Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Sitenin Turkiye'ye tasinmasi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Sitenin Masrafları
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Sitenin Turkiye'ye tasinmasi

Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 01 May 2008 15:23 #450

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Arkadaslar,

Siteyi Turkiyedeki server'e tasima calismamizda maalesef sorun cikti.
Eski adimiz www.solportal.net su anda turkiyedeki server uzerinde defaul Joomla yapisi ile yayinda ve gozle gorulur bir hiz artisi var..3-4 kat daha hizli..ancak maalesef bir sorun cikti ve turkiyedeki servis saglayicinin kontrolu disinda olan birsey..Joomla'nin izin verilen alan ustundeki bir klasore yazabilme izni olmasi gerekiyor..ancak ana servis saglayici bu klasorun izinleri guvenlik nedeni ile degistirmek istemiyorum..Oldukca tipik bir problem, forumlarda cozumu icin tartismalar var..Ben ugrasip Joomla icinden cozmeye calisacagim ama cozum olmazsa Turkiye'de bize daha cok kontrol verecek bir servis saglayici bulmamiz gerekebilir..eger bildiginiz bir sirket varsa lutfen onerilerinizi yaziniz..

Eger Joomla'dan vazgecip sifirdan yeni bir yapi kurmak istiyorsak, ki benim tercihim degil, gorustugumuz sirket www.solportal.net adresi uzerinden bizim icin bir tasarim yapmaya baslayabilir ve biz de iki adresi karsilastirip karar veririz hangi yapinin daha iyi olduguna..

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 02 May 2008 07:45 #451

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Önder, benim bize böyle altyapı sağlayacak bir şirket tanıdığım yok. Lakin şu katılım sayısı ile böyle bir fatura biraz fazla artık. Bu yüzden mayıs ayı içinde bir an önce daha ekonomik bir yapıya geçiş yapmalıyız. Mevzu ile ilgili teknik bilgi sahibi olmamamdan dolayı, tercihim hızlı, güvenlikli ve esnek bir siteden yana...

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 02 May 2008 14:06 #452

• onder
  • Yönetici
Evet katiliyorum..Mevcut server bize asiri derecede bol geliyor..Bir ay zaman var..Turkiye'de bir servere tasiyabilirsek tasiriz..yetistiremezsek backup'ini alip bir sure ara veririz, ne yapalim fazla ilgi yok..ileride daha heyacanli bir olusum cikarsa tekrar denenebilir..ama sahsen ben tasisak da tasimasak solcular olarak e-hayalet'in de kalemizde yeni bir gol olarak yerini aldigini dusunuyorum..fazla israrci olmaya gerek yok

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 02 May 2008 15:28 #453

• AliOsman
  • Hatip
Önder,

Ben senin gibi düşünmüyorum. Evet başlangıçta belki beklentilerimiz biraz fazlaydı. Ama geldiğimiz nokta da çok kötü değil. Sonuçta aktif katılımcı olmasalar da, 4 aylık sürede 115'in üzerinde üyemiz var. Şuan için sadece yazılar olan bir site hüviyetinde ve bu yazıları 3-5 kişi yazıyor. İyi mi ? değil, kötü mü ? o da değil. Sonuçta bazı fikirleri olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Ya da ortada olgunlaştırılacak hiçbir şey yoksa bile 100'ün üzerinde yazı ve blog var. Bu durumun hakkını yememek gerekiyor. Yazılan herhangi bir yazı 50 ve üzerinde tık alıyor. Hatta bazıları 100'ün üzerinde, bazıları 200'ün bile üzerinde. Bence çok kötü değil. 115 üyemiz olduğuna göre üyelerimiz aktif yazan olmasalar da aktif okuyan arkadaşlar. Yazılar için yapılan yorumlar sayıca çok değil ama hemen her yazıya 3-5 yorum geliyor. 20'nin üzerinde yorum yazılan yazılar mevcut. Bence 4 ay için rezalet değil.

