Daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken, şimdi Şeker'li olduk, tahlil laboratuar'larını doldurduk.
Nasıl oldu cidden anlamadım, soylerlerdı de ınanmazdım. Moruklar Şeker meker diye yakınırdı da niye yakınıyorsunuz şeker gibi hastalığınız var işte diye içimden geçirirdim..Şimdi artık sıra bana da gelebilir.
Sistem iyice açıkgöz hale geliyor; Yeni şirket bana özel sigorta yaptıracaktı, ama sıgorta firması beni riskliler kategorisinde görüp, sigortayı başlatmadan önce check-up olmamı istedi. İlk check-up randevusundan kaçtım; walla ne yalan söyleyeyim tırstım ciddi birşey çıkacak diye..Ama kafayı gömerek olmuyor bu işler, baktım check-up olmayınca sigorta da olmayacak gecen cumartesi gittim..
Bugun yargı günüydü..Supriz yok, kolestrol var; sınır 200 bende 334..Ona razıydım ama Şeker de yüksek çıkmış..Sınır 110 bende 118..Gizli şeker olabilir dedi adam..Bunca yıl bedene bu kadar hoyrat davranınca gene iyi, kanser beklıyordum ama ciğer zarında hafih kalınlaşma ile yırttık..
Neyse sıkı bir diete başlayacağız ve sigarayı bırkacağız galiba..Gerçi böyle sefil bir hayatta nasıl olacak o işler bilmiyorum ama deneyeceğiz..
Bildiği iyi bir diyetisyenci olan arkadaş var mı? Tavsiyeler makbule gecer..