Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da

MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 05 Haz 2009 20:13 #2088

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Süper güzel bir haber. Çok uzun bir aradan sonra Cim Bom'lu heyacanımı geri getiren bir haber bu. Yıllardır Cim Bom'a ilgimi kaybetmiştim. Şimdi yeni sezonu dört gözle bekliyorum.

Teknik kapasitesi nedir bilmiyorum ama Rijkaard'ın karizması yeter.

Neydi öyle yıllardır dandik danik hocalar..

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 05 Haz 2009 21:31 #2089

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Ben de çok sevindim Önder. Umarım adama zaman tanırlar, iki aylık sonuçlarla karar vermezler. Hiç istemem ama kötü başlanırsa, anında kapı gösteriliyor teknik direktörlere bu ülkede malesef.

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 17 Haz 2009 16:11 #2215

• guclu
  • Hatip
Tanıl Bora Radikal'de şu yazıyı kaleme almış:

Rijkaard, başımız gözümüz üstüne

Tanıl Bora

17/06/2009

Rijkaard-Jugend. Yani Rjikaard Gençliği, veya Rijkaard Gençlik. 2003’te Almanya’da kurulmuş gayrifedere bir organizasyonun adı bu. Salon turnuvaları düzenlediler, anti-faşist futbol kampanyalarına katıldılar. Futboldaki milliyetçiliğe ve zevki-eğlenceyi öldüren performans baskısına karşı, Rijkaard’ı bayrak yapmışlardı. Bu adı almaları biraz da inadınaydı: Rijkaard’ın, 1990 Avrupa Şampiyonasında Rudi Völler’e salladığı meşhur tükürüğe sahip çıkıyorlardı (Völler 2003’te Alman Milli Takımı’nın teknik direktörüydü). Ama tek saikleri milli takım etrafında yaratılan ‘Almanlık gururuna’ tepki göstermek değildi; Rijkaard’ın Hollanda’ya oynattığı arzulu, erotik futbolu bağırlarına basıyorlardı.
Rijkaard, gerek 36 yaşında üstlendiği Hollanda millî takımında, gerek Barcelona’daki rüya takımında, Sacchi’nin örgütlü savunma oyunuyla Hollanda hücumperestliğinin kıvamlı bir kokteylini yapmayı hedefledi. 2006 Mayısı’nda Spiegel’e verdiği mülakatta, ‘nesnel’ oyun ile ‘oyuncu’-oyunu, futbolun iki ayrı cephesi olarak kaynaştırmak gerektiğini söylüyordu. Nesnel oyunla kastettiği, kendi sözleriyle: ‘Her oyuncunun oyundaki sorumluluğunu ve neticeyi gözeterek oynaması...’
FIFA’nın internet sitesinde 2005 Şubatı’nda yayımlanan mülakatında söyledikleri de, Rijkaard’ın taktik zekâya verdiği önemi gösterir: “Uygulanan ofsayt kurallarını gülünç buluyorum. Teknik açıdan kuvvetli ve hücum oynayan bir takımın repertuvarında ofsayt taktiği önemli bir parçadır. Mümkün olduğu kadar ileri çıkar ve savunmalarını da öne sürerler. Buna karşılık, bugünkü kurallara göre rakipten üç oyuncu ofsayttayken onlar müdahale etmeyip başka bir oyuncu topla ilerler ve ofsayttaki o üç oyuncuya pas verirse, nizami bir gol atılabiliyor. Savunmacıların zekice oyununu cezalandıran gülünç bir şey bu.”
Önemini sürekli vurguladığı ‘çalışma’ da, zekâyı içeren bir etkinlik olmalı ona göre: “Çalışmak kısa bir sözcüktür ama birçok farklı şeyi ifade edebilir. Bir teknik direktör oyuncularını çok farklı biçimlerde çalıştırabilir; bazen zihinsel bazen fiziksel. Önemli olan duruma bakmak ve gerek takımın gerek tek tek oyuncuların o sırada neye çalışması gerektiğine karar vermek.”

