Arkadaşlar,
Siteye girilimiş olan albüm/kitap/filmlerden bildiklerimizi puanlasak diyorum?
Tamam yeni bir tanıtım yapmak biraz zaman alıyor ama zaten girilmiş olan bir tanıtıma eleştiri yazmak ve puan vermek, yorum yazmaktan daha zor değil..Hemen hemen aynı şey...
Hani eğer sosyalist insana burjuva yarışmacılığını özendiren puanlandırma işi yakışmaz gibi bir kaygı yoksa, bilinen eserleri değerlendirmek sitenin bizim gibi insanlar için bir referans kaynağı olmasına doğru evrilmesini sağlar.
Bizde kaliteli ve çok kullanıcılı siteler yok..Bakın bir örnek vereceğim;
www.rottentomatoes.com/
Bu sitenin değerlendirmelerine ben çok güveniyorum çünkü tek bir eleştirmenin görüşünü yansıtmıyor, aggragator diyorlar yani onlarca farklı eleştirmenin eleştirilerinin ortalaması alınıyor ve ortaya bence çok büyük oranda nesnel bir değerlendirme çıkıyor..Denemesi bedava..Bildiğiniz filmleri bir aratın ve verilen puana bakın..Ben ABD'de film kirlamadan önce bu siteden mutlaka kontrol ederdim.
Çok küçük çapta da olsa benzer birşeyi bizim sitede yapmamız faydasız olmaz diye düşünüyorum..Yani vaktiniz yoksa tamam tanıtım yapmayın ama hiç olmazsa bildiğiniz eserlere puan verin..Hatta herhangi bir eleştiri yazmanıza da gerek yok..Eleştiri yazın tuşuna basın, sadece eserin adını yazın (eğer başka birşey yazmak istemiyorsanız) ve verili kriterlere göre puanlarınızı verin..Eksik bir kriter olduğunu düşünüyorsanız ekleyelim..
Bu tanıtım bölümlerinde çok farklı modüller var; yani en çok sevilen, en çok okunan, en sevilmeyen vs gibi..Bu modüllerin işlevsel olabilmesi için en azından 5-20 tane oy olması lazım..Şu anda en iyi 5 ve en kötü 5 modülleri aynı eseri gösteriyor çünkü sıralama yapacak kadar puan yok..
Belli bir kimliği olan insanlar olarak, ortak bir beğeniyi yansıtmak fena olmaz diye düşünüyorum..Ülkede bu açıdan bir eksik de var bence, ya da varsa ben bilmiyorum.