Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Check-Up Yargısı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Check-Up Yargısı

Check-Up Yargısı 27 May 2008 14:50 #507

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken, şimdi Şeker'li olduk, tahlil laboratuar'larını doldurduk.

Nasıl oldu cidden anlamadım, soylerlerdı de ınanmazdım. Moruklar Şeker meker diye yakınırdı da niye yakınıyorsunuz şeker gibi hastalığınız var işte diye içimden geçirirdim..Şimdi artık sıra bana da gelebilir.

Sistem iyice açıkgöz hale geliyor; Yeni şirket bana özel sigorta yaptıracaktı, ama sıgorta firması beni riskliler kategorisinde görüp, sigortayı başlatmadan önce check-up olmamı istedi. İlk check-up randevusundan kaçtım; walla ne yalan söyleyeyim tırstım ciddi birşey çıkacak diye..Ama kafayı gömerek olmuyor bu işler, baktım check-up olmayınca sigorta da olmayacak gecen cumartesi gittim..

Bugun yargı günüydü..Supriz yok, kolestrol var; sınır 200 bende 334..Ona razıydım ama Şeker de yüksek çıkmış..Sınır 110 bende 118..Gizli şeker olabilir dedi adam..Bunca yıl bedene bu kadar hoyrat davranınca gene iyi, kanser beklıyordum ama ciğer zarında hafih kalınlaşma ile yırttık..

Neyse sıkı bir diete başlayacağız ve sigarayı bırkacağız galiba..Gerçi böyle sefil bir hayatta nasıl olacak o işler bilmiyorum ama deneyeceğiz..

Bildiği iyi bir diyetisyenci olan arkadaş var mı? Tavsiyeler makbule gecer..
Son Düzenleme: 27 May 2008 15:52 Düzenleyen onder.

Cvp:Check-Up Yargısı 27 May 2008 16:12 #508

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Geçmiş olsun Önder. Sigarayı hemen bırak. Kimse atlamasın, demesi hakkatten kolay. Ben 14 yıl içtikten sonra büyük kızım sayesinde bıraktım. Altı yılı geçti.
Madem buralarda iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz ilk önce kendimizden başlamalıyız değil mi?

Cvp:Check-Up Yargısı 27 May 2008 20:48 #515

• onder
  • Yönetici
Sağol Murat..Bugün ilk panikle kesin bırakıyorum dedim ama 2-3 taneden birşey olmaz diye yine başladık..Yarın bir daha deneme..Çok sıkı perhiz, sigara yok, en az bir saat bisiklet sürme..

Kendimizi yazmaya, okumaya vereceğiz artık..Ancak öyle unuturuz sigarayı..Ah bir de iş hayatı çok sıkıcı olmasa..

Cvp:Check-Up Yargısı 28 May 2008 07:41 #518

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Geçmiş olsun Önderim... Diyetisyen için sağa sola soralım bakalım ne çıkacak. Sonuçlar kabus değil tırsma hemen.. İnsan kendine hastalığı yakıştırmıyor. Bende de kolestrol var. Bi şekil de hallediyorsun. Yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmen gerekiyor. Hele sen de bekar yaşayan biri olarak kesin arızalı şeylerin miktarını abartıyorsundur. Tanıdığım kadarı ile spor da yok.. Alkol ve sigara da ziyadesi ile olduğunu düşünürsek... Hayat tarzını biraz değiştirerek sorunu çözersin tahmin ediyorum . Stres yapma, spor yap

Cvp:Check-Up Yargısı 28 May 2008 08:47 #521

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Hocam çok geçmiş olsun.
Sigarayı bırakmak için ciddi bir gerekçe gerekiyor galiba; ben hastanedeyken doktor, "Hareketsizsiniz, sigarayı bırakmazsanız damar sertliği olur ve sonunuz hiç iyi olmaz" demişti. O korkuyla hemen bırakmıştım, sigaradan igrenmek için de şöyle bir yol bulmuştum: Sigarayı her düşündüğümde aklıma içi dolu bir kültablası geliyordu ve ben bunu yutuyordum. Sonuç olarak 8 yılı geçti ve hiç aramıyorum. Galiba önce igrenmek gerkiyor sigaradan, gerçekten de igrenç birşey.

Cvp:Check-Up Yargısı 28 May 2008 09:28 #522

• onder
  • Yönetici
Sağolun arkadaşlar. Aslında risk faktörü yüksek bir bünyem olduğunun ve çok sağlıksız bir günlük ritmim olduğunun farkındaydım..O yüzden beslenme alışkanlığımı uzun zamandır terbiye ediyorum. Yıllardır hemen hiç et yemem, balık fırsat buldukça yerim..Ama en önemli kolestrol kaynağı et değil de süt ürünleri galiba..ben de deli gibi severim peyniri..

Emrah çok haklısın sigara gerçekten iğrenç birşey, içtenlikle söylüyorum ki tiksiniyorum aslında..Ama günlük hayat gayri insani ölçülerde sıkıcı olunca iyi bir vakit geçirme aracı oluyor..Bilindiği gibi Sherlock Homes uyuşturucu bağımlısıdır..Çözecek bir cinayet olmadığı zaman ölü zamanı uyuşarak geçirir..Benimkisi de biraz ona benziyor..Ofise gidiyorsun, nasıl dolduracağını bilmediğin koca bir 9 saat. Yapacak hiçbirşey yok..Öylece masa başında oturuyorum..Sigara molaları günü sindirilebilir kısa parçalara bölüyor..İş yerinde yapacak birşeyler bulmak lazım..İnternet de olmayınca kabus gibi..

Cvp:Check-Up Yargısı 29 May 2008 07:52 #528

• KenanKenan
  • Torun
  • Gönderiler: 18
Önder çok geçmiş olsun..... ortak spor aktivitesi yapabilirsek belki vesile olur. Ali Osmanlar top oynuyor, ben de katılacağım, sen de kaleye geçersin

Cvp:Check-Up Yargısı 29 May 2008 09:08 #529

• onder
  • Yönetici
Sagol Kenan..Fikir guzel bence, benim kaleye gecmem disinda..Kosu, mosu yuzme falan acar ama..

Cvp:Check-Up Yargısı 29 May 2008 18:48 #532

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Orta sahanın ortası nasıl peki ?

Cvp:Check-Up Yargısı 29 May 2008 19:07 #534

• onder
  • Yönetici
10 numarayı verirseniz olur. 10 munaradan başka forma giymem..
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.38 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89