Lakabı ‘Mr Cool’
Kendi ‘futbol felsefesi’ olan birisi var karşımızda; ancak ‘felsefe yapmayan’, tantanasız birisi. “Sorunlar üzerine fazla konuşursanız, büyürler” diyor. Katalunya’da ‘Mister Cool’ diyorlardı ona; kulübesinin önünde sükûnetle oyunu seyredişini seyretmek, her zaman güven vericidir. Onun yönetimini ‘Budistçe’ diye tanımlayan var. Financial Times’ın futbol yorumcusu Ronald Reng’in dikkat çektiği şey de aynı: İnsanları kendini geri çekerek yönetmeyi bilmek. Oyuncularla ‘insanca’ yakınlık kurmak, bunu bir zayıflık olarak görmemek. Reng, Rijkaard’ın iktidar jestlerine ihtiyaç duymayan doğal otoritesini vurguluyor. 2005 şampiyonluk töreninde 100 bin kişinin doldurduğu Camp Nou’da bir konuşma yapması istendiğinde “kutlama oyuncuların hakkıdır” deyip Japon üsulü önlerinde eğilmiş ve sahneden çekilmişti.
“Futbol sevgimiz çocuklukta başlar, sonra bu dünyanın parçası olmak çok güzeldir” diyor. İşini önemsediği kadar, yapıp ettikleriyle, hayatın futboldan ibaret olmadığını hatırlatır hep. Çok sayıda sosyal yardım vakfının aktif destekçisi; tsunami kurbanlarına veya hasta çocuklara yardım maçlarında mutlaka olay yerinde.

Alternatif rock seviyor
Peki bu adamın müzik delisi olduğunu bilir misiniz? İspanyol gazeteci Oriol Rodriguez’le Mart’ta yaptığı söyleşide, müzik mahremini faş etti Rijkaard. Pop, rock, soul, folk, hepsine gönlünü düşürebildiğini anlatıyor, fakat en çok alternatif rock’a hayran. Pixies için kelimesi kelimesine ‘Albümlerini dinledim ve hayatım değişti’ diyor. 60’lar ve 70’ler için favorisi Beatles ve Sex Pistols; 80’lerde XTC, 90’larda Nirvana ve Pearl Jam. Halihazırda Coldplay, Killers ve Bloc Party’i beğeniyor. (Oğlunun System of a Down fan’ı olduğunu da not edelim!) Yeni müziklere ve gruplara hep açık. Arada sırada gitarla ‘oynadığını’ söylüyor ama bir iddiası yok. Kazanılmış maçlardan sonra yumuşak, duygusal hatta hüzünlü parçalar dinlemeyi severmiş: “Geride kalan güzel şeyleri tekrar gözümün önünden geçirmek için.” Verdiği misal: Nirvana’dan ‘Unplugged in New York’. Önemli bir mağlubiyetten sonra ise sert, elektronik bir şeylere ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Galatasaray kulübü yetkilileri acaba maç bitimlerinde hocanın bu tercihlerine uygun bir müzik neşriyatı tasarlarlar mı?
Rijkaard, hepimize iyi gelecek.

www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Ra...9&CategoryID=103

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 17 Haz 2009 16:49 #2216

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Ben Tanıl Bora'nın çok iyi bir internet araştırmacısı olduğunu düşünmeye başladım. Sosyal bilimler, Marksizm, felsefe alanlarında külliyat yutmuş ve bu konulardaki üretkenliğine sümme haşa sözüm olabilemez ama futbol konusunda yazdıkları her zaman, ne bileyim çok güzel şeyler. Şunu merak ediyorum aslında; Rijkaard GS'ye gelmeden önce de bunları biliyor ve takip ediyor muydu? Eğer biliyor ise yine özür dileyip karşısında önümü iliklerim ama dünyanın dört bir yanından irili ufaklı anarşist, solcu kulüplerin bilgisini toplayıp yazılarında kullanması beni ufaktan rahatsız etmeye başladı.

Asıl mevzuya dönersek umarım Tanıl hocanın dedikleri çıkar ve Rijkaard bize heyecan verir. Ama burası Türkiye, umudum yok.

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 17 Haz 2009 17:04 #2217

• guclu
  • Hatip
Tanıl Bora ne yazarsa yazsın çok güzel yazar. Bu önemli bir meziyet. İkincisi, konusu hakkında aleyhte ve leyhte ulaşabildiği tüm görüşleri değerlendirip süzgeçten geçirir ve son derece sağlam olan analitik bakış açısını bu değerlendirmelerle yeniden üretir.

Ben kendisinin "hastasıyım". Hem mütevazılığı hem de bakış açısıyla her seferinde bende yeni bir ışık yakar.

