Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Emre Belezoğlu Fener'de
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Emre Belezoğlu Fener'de

Emre Belezoğlu Fener'de 31 May 2008 09:17 #547

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Gerek saha içi gerek saha dışı hal ve hareketleriyle, insan olarak karakteriyle Fener kendine çok yakışan bir futbolcu almış; Emre Belezoğlu. Aziz Yıldırım'ın gözbebeği olacağından eminim..

Bir Galatasaray'lı olarak böyle bir adamın bizimle adının anılmasından kurtulmusş olduk. Sevindim doğrusu..

Cim Bom'dan Fener'e gidenlerin sonunu biliyoruz, Emre'ninki de farklı olmaz inşallah

Fatih akyel'i kim hatırlıyor şimdi..Ya da Semih'i..Tanju ikinci bir Metin Oktay olarak profesyonel futbol kariyerini bitirmek varken, tarihe siradan bir futbolcu olarak geçti..

İtiraf ediyorum hepsi züğürt tesellisi, Çin Ordumuzun generalini Fener'e kaptırdığımıza çok üzüldüm..Ama tutunamayacak, o baskılı orta saha oyununu Fener mümkün değil kuramaz..

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 31 May 2008 19:06 #548

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Ne yapalım cevap hakkı doğdu.

Önder abisi ne yapsın çocuklar? Ne öğrendilerse Bülent ve Hasan abilerinden öğrendiler futbola dair. Bir düşünelim ve GS'ye yakışmayan sadece Emre'mi söyleyelim baklalım. Tabii sadece futbolcuları değil teknik direktörleri de hesaba katalım. Kaç tane GS'li Terim'i sever acaba?
Her neyse konumuza dönersek bir Fenerli olarak sevindim diyemem bu habere. Ne işimiz olur abi bizim Emre gibileri ile.

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 31 May 2008 20:13 #549

• onder
  • Yönetici
Murat, bir ulusun genel kültüründen futbolcular da nasibini alıyor. Çok çamur futbolcu var, ama hal böyle yapacak birşey yok..Lakin bu negatif genel ortalamanın çok üzerine çıkan tipler var. Emre bunlardan biri. En ideali Alpay..

Bülent ve Hasan'ın da çamurlukları olsa da bana hiçbir zaman itici gelmediler..Ayrıca bizde Ergün, Suat, Cüneyt gibi insan olarak çok klas futbolcular vardı

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 31 May 2008 20:19 #550

• Murat
  • Yönetici
Tamam abi bende onu diyorum. Niye Fenere özelliyorsun durumu? Diğerleri ak kaşık mı?

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 31 May 2008 20:48 #551

• onder
  • Yönetici
Ya Fener'in oyuncularının "profesyonel" yaklaşımı bilinir..Ben iki sene üst üste Feneri kadrosunun %60-70'ını koruduğunu pek bilmem..Nerdeyse hersene baştan kadro kurulur..Fenere kapağı atan 1-2 sene sonra şımarır, disiplinden kopar..Nice büyük flash "yıldız" adayı böylece harcanmıştır. Tarık, Denizlili Yusuf, bizim Servet, Baliç, Fatih Akyel, Trabzonlu Abdullah, Ogün...Emre de bu profile uyuyor biraz..Adam 3.5 milyon Euro alacakmış paraya bak..

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 01 Haz 2008 16:16 #552

• Murat
  • Yönetici
Bütün takımların oyuncuları tam anlamıyla profesyonel de fenerliler değil öyle mi? Bence tam tersi, demek ki diğer takımlar profesyonel değilmiş de bu oyuncular fenere gelmişler.

