Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür

Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 04 Kas 2008 11:27 #808

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Lanet olsun bugün cüzdanımı ya bakkaldan sigara alırken ya da takside düşürdüm. Bütün banka kartları, nüfus cüzdanı ve ehliyet gitti..

Eskiden gazetelerde bol bol kimliğimi kaybettim hükümsüzdür diye ilan çıkardı. Hala böyle bir uygulama var mı? Daha 2 gün önce kimliğini kaybetti başına gelmedik kaldi diye haber vardı..

Böyle durumla karşılanşınca kimlik hırsızlığına ne kadar açık olduğumuz hissetim..Bir cüzdan kaybediyorsun içinde hüviyetin ve banka kartlarınla, kötü niyetli birinin eline geçse her türlü işlemi yapabilmek için gerekli bilgiye sahip olmuş oluyor..

Telefon bankacılığını arıyorsun adamları güvenlik adına sordukları bütün sorular hüviyette yazılı zaten..

Neyse hepsini iptal ettirdik..Şimdi işin yoksa nüfus cüzdani ve ehliyet için uğraş dur..Gerçi kardeşim artık 5 dk'da veriyorlar diyor ama..

Umarım birşeyleri ihmal etmiyorumdur..

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 04 Kas 2008 11:55 #809

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
İşlemleri hemen başlatırsan bir problem olmaz. Sanıyorum Gazete ilanı eskiden de bir zorunluluk değildi, insanlar kendi garantileri için yaptırıyorlardı.

Bütün kartlar, ehliyet, nufus cüzdanı için 1 gün gider...

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 05 Kas 2008 06:44 #810

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Geçmiş olsun Önder,

Bu tür durumlarda en pis şey, kaybettiğini sanarak iptal ettirip yenisine başvurduğun kıymetli evrakın sanki hiçbir şey olmamış gibi pişkince ortaya çıkmasıdır. Ben genellikle cep telefonumu çaldırır ya da kaybederim. Bu sebeple, on yılda yedinci cep telefonumu kullanıyorum.

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 05 Kas 2008 07:18 #812

• onder
  • Yönetici
İşin asıl gıcık tarafı ne biliyor musunuz?; Genelde cüzdanımda nakit para çok olmaz, bankamatik kartıyla alışveriş yapıyorum..sigara falan gibi harcamalar için bir miktar bulunduruyordum...geçen bir nedenle yeteri kadar nakit bulundurmamam küçük bir aksiliğe neden oldu, kızdım kendime gittim 400tl cektim, artık bir ay para çekmeme gerek kalma diyordum..parayı çekmeden önce düşseydi? parayı çektim 10dk sonra cüzdan düştü...

neyse yapacak birşey yok artık..

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 05 Kas 2008 08:50 #814

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
geçmiş olsun ve kolay gelsin.

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 05 Kas 2008 12:36 #815

• AliOsman
  • Hatip
O zaman büyük ihtimalle o cüzdan çalındı Önder...

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 05 Kas 2008 12:57 #816

• onder
  • Yönetici
Teşekkürler Emrah..

Ali Osman, Eğer öyleyse hırsızın mesleğini severek yaptığını söylemek gerekiyor sanıyorum..Bankamatikten parayı çektim, taksiye bindim, köşedeki bakkaldan sigara aldım çektiğim parayla, ardından tekrar taksiye bindim..Çarpması için o kadar az zaman var ki...

Bu vesileyle yurdumun bürokratik süreçleriyle uzun bir aradan sonra yeniden yüzleşmiş oldum..Artık pek öyle kafkaesk bürokratik işlemler pek kalmamış gibi sanki..Nüfüs cüzdanını yenilemek muhtarlıktan alınan belgenin getirdiği ekstra yükü saymazsak olabilecek en yüksek seviyeye çıkmış..Eskiden kayıtlı olduğun yere dilekçe yollanıyor, bir hafta 10 gün bekleniyordu falan...

Emniyette aslında işlem fena değil ama memurların özensizliği devam ediyor..Binaya ilk girdiğimde doğal olarak danışmaya gittim kayıp ehliyet için ne gerektiğini sordum. Kadım memur olayın olduğu yere en yakın yerden tutanak tutturmam gerektiğini söyledi..Gittik Şişli karakoluna, bu gibi durumlardan bayağı dolmuş görünen babacan yaşlı bir memurdan trafik şube hakkında bir ton yakınma hissettim..Neyse sonunda aldık tutanağı döndük trafik şubeye, asıl başvuruyu kabul eden memura tutanağı verdim, "Bu Ne?" diye sordu, böyle bir tutanağa gerek yokmuş..

Çıkarken beni karakola yollayan danışmadaki memura bir fırça çekecektim ama merkezden biran önce çıkıp gitme isteği daha ağır bastı..

Cvp:Kimliğimi Kaybettim Hükümsüzdür 06 Kas 2008 08:15 #817

• AliOsman
  • Hatip
Yazdıklarını okurken kendi kendime : Demek böyle bir tutanak koymuşlar. Ne faydası olacak ki demiştim.

Karakoldan çıkıp gitme duygusu gayet normal. Biz buna 'Olay Yerinden Hızla Uzaklaşma Duygusu ( OYHUD) diyoruz. )

Neyse geçmiş olsun
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89