Esasen bu konunun e-hayalete henüz sıçramamasına bir hayli şaşırdım. Ben de kendi kendime, "Şimdi orada şikeyle ilgili ne güzel tespitler ne farklı pencereler açılmıştır" diyordum. Neyse, şike konusundaki tartışmayı başlatmak bana nasip oldu. Üstadların bu konuya güzel yorumlar getireceğini umuyorum.
Bir Fenerbahçeli olarak yılgın, üzgün ve bir hayli kırgın başladı adına "Futbolun Ergenekonu" denen bu soruşturma. Ancak gün geçtikçe futbolun göbeğinden çıkan bu asırlık kirin boyutu, futbolcu, yönetici, başkan, menajer, antrenör gibi akıl almaz uzantıları ortaya çıkarttı. Olaylar nereye bağlanır ne olur hiç bilmem ancak benim kesin olarak bildiğim bir şey var: Bir futbolumuz vardı çocuksu bir duyguyla bağlandığımız, şimdi ne futbol eskisi gibi olacak, ne sevinmeler.
Futbola böylesine hormonlu bir katkı maddesinin bulaştığı şu iğrenç vaziyette kendimi "kandırılmış" hissettim. O bütün sevinçlerime, hüzünlerime tecavüz edildi bir anda sanki. Duygularımızı da alıp götürdü bu şike soruştırması. Ama feda olsun çekip giden temiz duygulara. Varsın futboldan beş sene yoksun kalalım. Cezalarını çekenler çeksin, bu Aziz Yıldırım da olsa fark etmez. Bu kulisçi, perde arka oyunlara meraklı, bekaretini çoktan kaybetmiş sistemin mide bulandıran silsilelerinden sadece birisi. Kirlenmemiş ne kaldı şimdi geriye. Sırada hangi duygularımız ters köşeye yatırılacak. Ve biz arkasından su dökeceğiz yitip giden sevinçlerimizin...