Fenerin yönetimi nedeniyle diğer takımların ve taraftarlarının özel gıcıklarının olmasını anlayabiliyorum ama sadece bu sebepten dolayı tümden fenerbahçeye cephe alınmasını anlayamıyorum. Bu eleştirileri yaparken nasıl Ergün, Suat, Cüneyt gibileri aklınıza geliyorsa adam gibi diyebileceğimiz fenerliler niye gelmez? Örnek mi; Rıdvan, Aykut, Oğuz. Hooijdonk'a kaçımız kötü insan diyebilir?
Bizler niye solcuyuz? Kötü kapitalizm karşısında herhangi bir iyi örnek o sistemin değiştirilmesi için gerek ve yeter şart değil midir? O halde Fenerli herhangi bir iyi insan (sadece bir tanesi) o takımı tamamen kötülemememiz için yeterli değil midir? Teoride sosyalizm kapitalizmden daha iyi değil mi? Stalin var diye tüm Rusya'yı silebiliyor muyuz vs.

Ama hayat 6S'liler için daha zor değil mi?

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 01 Haz 2008 19:48 #553

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
ispanya ... Real Madrid; İtalya..... Milano, Juventus, Lazio; Yunanistan... Panatinaikos; Almanya.... Bayern Munih; Türkiye... Fenerbahçe

İspanya.... Barcelona; İtalya..... Roma, Livorno; Yunanistan... AEK, PAOK, Almanya... Schalke, Munih 1860, Saint Pauli; Türkiye... Galatasaray

Sınıflandırma böyle... İkinci gurup genellikle üst klasmanda yer alır, zaman zaman da şampiyonluğu zorlar. Bunların içinde bir tek Galatasaray ve Barcelona her yıl şampiyonluk adayıdır. Diğerleri ara sıra bu kadar iddalı olurlar. Roma, bizim Gençlerbirliği gibi kupanın gediklisidir. Keza bu yıl da öyle oldu. Livorno, Beilki de Avrupanın tek Komünist taraftarının olduğu klüptür. Saint Pauli, Hamburg'un genelevlerinin olduğu bölgenin adıdır. Ve Alman entelijansiyasının özdesidir. PAOK ve AEK, İstanbul göçmenlerinin kurduğu klüplerdir. Ve 'K' harfi Konstantinopolis'den gelmektedir. Galatasaray imajı ise Türkiye'de spor ve siyaset kalın çizgiler ie birbirinden ayrıldıpı için rasyonalite ve batılı yaşam biçiminine tekabül eder.

Birinci Guruptakilere gelince... Real, malumunuz Franco ve para; Milano geçmişte sol referansları olmasına rağmen Berlusconi ile beraber para ve güç; Juventus, Fiat şehri olan Torino'nun takımıdır. Sanırım bir tek Torino kentinde Torino taraftarları Juventus'tan fazladır. Lazio, SS Lazio desem yeterli olur sanırım. Keza Roma'nın güzide mekanı Lazio bölgesinin takımıdır. Lazio'daki sıradan evlerin fiyatlarının bir kaç milyon dolar olduğunu söylersem, takımın gücünün nereden geldiği kolayca anlaşılmış olur sanırım. Pnatinaikos, 100 % Fenerbahçe kopyası bir takımdır. Para, karanlık ilişkiler, başarılı olamadaıklarında sorunu sürekli ona buna çatarak çözmeye çalışırlar... Bayern Münih, zengin Bavyera bölgesinin, zengin takımı. Fenerbahçe....

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 01 Haz 2008 21:03 #554

• onder
  • Yönetici
Valla Murat GS'liler için hayat futbol sözkonusu olduğunda hiç zor değil. Ben şahsen gurur duyuyorum..İstatistikler ortada: Şampiyonluk 17'ye 17; Avrupa kupası 2'ye 0, Türkiye Kupası söylemye gerek yok; bizim hayat sınırlarımız içinde kapanması mümkün olmayan bir fark.

FB her sene sıfırdan yeni takım kurar, ülkenin parasını oraya buraya saçar durur. Herhalde 1'e 10 oranındaki bütçe dengesizliğine rağmen son 4 yılda GS'in 2, FB'in de 2 şampiyonluğu var.

