Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

"Yoldaş General" !!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: "Yoldaş General" !!

"Yoldaş General" !! 29 Tem 2011 05:42 #3218

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Taraf'ın manşetini gördünüz mü?

img.haberler.com/gazete/taraf-gazetesi/bugun.jpg

"Balyoz'dan tutuklu Korgeneral Ziya Güler 1972'de THKP-C davasından yargılanmış.1989'da ise TBKP'liymiş.

Aklıma yatmıyor...

Nasıl olur da 12 Mart'ta THKP-C'den yargılanan bir subayı TSK'dan tard etmezler, üstüne üstlük general yaparlar? Aynı davadan yargılanan Ömer Laçiner ve Orhan Savaşçı tard edildiler mesela. Peki bu "Paşamız" sonradan ne ara "TBKP"li oldu? 1974 "Atılımı" esnasında, özellikle İzmir'deki THKP-C kadrolarının bir kısmının TKP'ye kaydığı söylenir ama THKP-C çizgisindeki insanlardan TİP-TSİP-TKP çizgisine yönelmiş bir "general" olabilmesi bana makul gelmiyor.

Doğruysa da ajan falandır.
Son Düzenleme: 29 Tem 2011 05:44 Düzenleyen guclu.

Cvp: "Yoldaş General" !! 29 Tem 2011 05:48 #3219

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bence de hiç inanılası değil..Bırakalım kendisi solcu olanları, birinci dereceden akrabaları solcu olanları bile barındırmazlar Ordu'da.

Cvp: "Yoldaş General" !! 29 Tem 2011 05:54 #3220

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Salaklar, kim bilir kiminle karıştırıyorlardır.

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 16:49 #3221

• onder
  • Yönetici
İşin aslı ortaya çıkmış;

http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1312033541&year=2011&month=07&day=30ndex.php?news_code=1312033541&year=2011&month=07&day=30]

Bu adamlar habere göre değerlendirme yapmıyor, zaten sahip oldukları değerlendirmeye göre "haber" üretiyorlar.
Son Düzenleme: 30 Tem 2011 16:51 Düzenleyen onder.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 17:11 #3222

• hasever
  • Yönetici
Aynen (ya da öyle olsun istiyorlar)

Önder ya,

Sen şimdiye kadar köşe yazısında intihal duymuş muydun? Taraf'tan biri (Melih Altınok) yapmış. İnanılır gibi değil. Yahu, ne olacak kaldır kıçını, 2 saat interneti tara, o bilgilere ulaşırsın. Cesarete, küstahlığa ve çapsızlığa bakar mısın!
Son Düzenleme: 30 Tem 2011 17:11 Düzenleyen hasever.

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 17:46 #3223

• onder
  • Yönetici
Şaşırmadım; bu insanların tıyneti uygun; alçaklık klasmanında kıramayacakları rekor yok.

Bana daha ilginç gelen bir soru var; bu Altınok gibiler nasıl Birgün kadroları arasından "sıyrılıp geldi"..

Ya sıradan bir karakter bozukluğu değil ki sözkonusu olan; intihal, yani gasp, yani hırsızlık..Hadi diyelim intihal yok, herif çıktığı yuvaya çemkirebilen yaratılışta biri..

Kendi ikili günlük ilişkilerimizde "bile" böylesi ciddi karakter bozukluklarına sahip birini çevremize sokar mıyız?

İşte ben anlamıyorum, Cemil Ertem, bu Altınok vs gibi adamların iktidar odaklarına yalaklanmak için herşeyi mübah gören karakter yapılanmaları nasıl daha önce hiç farkedilmedi de, üstüne üstlük kendilerine köşe açıldı ve solun dişiyle tırnağıyla kurduğu medyasını sıçrama tahtası olarak kullanmalarına izin verilebildi..Sen, ben, vs bireylerden bahsetmiyoruz ki hadi karakter tahlilini yapmakta zaafa uğradık diyelim..Bahsi geçen kurumsal, organik bir yapı ve sözkonusu olan da sıradan bir kişilik zaafı değil..

Bir soyutlama yapalım; diyelim ki ülkede sağ değil de sol bir yükseliş vardı..Muhtemelen bu kariyeristler de o yükseliş sayesinde Birgün'ü terketmeyecekler ve parti vs yönetimine bile yükseleceklerdi..Yani sahip oldukları karakter bozuklukları demek ki hiç farkedilmeden, en üst yönetim kademelerine kadar geleceklerdi, şimdi müktedirlere dalkavukluk yapma yarışında olanlar en hızlı komunist kanaat önderi olacaktı..Sovyetlerde olan da birebir bu durum değil miydi? Sistem çökünce resmi komunistler bir gecede oligark oluverdi..

İşte bence solun düşünmediği alanlardan biri bu; mevcut sol kadrolaşma mantığı ne çıkarsa bahtımıza yaklaşımından çok öte değil, kavun değil ki kıçını koklayarak karakterini anlayalım perspektifi, ne yapalım solcu karakter testi, ya da solcu yerleştirme sınavı yapacak halimiz yok ya anlayışı..

Bütün bunları düşününce solun kitleselleşme perspektifi sermayeyi kediye yükleme riskini göze almaktan ibaret olduğu ortaya çıkıyor..

Aslında bu hayatın doğasına içkin, ne yapılırsa yapılsın kaçınılamayacak bir durum değil, bence bu gibi marazlar tıpkı Stalin'in durumunda olduğu gibi dar kadrocu yaklaşımdan kaynaklanıyor..Tabandan gelen anonim bir perspektifle değil de, belli bir kaç isimle sol muhaefet yapmaya kalkınca bu gibi karakter bozukluklarının sıyrılıp üste çıkması kaçınılmaz oluyor..

Bu Cemil Ertem'in Altınok'un Birgün'de köşe kapmaları nasıl bir süreç sonucu olmuştur bir düşünelim; çok önemli şeyler üzerine çok iyi yazdıklarını için mi? Muhtemelen hayır..Hasbel kader gazete yönetiminde bir kankaları vardı, o ilişkisini kullanarak kaptılar bir köşe..

Stalin'in parti yönetim anlayışı ile niyet ne olursa olsun mevcut sol yapıların örgüt/medya yönetimleri arasında kategorik olarak bir fark yok..
Son Düzenleme: 30 Tem 2011 17:52 Düzenleyen onder.

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 17:59 #3224

• hasever
  • Yönetici
Bu da mı Birgün'den sıçrayanlardan?

Hadi ya!

Ulen amma "trampolin" olunmuş.

Önder,

Reha Muhtar için hep şöyle düşünürdüm. Yahu bunun hiç mi çevresi, gördüğünde utanacağı, dostları yok. Demek yok. Ya düşünsene ben böyle bir şey yapsam, sizlerin yüzüne nasıl bakarım? Bunların hiç mi utanacakları dostları yok. Yok zahir...

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 18:04 #3225

• onder
  • Yönetici
Bak o dediğin de kafamdaki ikinci soruyla alakalı;

Sen öyle birşey yapsan bizim yüzümüze bakamazdın, ama bizler de sana yol açmış olduğumuz için başkalarının yüzüne bakamazdık..

O yüzden merak ediyorum Birgün yönetiminde Cemil Ertem, Melih Altınok gibilere yol açanlar çıkıp okuyucularından özür diledi mi acaba?

Cvp: "Yoldaş General" !! 30 Tem 2011 19:34 #3226

• hasever
  • Yönetici
Doğru. Hiçbir şey tek taraflı değil... Bu tarafını düşünmemiştim.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 1.17 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68