Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

"ŞİKE ŞİKE"
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: "ŞİKE ŞİKE"

"ŞİKE ŞİKE" 17 Tem 2011 09:48 #3172

• kankardeş
  • Torun
  • Gönderiler: 18
Esasen bu konunun e-hayalete henüz sıçramamasına bir hayli şaşırdım. Ben de kendi kendime, "Şimdi orada şikeyle ilgili ne güzel tespitler ne farklı pencereler açılmıştır" diyordum. Neyse, şike konusundaki tartışmayı başlatmak bana nasip oldu. Üstadların bu konuya güzel yorumlar getireceğini umuyorum.

Bir Fenerbahçeli olarak yılgın, üzgün ve bir hayli kırgın başladı adına "Futbolun Ergenekonu" denen bu soruşturma. Ancak gün geçtikçe futbolun göbeğinden çıkan bu asırlık kirin boyutu, futbolcu, yönetici, başkan, menajer, antrenör gibi akıl almaz uzantıları ortaya çıkarttı. Olaylar nereye bağlanır ne olur hiç bilmem ancak benim kesin olarak bildiğim bir şey var: Bir futbolumuz vardı çocuksu bir duyguyla bağlandığımız, şimdi ne futbol eskisi gibi olacak, ne sevinmeler.

Futbola böylesine hormonlu bir katkı maddesinin bulaştığı şu iğrenç vaziyette kendimi "kandırılmış" hissettim. O bütün sevinçlerime, hüzünlerime tecavüz edildi bir anda sanki. Duygularımızı da alıp götürdü bu şike soruştırması. Ama feda olsun çekip giden temiz duygulara. Varsın futboldan beş sene yoksun kalalım. Cezalarını çekenler çeksin, bu Aziz Yıldırım da olsa fark etmez. Bu kulisçi, perde arka oyunlara meraklı, bekaretini çoktan kaybetmiş sistemin mide bulandıran silsilelerinden sadece birisi. Kirlenmemiş ne kaldı şimdi geriye. Sırada hangi duygularımız ters köşeye yatırılacak. Ve biz arkasından su dökeceğiz yitip giden sevinçlerimizin...

Cvp: "ŞİKE ŞİKE" 17 Tem 2011 12:29 #3173

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Güce tapanların, para ile herşeyi halledebileceklerini düşünenlerin, bizden sonrası tufan diyenlerin bugüne kadar yapılanlara ses çıkarmayıp tam tersi desteklemeleri sonunda ortaya bu tablo çıktı. Bugüne kadar hep destek tam destek diyen geri zekalı Bağdat Caddesi taraftarının yarattığı bir durumdur bu. Aziz Yıldırım ve şurekası taraftardan bu kadar destek almasalardı belki bugünlere gelinmezdi, bilemiyorum. Futbolun sadece futbol olmadığını bir kere daha gördük.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: "ŞİKE ŞİKE" 17 Tem 2011 19:57 #3174

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Herkes biliyor ki özellikle futbolda tüm ligler dahil olmak üzere alınan tüm şampiyonluklar (şampiyon olamayanlar dahil) ve düşme hesapları yapanlar bu kirli ilişkilerin içine giriyor. Zaten görebildiğim kadarıyla buraya pek itiraz yok.

FB taraftarları yaşananları protesto ediyor. Lakin burada analayamadığım şey, biz bu kirli ilişkilerin içinde değiliz, bize ve başkanımıza iftira atılıyor mu denilmek isteniyor, yoksa bir milat olacaksa 'bu neden FB ile başlandı mı' olarak tepkilerini gösteriyorlar, bunları hiçbiri değilse adil yargı süreci mi talep ediliyor ?

Federasyonun kararını korkak ve basiretsiz olarak değerlendiriyorum. Bu kararın uygulaması nasıl olacak ? Diyelim ki Bu Kasımda açıklanacak karara göre Fener küme düşürülecek olsa,Fenerin bu yılı heba mı olacak? Ya da mahkeme 3 yıl sürdü. 3 yıl boyuna Fenerbahçe 'Şikeci Takım' hüviyeti ile mi bu süreyi geçi...recek, Rakip takım taraftarlarının alacağı acımzsız tutuma davet yaratılmıyor mu bu durum ?. Daha ileri giderek bu 3 yıllık süre içinde diyelim ki Fenerbahçe 2 şampiyonluk aldı. Bu yılki ile beraber Fenerbahçe'den 3 şampiyonluk geri mi alınacak ? Derler ya Kılavuzu Karga Olanın Burnu .oktan Kurtulmazmış. Kısa vadede naklen yayın hakları ve tazminat korkusu ile ligi iyiden iyiye kaosa sürüklüyorlar.