İstatistikler böyleyken niye zor olsun..

FB'ye elbette taraftarlarına bakara gıcık değiliz..Ali Osman'ın dediği gibi FB bence solculara çok ters gelen bir mentaliteyi, kolay köşe dönmeci kültür temsil ettiği için gıcığım. Bir nektod durumu çok iyi özetler; Vakti zamanında Mustafa ya da Mehmet her neyse çok popüler bir türk isminde bir futbolcu türemiş anadolu takımlarının birinde; bunu bir futbolcu avcısı görmüş ve Fener'e tavsiye etmiş..Sonra FB'li bir yönetici dayanmış kulübün kapısına ve Mehmet'i istemiş..Adamlar hangi Mehmet'i istiyorsun bizde 3 tane var demişler; yönetici FB başkanını arıyor durumu bildiriyor; Başkan da garanti olsun 3'ünü de al gel demiş..Doğru mu bilme ama İtalyan atasözünde olduğu gibi "Uydurlumuş da olsa güze uydurulmuş".

Ben çocukluğumdan beri futbol takip ederim, iki yıl üst üste oynamış bir FB kadrosu bilmem..Zaten bu yüzden 30-35 yıldır Fenerin üst üste 2 şampiyonluğu yoktur, en son işte 2-3 sene önce 2. şampiyonluk aldılar..Bir araştırma yapsak da en uzun süreli FB'yi çalıştıran teknik direktör kaç sezon kalmıştır bir baksa; Beşiktaş'a sempati duyarım; o meşhur Metin-Ali-Feyyaz'lı kadroyu çıkarmıştır; GB'liğine sempati duyarım, çok mütevazi bir bütçeyle hemen her yıl bir kaç 100 bin dolara Afrika'dan iyi bir oyuncu keşfeder, sonra büyüklere milyonlarca dolara satar. FB'de sempati duyacak hiçbirşey bulamıyorum..Parasını bastırır istediğim oyuncuyu getiririm mantığı; evrensel anlamdan kapitalist kültürü bile benimseyemiş lümpen bir sermayenin mantığı; Yalçın Hoca buna TİT (Tekstil-İnsaat-Turizm ) sermayesi diyordu ve acayip aşağılıyordu..Yani lümpen görgüsüz bir sermaye mantığı; yüksek para verenin karşılığında en kaliteli servisi alma beklentisi olduğu için de, onca parayı saçtıktan sonra şampiyonluğun en doğla hakları olduğunu varsayıyorlar; ulan parasını verdik ya işte niye şampiyon olamıyoz. O yüzden her sene kıyameteleri koparmalar, baskılar vs..Bağdat caddesinde protesto mitingleri, Atatürk'ü kutlanmalar vs..Çok alaturka..

Hadi bu kültürel analizleri geçelim, sen bana gönül rahatlığıyla herhangi bir sezon Fener'in göze hoş gelen bir futbol oynadığını söylebilir misin? Haniz bizim UEFA'yı aldığımız dönemde oynadığımız gibi; yani takım oyunu. Tak tak bilardo oynar gibi topun kısa paslarla hızla ayaktan ayağa geçirilmesi, top kaybedildiğinde çoklu press uygulama (bizim ünlü Çin Ordusu gibi )..Objekti bir futbol severin bunu FB için hiçbir dönem söyleyebileceğini düşünmüyorum..Şu anki kadroya bak; nasıl maç kazanıyor FB..Yıldızlarla..Duran top oluyor, Alex atıyor, yan toplardan kale içi karambol..Organizasyonlu, kurgulanmış bir strateji yok..Her dönemde 1-2 star çıkar Feneri o sezon taşır..Van Hoıjdonk, Anderson, Ortega, Rapaic vs..Hep tek tek starla şampiyonluk kazanmıştır..Bizim efsane kadro nerdeyse 7-8 yıl değişmeden oynadı..Hagi hariç yıldız diye takımı gölgede bırakan bir futbolcu hiç olmadı..Bülent, Ergün, Hakan Ünsal, Şaban, Okan, Emre, Fatih Akyel, Capone, Popescu, Arif, Suat..Bunların hepsi tek tek ele alındığında öyle büyük star değildi..Ama biraraya geldiklerinde çok hoş futbol oynadılar ve avrupa kupası aldılar..Salaklar bunu kavrayamadıkları için, kendilerini bir halt sanıp başka kuluplere gittiklerinde futbol hayatları bitti..

