Teşekkürler Emrah..
Ali Osman, Eğer öyleyse hırsızın mesleğini severek yaptığını söylemek gerekiyor sanıyorum..Bankamatikten parayı çektim, taksiye bindim, köşedeki bakkaldan sigara aldım çektiğim parayla, ardından tekrar taksiye bindim..Çarpması için o kadar az zaman var ki...
Bu vesileyle yurdumun bürokratik süreçleriyle uzun bir aradan sonra yeniden yüzleşmiş oldum..Artık pek öyle kafkaesk bürokratik işlemler pek kalmamış gibi sanki..Nüfüs cüzdanını yenilemek muhtarlıktan alınan belgenin getirdiği ekstra yükü saymazsak olabilecek en yüksek seviyeye çıkmış..Eskiden kayıtlı olduğun yere dilekçe yollanıyor, bir hafta 10 gün bekleniyordu falan...
Emniyette aslında işlem fena değil ama memurların özensizliği devam ediyor..Binaya ilk girdiğimde doğal olarak danışmaya gittim kayıp ehliyet için ne gerektiğini sordum. Kadım memur olayın olduğu yere en yakın yerden tutanak tutturmam gerektiğini söyledi..Gittik Şişli karakoluna, bu gibi durumlardan bayağı dolmuş görünen babacan yaşlı bir memurdan trafik şube hakkında bir ton yakınma hissettim..Neyse sonunda aldık tutanağı döndük trafik şubeye, asıl başvuruyu kabul eden memura tutanağı verdim, "Bu Ne?" diye sordu, böyle bir tutanağa gerek yokmuş..
Çıkarken beni karakola yollayan danışmadaki memura bir fırça çekecektim ama merkezden biran önce çıkıp gitme isteği daha ağır bastı..