Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

İşçi Ölümleri
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: İşçi Ölümleri

İşçi Ölümleri 18 May 2008 13:16 #471

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Tuzla Tersanesi'nde ne yazık ki 24 saat içinde iki işçi daha öldü. Böylelikle son 10 ayda ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi. İnsanın içi sızlıyor. 'Kaza', diyorlar. Millet göz göre göre ölüyo, bunun neresi kaza allah aşkına!
İnternet'te biraz araştırma yapayım dedim, karşıma çıkan manzara korkunç: Türkiye'de her altı saatte bir kişi iş kazasında ölüyormuş. Yani günde dört kişi! Sakat kalanlar, yaralananlar da cabası. Sonra düşündüm: Bu rakamlar resmi rakamlar. "İyi de," dedim. "Bizim ekonomimizin yarısı kayıtdışı değil mi?" Yani oradaki vukuatlar bu rakamlara dahil değil. Bir de kayıtdışı sektörlerin kar marjını yükseltmek için iş güvenliğini asgari seviyede tuttuğunu hesaba katarsak, manzara iyiden iyiye kötüleşiyor.

Cvp:İşçi Ölümleri 19 May 2008 17:02 #476

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda rezalet durumdayız. Tuzladaki olanlar ise bu klasmanda yer alamayacak durumda diye düşünüyorum.

Ben 16.500 çalışanı olan çokuluslu bir kimya şirketinde çalışıyorum. Her yıl kaza istatistikleri yayınlanır. Geçen yıl ölümlü kaza olmadı. 2 yıl önce bir işçi öldü ve vice president ( başkan yardımcısı) görevden alındı. Geçen yılki istatistiklere bir göz attım. Kaytıtlara geçenler arasında, vanayı sıkıştırırken belini inciten ve yürürken ayağını burkan işçilere bile rastlamak mümkündü. Toplam kaza ise her türlüsü dahil 15'i geçmezdi. Yani 16.500 kişinin çalıştığı bir kimya firması olarak, Türkiye'de neredeyse hiçbiri kayıtlara girmeyecek 15 'kaza' ile yılı tamamlamışlar... Tuzla'da olanlar ise şirketiçi bir sorun olmaktan çoktann- çıktı.
İnsan merak ediyor hangi gelişmiş ülkede bir devlet bu kadar ölüme bu kadar aymaz kalabilir. Ya da hangi batılı sendika bu kadar ölüm karşısında bu kadar pasif kalır ? Bir sendika neye yarar diye sormadan edememiyor insan ? 1 MAyısdaki kararlılığın 3'de birini gösterseler durum buralara varabilir miydi acaba ? Diğer taraftan bu kadar işçi ölümünün olduğu bir yerde sol partiler, hangi ülkelerde bu kadar sessiz ve pasif kalırlar ? Sol-sosyalist- komünist partiler ne işe yarar ?

Maalesef bu kafayla ölümler devam edecek gibi görünüyor.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68