Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak

Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 22 Ara 2008 13:16 #1127

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Arkadaşlar,

Siteye girilimiş olan albüm/kitap/filmlerden bildiklerimizi puanlasak diyorum?
Tamam yeni bir tanıtım yapmak biraz zaman alıyor ama zaten girilmiş olan bir tanıtıma eleştiri yazmak ve puan vermek, yorum yazmaktan daha zor değil..Hemen hemen aynı şey...

Hani eğer sosyalist insana burjuva yarışmacılığını özendiren puanlandırma işi yakışmaz gibi bir kaygı yoksa, bilinen eserleri değerlendirmek sitenin bizim gibi insanlar için bir referans kaynağı olmasına doğru evrilmesini sağlar.

Bizde kaliteli ve çok kullanıcılı siteler yok..Bakın bir örnek vereceğim;

www.rottentomatoes.com/

Bu sitenin değerlendirmelerine ben çok güveniyorum çünkü tek bir eleştirmenin görüşünü yansıtmıyor, aggragator diyorlar yani onlarca farklı eleştirmenin eleştirilerinin ortalaması alınıyor ve ortaya bence çok büyük oranda nesnel bir değerlendirme çıkıyor..Denemesi bedava..Bildiğiniz filmleri bir aratın ve verilen puana bakın..Ben ABD'de film kirlamadan önce bu siteden mutlaka kontrol ederdim.

Çok küçük çapta da olsa benzer birşeyi bizim sitede yapmamız faydasız olmaz diye düşünüyorum..Yani vaktiniz yoksa tamam tanıtım yapmayın ama hiç olmazsa bildiğiniz eserlere puan verin..Hatta herhangi bir eleştiri yazmanıza da gerek yok..Eleştiri yazın tuşuna basın, sadece eserin adını yazın (eğer başka birşey yazmak istemiyorsanız) ve verili kriterlere göre puanlarınızı verin..Eksik bir kriter olduğunu düşünüyorsanız ekleyelim..

Bu tanıtım bölümlerinde çok farklı modüller var; yani en çok sevilen, en çok okunan, en sevilmeyen vs gibi..Bu modüllerin işlevsel olabilmesi için en azından 5-20 tane oy olması lazım..Şu anda en iyi 5 ve en kötü 5 modülleri aynı eseri gösteriyor çünkü sıralama yapacak kadar puan yok..

Belli bir kimliği olan insanlar olarak, ortak bir beğeniyi yansıtmak fena olmaz diye düşünüyorum..Ülkede bu açıdan bir eksik de var bence, ya da varsa ben bilmiyorum.

Cvp:Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 23 Ara 2008 06:24 #1128

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Bence çok faydalı olur. Daha önce benzer bir amaç için ben de bir soru yöneltmiştim. Tanıtılan tüm kitapların hepsini birden nasıl görebilirim diye. Aslında sebebi beğenilen kitapları seçebilmek içindi. Bu otomatik bir sıralama getireceği için iyi olur.

Cvp:Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 23 Ara 2008 07:33 #1130

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bütün bildiğim Kitap ve Film ve müzikleri notlandırdığım söylenmez ama kayıtsız da değilim.

Cvp:Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 23 Ara 2008 11:47 #1138

• onder
  • Yönetici
Murat,

Aslinda sistemin çok güçlü bir filtreleme sistemi var. Link halinde gorunen yani alti cizili hersey filtrenebilir. Yani herhangi bir esere git, o eserin yazarının, yonetmeninin , erkek oyuncusunun, tür'ünün vs.vs adını tıklarsan, otomatik olarak onun altındaki diğer eserleri listeler. Bunun yanında Ana Menunde kitap/film/album tanıtımına gıdersen, ya da en son girdilerden veya herhangi baska bir sekilde tanıtım bolumune gıderse, sol en alta windows fıle explorer gibi bir ağaç formlu klasor yapısını gorursun..Burdan türlere bagımlı olarak ıstedıgın fıltrelemeyı yapabılırsın..

Ali Osman, Murat'in yaptıgı gibi, yani herhangi bir elestiri yazmada sadece puan verirsen cok zamanını alacagını sanmıyorum..sitede 100 kitap, 80 film, 80 album var..bilmediklerini dussen, puanlandırılıcak daha az sayıda eser kalır..Bunları hepsıne puan vermen sanmam kı yarım saati gecsin..

Cok onemli bırsey değil belki ama sitenin tanıtım bolumlerine gidince ters etkı yaratıyor..Dogru durust hıcbır eser puanlanmamıs..Cok amator bırı gırısım oldugu ızlenımı bas bas bagırıyor..En cok elestırılen eser dıye bir modul var, bakıyorsun tek bir tane oylama var dıye lısteye gırmıs..oysa hıc olmazsa 7,8 eleştiri alanların gırmesı lazım..keza daha once de dedıgım gıbı en iyi 5 eser ile en kotu 5 eser aynı oluyor cunku hepsındede kullanıcı oyu sıfır..sistem karsılastırma yapamıyor..
Son Düzenleme: 23 Ara 2008 11:49 Düzenleyen onder.

Cvp:Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 23 Ara 2008 12:38 #1139

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Filtreleme sistemini biliyorum Önder ama dediğin gibi girilenler puanlandırılmayınca sadece listelemiş oluyorsun. Böyle daha iyi olacak.
Ben sadece okuduklarımı yorum girmeden puanladım. Yorum kısmına sadece .. yazdım. Bunu izlediğim filmler ve dinlediğim müzikler için de yaparım.

Cvp:Bildiğimiz Kitap/Film/Müzikleri Puanlandırsak 23 Ara 2008 12:49 #1140

• onder
  • Yönetici
Aslında istenirse bir defada yüzlerce eseri girebiliriz. Kitap, müzik, sinema bolumleri icin ayrı birer excel sheet hazırlamak lazım..Sutunlarından ilgili tanıtım alanları olacak..Sıralarda ise tek tek her bir tanıtım yer alacak..Yani birinci sutun sanatcı adı, ikinci sutun album adı, album yılı vs gibi..Sonra row'lara tek tek entry'ler girilecek..Mesala bir mp3 arşivi falan varsa ipod'ta falan, music library export edilebilir, bir iki gerekli duzeltme yapılır excel icinde ve topluca siteye ımport edilir..

Ama bu yontemle sadece tanıtım entry'leri girilmiş oluyor..Daha sonra puanlandırmaları ayrı ayrı yapmak lazım..

Eger bu isi biraz onem verirsek iyi bir referans kaynagı olur ve siteyi daha cazip hale getirir..Ama her bir tanıtım icin sadece bir puanladırma olması cok cekici olmuyor
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68