Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Elano Galatasaray'da!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Elano Galatasaray'da!

Elano Galatasaray'da! 30 Tem 2009 05:44 #2593

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Manchester City'in yetenekli orta saha oyuncusu Brezilyalı Elano'nun Galatasaray'a transfer olduğu açıklandı.

www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/4396.php

İlk okuduğumda vallahi inanamadım; çünkü Milan'ın Kaka yerine bu vatandaşı transfer etmek istediği yazılıyordu son günlerde ve ben de "35 yaşında FB'ye gelir bir gün" diye içimden geçirmiştim dün değil evvelsi gün.

Sabah sabah coşturdu beni bu haber.

Cvp:Elano Galatasaray'da! 30 Tem 2009 07:39 #2594

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Sabah sabah kıskandırdı beni bu haber.
Son Düzenleme: 30 Tem 2009 07:40 Düzenleyen Murat.

Cvp:Elano Galatasaray'da! 31 Tem 2009 11:57 #2602

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Çok fazla bildiğim bir futbolcu değil. Sağ sol ile konuştum meğersem neymiş bu Elano ... Youtube'dan baktım. Bir iki frikik ve bir iki şuttan başka birşey görmedim. Ama iyi bir parça yakaladıklarıkları kesin. Bir de dört yıllığına imza attırmışlar. Ula bunda da kalp-böbrek yetersizliği falan çıkmasın )

Cvp:Elano Galatasaray'da! 05 Eki 2009 06:04 #2664

• guclu
  • Hatip
Görünen o ki, ilk haftaların ardından en azından, Elano yerine Ernst tarzı bir oyuncu almaları daha uygun olacakmış. Hem top tutan hem pres yapan hem de pas verebilen, düzün az iyisi, şeften kötü, kızılderiliden iyi bir eleman lazım orta sahaya. Muhtemelen Linderoth'un varlığına güvenerek böyle bir transfer yapılmadı ama buna güvenmemek gerekiyormuş. Bir de sakatlanmayan, sağlam bir stoper lazımmış...

Cvp:Elano Galatasaray'da! 05 Eki 2009 11:59 #2665

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Takımda bir düşüş olduğu kesin. Lakin bu defans hattından ziyade, gol atamadığımız için yediğimiz goller can yakmaya başladı. Yoksa baştan beri defans sıkıntılıydı. Atak futbolun bir tercih olduğu da belliydi. Yediğin gol = n ise hedef n+1 di.

Elano'nun gelmesi Arda'nın düzenini bozdu. Bence zamanla takım oturacak. Sen yeni bir takım kur, Önüne gelene daimi olarak 3-4 at... Bu bir rüyaydı. Ve biz uyandık.

Cvp:Elano Galatasaray'da! 06 Eki 2009 05:45 #2666

• guclu
  • Hatip
Arda son haftalarda kendisi için daha çok oynuyor sanki. Son maçta aynı adama iki kez çalım atıp zor pozisyonda kaleye vurmalar, boştaki adamlara pas ver(e)memeler, başlarda son derece etkili kullanılan kornerlerin geçen senelere dönmesi...

Mehmet Demirkol da yazmış.

www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=Yaz...horID=109&b=Arda klise olmasin &a=NaN&ver=14

Rijkaard bir sistem adamı, oturtmaya çalıştığı sistem de daha bu topraklarda oynanmış değil, bu nedenle belli zorluklar yaşanacak. Ama bizim gerzek futbol yazarlarının anlamadığı bir şey bu; yok tek forvet olmaz, yok çift forvet oynasın, Elano ile Arda beraber oynamaz ama Baros ve Nonda oynasın türü klişe zırvalar. Halbuki Hoca, her oyuncunun hem ofansif hem de defansif rol oynadığı, orta sahanın ve beklerin azami oranda iki yönlü gidip geldiği, son derece hızlı ve tek pasa dayanan, forvet oyuncularının da devamlı yer değiştirdiği bir sistem kurmaya çalışıyor. Bu sistemde çift forvet olmaz, 4-4-2 oynamıyorlar ki 4-3-3 oynuyorlar, daha doğrusu, hücumda 4-3-3, defansta 4-5-1, hatta 4-6-0'dır bu oyunun ideal hali, yani hem savunan, hem oyun kuran hem de hücum eden orta saha. Bunun için eldeki malzemeye bakmak lazım. Buna uygun orta sahanızın olması lazım öncelikle. İyi bir Ayhan bu takımda yer alır mutlaka, eğer oynayabilse yani sakat olmasa Linderoth tam da bu sistemin adamıdır, bu ikisinin yanına Ernest tarzı bir adam koyarsanız sırtınız dünyada yere gelmez. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ancak iyi birer yedek olurlar bu sistemde çünkü. Sol bekte de buna uygun birisi lazım bence. Hakan Balta ileri çıkışları etkili olmayan bir oyuncu, yeni alınan Caner ise sol bek değil. Bu nedenle Hoca'nın Uğur Uçar'ı sol bek olarak denemesine şaşırmamalı, en azından bazı maçlarda. Bana en inanılmaz gelen ise yıllardır bir gıdım ilerleyememiş, beni deli eden Sabri'nin bu sezonki çıkışı. Adam kademeye falan girmeye başladı yahu!

Bence şu son üç haftada yaşanan duraklama hayırlıdır. Mart ayında yaşanabilecek bir çöküşe kıyasla özellikle. Daha Ekim'in 6'sı, Mayıs 2010'a daha sekiz ay var.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68