Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Güle güle Peter Falk, Güle güle Kolombo
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Güle güle Peter Falk, Güle güle Kolombo

Güle güle Peter Falk, Güle güle Kolombo 01 Tem 2011 04:33 #3157

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Peter Falk nami diğer İnspektor Coloumbo (ben onu hep almanca izlediğim için böyle tanıyorum) öldü.

Komiser Kolombo’yla tanışmam, televizyon tarihsizliğime paralel, memlekette meşhur olduğu zamanların çok sonrasına denk geldi. ORF1 (Avusturya TRT’si ) yıllarca, gece saat 12.00 cıvarında diziyi tekrarlayınca izleme fırsatım oldu. Her pazar gecesi, pazartesi mesaisini takmadan ekran başına oturdum.

Adanmış, pejmurde, tutucu, kompleksiz, zeki, dikkatli, titiz, yumurta sever, köpek düşkünü, ufak tefek bir insan.

Tanışma sahnesi genellikle şöyledir: Bir sürü geyikten sonra, karşıdaki, tam, “bu meczup da nereden çıktı” diyecekken. Elini arka cebine atıp kimliğini çıkarırı ve: “İnspektor Columbo, Mordkommission” der.

Meseleyi çözdüğü son sahne (son soru) ise: “ Sir/Mam, fast hätte ich vergessen” cümlesiyle başlar. Evet, bir şey unutulmuştur ve o, sorulacak son sorudur.

Son soruyu kim sordu? Ölüm mü?

En unutamadığım bölüm ise, bence, Holmes’a en yaklaştığı bölümdü: Anne-Kız’ı sevgili edinen bir erkek. Anne tarafından öldürülür. Fakat biz şunu bilemeyiz. Anne, öldürüken, sevgili mi yoksa anne miydi? Bölümde Anne’yle Kolombo arasında, Anne’nin bir oyun olarak başlattığı fakat giderek maya tutan bir ilişki de katılaşır. Cinayeti çözen Kolombo, Kız’ın dahlini göz ardı eder hatta onu kendi eliyle kaçırtır. Değil mi ama adalet dediğimiz bizlerden başlamaz mı?

Hatırlayanı çok olsun!

Hasan

Attachment 471px-Falk-Columbo.jpg not found

Son Düzenleme: 01 Tem 2011 04:35 Düzenleyen hasever.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: Murat
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.29 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89