Bu süreç FB taraftarı ve yönetimi tarafından çok kötü yönetildiğini düşünüyorum. Takıma sahip çıkmak adına yapılanlar spor ahlakını ve temizlik operasyonunu gölgeleyecek nitelikteydi.

GS Başkanı Ünal Aysal'ın dediklerinin detayına ve ifade ediş şekline takılmadan dillendirilenler doğrudur, kim neye itiraz ediyor anlamış değilim.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: guclu, Murat

Cvp: "ŞİKE ŞİKE" 26 Tem 2011 11:43 #3208

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Karambole gelip unutulmasın. Bir beşiktaşlı olarak bu operasyonla ilgili tavrım net: Beşiktaş yönetimi kupayı iade ederek, bu sürecin yapılmış ve yapılacak en iğrenç davranışını sergiledi. Kim ne ceza alır bilemem, alır mı o da belli değil fakat bu iade işi bütün iğrençliğiyle tarihe geçmiştir. Sanki çok temizlermiş, sanki sudan (sütten değil) çıkmış ak kaşıklarmış gibi...

Cvp: "ŞİKE ŞİKE" 26 Tem 2011 12:53 #3209

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Fenerbahçe beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı, çok net... Bence isimlerini "Azizbahçe" olarak değiştirip kuruluş yıllarını da 1998 olarak ilan etsinler. Bir Galatasaraylı olarak bizim camiaya 2000 sonrası musallat olmuş kibir ve burnu büyüklüğün, son yıllarda özellikle Avrupa'da arka arkaya yaşanan başarısızlıklar ve ekonomik zorluklara paralel olarak dengelendiğini düşünüyorum. Heyhat "Sarı Kanarya" ortada herhangi bir sportif başarı olmadığı halde olağanüstü bir kibir içinde. Bu da yetmiyor, Aziz Yıldırım sadece klübün değil sanki tüm taraftarların da başkanı, belki de "führer"i muamelesi görüyor. Bu kibrin ve çok güçlü olunduğuna yönelik içiboş güvenin kaynağı da Aziz Yıldırım'ın kaynağı belirsiz parası ve pederşahi yönetim stratejileri...

Bütün bu süreçte Fenerli taraftarların çoğunda hakim olan ruh halinin "Evet, ne var, şikeyse şike yaparız, bunu sorgulamaya kimsenin gücü yetmez" olduğunu düşünüyorum. Bu da benim tahammül limitimin ve FB'yi bir rakip olarak belli bir saygı, hürmet sınırı içinde görebilmemi engelliyor. Fenerli tüm dostlarımı, solcu kardeşlerimi ve o formada ve armada gördüğü asalet ve yüksek değerler için taraftarlığını sürdüren arkadaşlarımı tenzih ederim. Sözüm onlara değil...
Son Düzenleme: 26 Tem 2011 12:54 Düzenleyen guclu.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman, Murat

Cvp: "ŞİKE ŞİKE" 27 Tem 2011 05:23 #3210

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Güçlü,

Aziz Yıldırım Türkiye'nin sayılı NATO müteahhaitlerindendir. Paranın kaynağı çok da belirsiz değil. Ben, Aziz Yıldırım'ın futbol sahasında değil ordu sathında alan kaybettiğni düşünüyorumç Hatırlarsın, Yaşar Büyükanıt 1. Ordu'nun başındayken hiç Saraçoğlu'ndan çıkmıyordu. Şimdi, gazete haberlerine göre, "güzel çocuklar" için ifade vermeye gidecekmiş. Hani diyorum eğer orduda bir dizayn varsa bunun bir ekonomi ve siyaset uzantısı da olmalı. Biraz komplo ağırlıklı gibi görünüyorsa da gerçeklik payı yok değil. Demirören ailesi AKP toprağında daha çok boy atacak gibi görünüyor. Ona ve Beşiktaş'a dokunulmadı. Galatasaray ise daha ziyade oturmuş burjuvazi ve biraz da "akmaz kokmaz" pozisyonunda. Zaten Fenerbahçe'nin "dinamik" yapısı göz önüne alınırsa oradan işe girişmek işin en karlı tarafı. Ali Şen, "ben yokum" dedi. Belli ki bir yerlerden mesaj almış. Yoksa bildiğimiz Ali Şen, değil bir, iki ayağı da çukurda olsa başkanlık topuna girerdi. Eğer Aziz Yıldırım'ın elindeki belge ve bilgiler "milli savunmayı" zafiyete uğratmayacak raddedeyse artık kaybetmiştir, yok eğer yumağın bir ucunu elinde tutuyorsa da "ortaya karışık" bir menüde anlaşırlar diye düşünüyorum.

Izdırap bize düşer. Dediğin gibi, dostların biraz gözü yanacak.
Son Düzenleme: 27 Tem 2011 11:57 Düzenleyen hasever.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: Murat
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.33 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89