Backup'ını yapalım sonra başka bir zamanda, başka bir yere tranferini yaparız diyorsun. Bu başka bir değişle siteyi kapatalım demek. Ben sitenin kapatılması taraftarı değilim. Belki beklentileri azaltma başlangıç için bizim adımıza daha anlamlı bir tavır olur. Ben hemen her hafta bir yazı kaleme almaya çalışıyorum. ve böyle de devam etme taraftarıyım. Sonuçta 3-5 kişi de olsak haftada bir yazı koysak 3-5 (belki de 5-10) yazı demek. Bence kötü değil. Hem demiyor muyuz ki, biz daha ileri bir toplum modelini sadece tüm insanlık için değil kendimiz için de istiyoruz. Yani bu siteye yazdığımız yazılar binlerce insana ulaşmasa da seni beni, yani bu 3-5 kişiyi yazı yazma faaliyeti içine sürüklüyor. Bu site olmasa ben bu kadar yazıyı hayatta yazmazdım. Yazılarımı 50 kişinin okuması bile mutlu ediyor. Umutlandırıyor... Sabah işe gidiyor, akşam işten geliyoruz. kendi halime yaptığım entellektüel faaliyetlerin içinde okuma var, müzik dinleme var, sinema-tiyatro var. Ama yazmak yoktu. Ve taktir edersin ki yukarıda saydıklarım gayet bireysel. Yazmak, 50 tık bile alsan bile yazmak... Bence yola devam.

Siteyi ücretsiz bir alana geçirdikten sonra kapatmanın ne anlamı var ? Nasıl olsa hafta da 3-5 yazı yazılır.Bazen tutarlı ve sebatlı olmak tıkanıklığı aşamaya yarar.

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 03 May 2008 07:22 #454

• onder
  • Yönetici
Ali Osman soylediklerinin tumunde haklisin, cok farkli dusunmuyorum..Ama calismaya basladiktan sonra bende bezginlik artti, sabah 8 aksam 6 rutini olduruyor adami..O yuzden su tasima isi cok gozumde buyuyor:

Gir Google Turkiye'den servis saglayici ara..Tek tek tarayarak, gecen birlikte konustugumuz firmada cikan sorunun aynisinin cikmayacagi bir sirket bul..Eski servis saglayici ile yine birsuru yazis, ve adresimizi bu bulunan yeni server'e yonlendirmelerini sagla..sonra git yeni server'da Joomla'yi tekrar kur, daha onceden aldigin backup'i yukle..

Yapilmaz degil yapilir tabii de, ancak birsuru is..Deger mi? Walla bilirsin ben acik konusmasini seven biriyim: ben sahsen degecegini dusunmuyorum...Yok, bizim boyle bir kulturumuz yok iste..Biz bir geyik toplumuyuz..Siradan, calisan insanlar olarak kapsamli kollektif isler yapma kulturumuz yok..Birileri yapacak biz de hosumuza giderse ve fazla emek gerektirmezse arkasinda takilacagiz. Hani herseyi devletten bekleme turu liberal elestiri vardir ya bu topluma yonelik..biraz hakli oldugu yon var, gercekten bu halk bir seyleri mucadele ederek kazanmayi degil, bir kurtaricinin devlet baba rolunu ustlenerek herseyi cozmesini bekler..bu tavir aydinlar arasinda da farkli degil..oturup beklenecek, solun liderleri, agalari birlesme, yeniden dirilisi vs toplantilari yapacak, ayni kadrolarin yeni kombinasyonu ile "farkli" bir parti kurulacak ve sonra onlarin kuyruguna ilk 1-2 yilin gaziyla takilinacak ardindan fiss herkes kosesine cekilecek yine..maalesef boyle isliyor bu memlekette hersey...neremiz dogru ki

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 03 May 2008 20:42 #455

• AliOsman
  • Hatip
Bence transfer yapalım Önder. Sana biraz iş düşüyor ama yarı yolda bırakmak olmaz. Ben de yardım etmeye çalışırım... Site benim için halen önemini koruyor.

