Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Saksıda Devrim
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Saksıda Devrim

Saksıda Devrim 18 Mar 2011 06:48 #3133

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Nihayet, niyet maskesini indirdi.

Dün gece orta Avrupa saatiyle 00.00'da BM Libya'ya "müdahale" kararı aldı. Ve öğrendik ki Yasemin Devrimi "Saksı Devrim"miş.

Bu işin bana göre iki kaybedeni var:

Bir: Dünya emekçileri
(ve bağlantılı olarak)
İki: Evvel ahir sol

Bu işin bana göre iki net örneği var:

Bir: Zizek (Sitemizde de yayınlanan yazısıyla)
İki : Chomsky (BBC2 röportajı)

Her iki düşünürü de önemsediğimi sanırım belirtmeme gerek yok.

Fakat bir konuda en azında bu konuda (Yasemin Devrimi) bize söyleyecek sözlerinin olmadığını düşünüyordum, düşünüyorum.

Chomsky ABD'yi ABD'de bizden daha bilir fakat biz ABD'yi Ortadoğu ve Asya'da ondan daha iyi biliriz.
Zizek, Avrupayı Avrupa'da bizden daha iyi bilir fakat biz, Avrupayı Ortadoğu ve Asya'da ondan daha iyi biliriz.

Her iki düşünürün de Yasemin Devrimi ile iligi (sıradan) gözlem ve belirlemelirinin tarafımızca büyük bir hüsnü kabulle sahiplenilmesini "bitmişliğimize" veriyorum ve bu zoruma gidiyor.

Her iki düşünür de, ki baunlara Tarık Ali'de dahil, bize, girmediğimiz sınavdan yüz aldığımızı söyleyip durdular. Buna "kuzey Afrikayı" darı ambarı sanan parti ve düşünürlerimiz de dahil edilmelidir. Ne ala! Olmadığımız yerde kendimize devrim yarattık. Dünya çapında "devrimci bir durumun" olmadığını kendimize itiraf etmemiz neremizi acıtacaksa acıtsın; en azından gerçekliğimizi vurgular; yararlıdır!

Bu sitenin yani e-hayalet.net'in kalemlerinin sanırım daha bir aktif olmaları gerekiyor. Her iki düşünüre de söyleyecek sözü olan kişilerin aramızda mevcut olduğunu düşünüyorum. Ve yine her iki düşünürün bu sözlerimizi kulak arkası yapmayacağı kanaatindeyim.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.30 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68