Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış!

Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış! 04 Tem 2011 04:23 #3158

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
İbretlik bir röportaj olmuş (Link) Her şey var. Meseleyi görme, gördüğünü görmeme, sevinç, şaşkınlık, hüzün, gözyaşı, kan, ihtiras; bir tek aşk yok. Murat Belge'den hiçbir zaman hiçbir beklentim olmadı fakat yine de aşk olsun diyorum, aşk olsun, aşk olsun!

Aldı-verdi meselesi olarak söylemiyorum ama ben bir komünist olarak “Ya bu kız başına bez bağladı diye nasıl almazsınız üniversiteye” diye bağırdımsa, o kızlardan da 50 bin tane varsa, onların bir 30 bin filan benim başıma bir şey geldiğinde “Bu iyi bir adamdı, niye böyle davranıyorsunuz” diyeceğine dair ümidim var.
(Altını ben çizdim)

Diyelim ki Komunist. Bir komunisitin her şeye hakkı vardır fakat "kara cehalete" asla. Cevabı E-Hayalet'e geldiğim (Davul Tozu Minare Gölgesi) yazıda vermiştim:

Sol ideoloji, özgürlükleri yorumlarken, o özgürlüğü envanterinde bulundurmayanlara mavi boncuk dağıtmak aymazlığından kurtulmak zorundadır.

Onur Caymaz'ın güzel sözüyle: Yetmez ama allah belanızı versin.
Son Düzenleme: 04 Tem 2011 04:28 Düzenleyen hasever.

Cvp: Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış! 04 Tem 2011 05:25 #3159

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Hopa’da biber gazından Metin Lokumcu ölüyorsa, öğrenciler parasız eğitim pankartı açtı diye hapse düşüyorsa, tutuklu gazeteci sayısı her gün artıyorsa ve bunlar seçim sonuçlarına hiç yansımadıysa… Bana da o ümitten aşılayabilir misiniz?
Seni muhtemelen rahatlatamam.

O zaman ne diye çıkıp konuşursun? Daha ne kadar alçalabilir bir insan? Alçaklığın sınırı var mı?
Bunlara cevap beklemiyorum...

Cvp: Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış! 04 Tem 2011 08:49 #3160

• hasever
  • Yönetici
Murat,

Meşhur bir alçak-çukur karşılaştırması vardır ya, o hesap. Alçaklık zımni bir yükseklik içerdiğinden; durum, daha ziyade çukur olma halidir.

Ezgi Başaran Hanımefendi'nin de hakkını teslim edeyim: Sağlam durmuş/sormuş.
Son Düzenleme: 04 Tem 2011 08:49 Düzenleyen hasever.

Cvp: Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış! 04 Tem 2011 08:51 #3161

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Ezgi Başaran için ben de aynı şeyleri düşündüm. Kadın, adama (geçmişinden dolayı büyük ihtimalle) farklı şeyler söyletmeye çalışıyor, beriki de her seferinde yan çiziyor.

Cvp: Murat Belge'nin AKP'den umudu kalmamış! 07 Tem 2011 08:55 #3168

• hasever
  • Yönetici
Murat,

Türkçe, "geçmiş"le ilgili haylı zengin betimlemeleri olan bir dil Nokta

Sırrı Süreyya Önder,

Murat Belge'ye verdiği yanıtta, daha ziyade, Metin Lokumcu üzerinde durmuş. Haklıdır. Bir insan öldürülmüş ve acısı çiğneniyor.

Doğrusu, çok da şaşırmadım. Solun mafyayla, olmadı devlet organizasyonlarıyla kirletilmeye çalışılması yeni bir durum değil; yapılageliyor. Bence Murat Belge'nin "sakatlığı" o noktada değil. Daha önce belirttiğim gibi "İslam"da özgürlük arıyorlar ya, budur bütün mesele. Bu öyle ayak üstü birini diğerine eklemleme işine benzemez. Koca bir tarihi alıp çöpe atıyorlar. Düşünebiliyor musun, Murat Beleg'nin başına bir devlet kazası gelecek ve o devletin türbanlı özgürlükçüleri sokaklara çıkıp nümayiş yapacak. Fantazinin çapına bak. İnsan sormadan edemiyor. E madem bu özgürlük savaşçıları memleketi saf tutmuşlar yapsalar ya mücadelelerini. Yoksa onların özgürlüçülüklerini "özgürlüğe" erdiklerinde mi göreceğiz. Saçma...

Sırrı Süreyya işin bu tarafaına hiç dokunmamış. Belki de cepheyi genişletmek istemedi. Anlayabiliyorum (da) karşındaki "büyük cephe" sen cepheni küçük tutuyorsun diye küçülmez ki.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.35 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68