FB ömrü hayatında böyle bir takım oyunu oynayabildi mi?

Transfer sezonu açıldı..Bekleyelim görelim, adım gibi eminin 60%-%70 yeni bir takım kurulacak..

Bir de çok daha önemli bir başka soru; Sen bana tamamen FB'de yetişmiş, türk futboluna kazandırılmış kaç büyük oyuncu sayabilirsin? Bak GS nerdeyse her sene kendi olanaklarıyla çok önemli futbolcular kazandırır; hemen akla gelenler; Arda, Sabri, Emre Belezoğlu, Tugay, Kaptan Bülent, Fatih Akyel, Arif, Semih..Bunun yanında öyle çok bilinen futbolcu olmayıp GS'de büyüyen isimler; Ergun Pembe, Ümit Davala, Suat, Uğur Tütüneker,Hakan Ünsal, (Tanju ve Hakan Şükür zaten yıldız olan isimlerdi )..Keza Beşiktaş; Nihat Kahveci, Alpay, Sergen, Rıza, Metin, Ali, Feyyaz...Keza Trabzon; Gökdeniz, Fatih Tekke, Abdullah, Ogün..

Ama Fener yok, sıfır, resmen yakın tarihte Fener'den çıktı diyebileceğimiz tek milli futbolcu yok..Belki Rüştü biraz..Rıdvan zaten önemli bir oyuncuydu ve GS'in elinden FB ajanları tarafından kaçırılmıştı..Aynı şey Tuncay için geçerli..Hep başkaları yetiştiriyor, ya da keşfediyor sonra Fener parasını bastırıp alıyor; Fenere bak; 8-9 tane yabancı futbolcu..Nerdeyse kaleci hariç tamamı yabancı, türkiyede yetişmemiş bir kadro..şimdi böyle bir takıma solcu olarak sempati duyabilir miyiz? Bence duyulamaz gibi geliyor..BU ülkenin üretmeden, çalışmadan, emek sarfetmeden kısa yoldan yolsuzlukla köşe dönmeci mentalitesini bir tezahürünü görüyorum ben..Fener tam da bulunduğu semtin kültürünü temsil ediyor; Bağdat Caddesinin şımarık kültürünü..Param var istediğimi yaparım mantığı..
Son Düzenleme: 01 Haz 2008 21:06 Düzenleyen onder.

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 02 Haz 2008 09:29 #555

• KenanKenan
  • Torun
  • Gönderiler: 18
Eline sağlık Önder, çok güzel özetlemişsin.

Cvp:Emre Belezoğlu Fener'de 02 Haz 2008 12:42 #556

• Murat
  • Yönetici
Gerek saha içi gerek saha dışı hal ve hareketleriyle, insan olarak karakteriyle Fener kendine çok yakışan bir futbolcu almış; Emre Belezoğlu. Aziz Yıldırım'ın gözbebeği olacağından eminim..

Kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlenmiş. Benim karşı çıkmaya çalıştığım şey yukarıdaki paragrafın ilk cümlesidir. Bunun yerine Aziz Yıldırım ve yönetimi kendine çok yakışan bir futbolcu almış dense problem yok. O yüzden ikinci cümleye sonuna kadar katılıyorum. Emre, Aziz Yıldırım'ın gözbebeği olacaktır.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68