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 17 Haz 2009 20:59 #2226

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
Bir zamanlar, 15 yıldan fazla oluyor, Tanıl Bora ismi tek başına anılmaz yanına bir de Kemal Can eklenirdi. Tabi ki, o zamanlar için bir ilk olan ve birlikte yazdıkları Türkiye'de milliyetçi hareketin tarihsel röntgenini içeren "Devlet Ocak Dergah" kitabının bunda payı büyüktür. Ama çok az insanın bildiği ve özel radyoların ilk yayınlarını yaptığı '90ların başındaki ilk gözağrımız Radyo Arkadaş'ta her pazartesi akşamı yaptıkları haftanın güncel olaylarını yorumladıkları programa doyulmazdı. Ki son yarım saatini futbola ayırırlardı ki, dinlemek büyük keyif verirdi. Bazen diyorum ki Tanıl Bora-Kemal Can yeniden biraraya gelse, benzer bir programı Açık Radyo'da veya bir televizyon kanalında yapsa nasıl olur? Ülke çapında olay olacak bir durum değil tabi bu, ama Moğolların yıllar sonra biraraya gelmesine benzemez mi?

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 18 Haz 2009 06:06 #2227

• guclu
  • Hatip
Hakikaten de Tanıl Bora ve Kemal Can'ın o programını neredeyse heyecanla beklediğimi çok net hatırlıyorum. Hem bir ilkti hem de solcuların futbol konuşması kendi "gerçekliğimize" de denk düşüyordu.

İki anekdot: İlki aşağı yukarı 15-16 sene önce ODTÜ Kütüphanesinde şu an adını tam hatırlayamadığım bir salonda (Solmaz İzdemir olabilir mi?), Tanıl Bora "yaya hakları" konulu bir toplantıya gelmişti. Salonun düzeni de bir acayipti, konuşmacıya ayrılmış tek bir masa ve sandalye dışında oturacak hiçbir sandalye, koltuk vs yoktu ortamda. Tanıl Hoca kendisinin masaya kurulup bizim de yerdeki halıflekse oturacağımız düzenden mutlu olmadı ve masayı sandalyeyi bir kenara bırakıp yere bağdaş kurdu, biz de etrafında yere yayıldık Ne konuşulduğunu hiç hatırlamıyorum ama topu topu 10-12 kişi falandık zaten ama oldukça hoş bir muhabbet olduğu kesindi. Tanıl Bora kendisinin masada, bizimse yerde olacağımız bir düzenin, otoriter bir iletişim biçimi olacağını söylerek oldukça takdirimi kazanmıştı.

İkinci anekdot: Muhtemelen yukarıdaki muhabbetten en fazla 1-2 sene sonra İstanbul Beyoğlu'nda Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (kısaca "Vakıf"ın") en üst katındaki toplantı odasında, muhtemelen ya "medya ve sol" ya da "MHP ve faşist hareket" içerikli bir paneldeyiz. O zamanlar durmadan panel yapılır ve solun farklı kesimlerinden insanlar biraraya gelip 80 öncesinde yapmadıkları şekilde habire konuşur da konuşurlardı. Birkaç günlük bir kaçamak için gelmiş olmalıyım İstanbul'a, çünkü uzatmalı öğrencilik hala devam ediyor. Neyse, panalin sunumlar kısmı bitmiş, soru cevap bölümü gelmiş, birisi de Kemal Can'a, dediklerinin "liberalizme meyilli" olduğunu ima eden ve sorudan çok yargı içeren bir cümleyle tabiri caizse "laf soktu". Kemal Can aniden o kadar çok öfkelendi ki, neredeyse bağırarak, "ben liberal sıfatını hakaret olarak kabul ederim, bunu size iade ediyorum, bana yavşak diyemezsiniz" anlamına gelecek bir cümleyle sertçe cevap verdi. Kemal Can'ın o tavrını o zaman sert bulmakla beraber doğru bulduğumu hatırlıyorum.

Nereden nereye geldi konu

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 18 Haz 2009 20:09 #2230

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
Başlıkla uyumlu hale getirmek için toparlayalım konuyu o zaman. Bir anketle devam edelim: 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında cimbomun yeni hocası kim olur?
A) Fatih Terim
George Hagi
C) Bülent Korkmaz
D) Tanju Çolak
E) Adnan & Adnan

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 19 Haz 2009 05:53 #2233

• guclu
  • Hatip
Cimbom'u bilemem ama Fener eğer Aragones'i kovalayabilirse, Daum da tutturamazsa Aykut Kocaman eşofmanları yeniden giyer.

Cvp:MÜJDE!!!! RİJKAARD Cim Bom'da 19 Haz 2009 11:46 #2240

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.47 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345