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 04 May 2008 07:20 #456

• onder
  • Yönetici
Ali Osman,

Sanirim en mantikli cozum, siteyi sadece yazi -yani makale, forum, blog- haline getirip, mevcut abd sirketinde dedicated server'den, shared server'e tasimak olacak..boylece daha once dusundugumuz butun bolumlerden vazgecmek gerekecek..suana kadar ki katilimi dusununce, kimsenin yazi disinda birsey icin gonullu olmak isteyecegi yok..hic yoktan kiyida kosede boyle bir forum/blog sitesinin kalmasi cok anlamli gelmese de zarari da yok sonucta..boyle bir cozum fazla zaman almayabilir...biraz yavas olabilir ama sadece yazi olacagi icin cok farkedilmez..

Ama acikcasi turkiye'ye tasima isine girmek istemiyorum..hic icimden gelmiyor..birlikte konustugumuz sirketin server'inde problem olmasa iyiydi ama o da olmadi maalesef..

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 04 May 2008 08:45 #457

• AliOsman
  • Hatip
Öyle yapalım o zaman... Öyle görünüyor ki bu yaptığımız tartışma bile ikimizin arasında kalıyor, 3. kişiler katılmıyor bile... Bence yazma-forum sitesi olsa bile devam

Cvp:Sitenin Turkiye'ye tasinmasi 04 May 2008 09:09 #458

• onder
  • Yönetici
Evet Ali Osman benim tam da anlatmaya calistigim sey oydu..Belki burda siteye tamam mi devam mi mevzusunu tartisiyoruz ama kimse orali bile olmuyor..Hal boyleyken sanki site yasiyormus yanilsamasina girmek yanlis..Bir ilgi yaratamadik, ya da kendimizi iyi ifade edemedik..Ya da belki boyle bir ihtiyac yok..Yasamayan bir yapiyi surdurmeye her zaman karsi cikmisimdir..Bir deneme tutmuyorsa bitkisel hayatta surdurmektense otenazi taraftari olurum..ODP'ye de mesala boyle bir elestirim vardir..Tutmadi, oyleyse israr etmeyecek farkli seyler deneyeceksin..Israr etmek zaman kaybi anlamina gelebilir

Tugrul cok basit ama cagrisimi cok olan bir laf etmisti site hakkinda: "Yaparsan olur yapmazsan olmaz". E-hayalet de yapilmadi..Yapilmayinca da gokten birileri inip bizim icin birseyler yapacak degildi..

Ama tamamen de sifir toplamli bir caba olmadi..En azindan 2-3 kisi de olsak bu isi onemseyen birileri olarak birbirimizi bulduk..En azindan kiminle birlikte is yapabilecegimizi kimlerle yapamayacigimizi gorduk..Bu 2-3 kisi olarak aradaki iletisimi e-mail ile devam ettirmektense boyle bir site ile devam ettirmek sonucta daha iyi..Shared plan'a tasiyalim ve unutup gidelim siteyi..Belki durdugu yerde baska is yapacak dostlar tarafindan birgun kesfedilir..sonucta ayda $15 gibi cuzi bir masraf sozkonusu..

Cvp:Kolay Cozum 04 May 2008 09:35 #459

• onder
  • Yönetici
en son mesaji attiktan sonra, dedicated server'dan shared server'a gecme talebimizi iletmek icin servis aldigimiz siteye girdim, ve daha once olmayan cok ucuz yeni dedicated server'lari urun yelpazesine eklemis olduklarini gordum..Ayda $49..Tabii configurasyon cok daha dusuk ama yine de tamamen bize ait bir server olacak..sahared plandan daha iyi..En ust shared plan'a gecmeliydik zaten kota riskini azaltamak icin...onun fiyati $26..Bu dedicated server $49..Arada 23 dolar fark var..Bence aradaki fark dusunmeye degmez..Eger $49'larliga gecmek icin benim birsey yapmam gerekmeyecekse hemen ona atlamayi dusunuyorum..Ayda $49 dolari veririz cok komaz..Sadece 3 kisi olsak ayda $15 masraf..cok komaz herhalde..
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89