Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Ayfon
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Ayfon

Ayfon 26 Oca 2012 07:28 #3452

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
ayfon.jpg

Meğer dünya az daha “ayfon”suzluktan kırılacakmış!

Apple, 2011’in son çeyreğinde yaptığı karla (yaklaşık 10 milyar Avro) bir teknoloji firmasının bir çeyrekte yaptığı en büyük karı yapmış. Bu “onur” daha evvel 2,8 Milyar Avrro’yla İntel’e aitmiş. Apple’in bu karı “Ayfon” satışlarına şöyle yansımış: Firma dakikada 216 Ayfon satmışmış.

Bir küçücük ayrıntı daha: Apple 300 Milyar Avro’luk değerle, Yunanistan ekonomisinden 30 kat daha değerliymiş. Yine, Avustura, Danimarka ve Güney Afrika ekonomilerinin değeri (GSM) Apple’ın variyetinin alındaymış.

Bir şey, içinde olduğu şeyden daha büyük nasıl olurmuş, onu da “cevval” iktisatçıların yorumlarına bırakalım.
Son Düzenleme: 26 Oca 2012 07:41 Düzenleyen hasever.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: Murat

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 07:43 #3453

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Apple 300 Milyar Euro ile Yunanistan'dan 30 kat daha değerli olması biraz açıklamaya muhtaç. Eğer bahsi geçen konu 'değerse' subjektivite devreye girer ve ben sesimi keser otururum. Lakin iş GSMH 'ye gelirse burada bir tuhaflık var. Yunanistan'ın GSMH'sı şöyle :

GDP (official exchange rate):
$305.4 billion (2010 est.)

Tabi bu dolar. EURO'ya çevirisen yaklaşık 200 Milyar dolar eder.

Bu matematikten sonra bir de milyar dolar havada uçuşurken bu kadar sıfırın neye kaadir olduğunu bazen pas geçiyoruz diye düşünüyorum. Su sıkıntısının yaşandığı bölgelerde, ortalama bir Afrikalı içme suyuna ulaşmak için günde 6 Km yol yürüyor. Ve suyun kalitesi de bizlerin içtiğinden çok çok altında. Hadi açık söyleyelim. Biz o suyu ancak o koşullar altında içeriz. Tüm Afrikadaki denizden içme suyu elde ederek hizmet vermenin fabrikasal bedeli 1 Milyar dolar ! Kişisel servetlerin bu 50 Milyar dolar ve üstünde seyrettiği bir dünyada Afrika'nın temel sorunlarının (Sağlık, eğitim) çözümü ihtimalen 20-30 milyar dolar mertebesinde olmalı.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: Murat, hasever

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 08:05 #3454

• hasever
  • Yönetici
Alim,

İş, her türlü saçmalığın sınırında dolaşıyor. Ve bu kadar saçma bir sistem, nasıl oluyor da bu kadar "prestij" sahibi olabiliyor, o da ayrı mesele. Psikolojik üstünlüğü o kadar ele geçirmişler ki, kapitalizme laf etsek, "entelektüel"liğimize halel gelir mi diye düşümek zorunda kalıyoruz. İşte, o "zorunluluğa" takmayan bir kaç kişiyiz şurada. Umarım çoğalırız; başka da kurtuluşumuz yok zaten.

Yunanistan karşılaştırmasına gelirsek; haber "değer" olarak diyor, rakamsal değil. Nasıl hesaplanıyor bilemiyorum ama, parası olan biri Yunanistan'dan hazine bonosu mu, yoksa borsadan "Ayfon" hissesi mi alır dersen, sanırım yanıt açık.

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 08:22 #3455

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Bizim buralarda bundan almayanı dövüyorlar. Türkiye'den gelen hemen herkes elinde iki tane ile dönüyor memlekete.

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 09:03 #3456

• hasever
  • Yönetici
Dayak yemektense "Ayfon" satın almak daha mantıklı )

Fakat, ne yiğidi öldürelim ne de hakkını yiyelim; kalite olarak, sanırım, piyasanın en iyisiler. Neye rağmen? Geçen, Birgün'de okudum galiba, çok hoş bir başlık atılmıştı: "Kendisi (Jobs) efsane oldu, çalışanlar modern köle"

Fakat beni esas şaşırtan insanların teveccühü. Birden bire, sanki kırk yıllık arkadaş gibi "Ayfon"a geçiverdiler. Ben mi tutucuyum yoksa insanlar mı çok vefasız bilemedim.

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 10:20 #3457

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Sabahtan beri "Ayfon"u "Afyon" diye okuyorum iyi mi? Hasan'ın son gönderisinde aydım.

Sünger Bob'da vardı, tek gözlü plankton tüm deniz altındaki varlıkları kafalarına birer şapka takarak esir alıyordu. Bunlar da herkesin eline afyon gibi ayfon tutturuyorlar.
Son Düzenleme: 26 Oca 2012 10:21 Düzenleyen Murat.

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 10:29 #3458

• hasever
  • Yönetici
Güzel yakalamışsın. ) Ben de bir iki kere "Afyon" gibi gördüm ama hep şehir olan Afyon aklıma geldi.

Cvp: Ayfon 26 Oca 2012 22:14 #3459

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
La o AFYON değil miydi ? AYFONmuymuş ! Ben de Afyon'u Apple'ın yeni modeli sandım )
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68