibi gelmedi bana nedense.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.39 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68