Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur.
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur.

Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 13 Eyl 2011 07:59 #3356

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Dün akşam arkadaşlar ile (Eston'nun bahçesinde) bira içiyorduk. Efes ile Tuborg karışık alınmış. Biz Efes'i kolay içimli ama Tuborg'u daha çok biraya yakın bir marka olarak tescil ettik. Ve bundan sonra ağırlıklı olarak Tuborg içmeye karar verdik.

Öte yandan teknik anlamda neden Tuborg sorusunu cevaplamaya çalışayım : Efes, biraya şeker katıyor. Üstelik, biraya has o tadı veren önemli bileşenlerden biri olan şerbetçiotunun bira içindeki yüzdesini yıllar içerisinde düşürüp durdular. Böylece, Efes birasının tadı "normal biraya" kıyasla daha "tatlımtırak" bir hale geldi. İşin kötüsü bizler Efes'in bu tadına alışıp, birayı böyle bir şey sanmaya başladık. "Dahası var mı?" derseniz maalesef dahası da var. Biliyorsunuz biranın hammaddesi malt. Ama bira üreticileri maliyet düşürmek için malt yerine pirinç kırığı ve mısır da ilave edilebiliyorlar. Tuborg, %100 Malt bira üretimi ile bir adım daha önde.

Bir de bunlara ekolarak Efes Pilsen üreticisi olan Anadolu Grubu'nun Gerze'ye yapmayı planladığı Termik Sanral mevzusu da eklenince hem teknik hem de politik açıdan iyice Tuborgçu olduk.
Son Düzenleme: 13 Eyl 2011 08:00 Düzenleyen AliOsman.

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 13 Eyl 2011 09:31 #3357

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Miller'ı tek geçerim, şimdilik

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 13 Eyl 2011 12:12 #3358

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Yılların Efesçisiyim ama Allah'ın emri değil, Tuborg'u da 5-6 deneyişte severim. Yine de Efes Dark ve Extra "candır"...
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 13 Eyl 2011 13:59 #3359

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Yazılması ve okunması biraz zordur ama içimi güzeldir. Yolunuz düşerse aklınızda bulunsun: Feldschlösschen.
Zürich-Basel otobanı üzerinde kale şeklinde çok güzel de bir fabrikası vardır...

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 13 Eyl 2011 23:20 #3360

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Efesle ilgili bu gerçekleri bilmiyordum. Tuborgçu olur muyum bilmiyorum ama Ankara'da olsam yine Tekelci olurdum herhalde.

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 14 Eyl 2011 06:22 #3361

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Emrah, teknik itirazımız aslında tam da bu noktaya... Efes'i kolay içimli bira yaratmak adına özünden bir parça uzaklaşmış olarak değerlendiriyoruz.

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 14 Eyl 2011 06:23 #3362

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Tekel o "muhteşem" birayı hala üretiyor mu?

Cvp: Cümbür Cemaat Efes'ten Tuborg'a Dönüyoruz... Duyurulur. 14 Eyl 2011 07:13 #3366

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Tekel'i bilmiyorum da Behzat Ç'de sürekli Bomonti bira içiyorlardı. Tekel de zaten bir kaç sene önce Anadolu Grubuna satılmış. Dolayısıyla Bomonti de Efes'in olmuş oluyor sanırım. O vakit Behzat Ç'ye içmemesi yönünde telkinde bulunmak lazım.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68