Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Google Search
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Google Search

Google Search 14 Oca 2011 06:57 #3035

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Arkadaşlar,

Tamamen kendi ihtiyacım için Google Search modülü kurdum (Anasayfa-sol-alt) pub-id olarak da kendi numramı girdim. Eğer e-hayalet'in numarası varsa onunla değişelim. Site içinde bir şey aramak benim için hep mesele oluyordu bu yöntem tanıdığım en pratik yöntem. Konuşalım, sonuca bağlayalım. Kalsın mı? Böyle mi kalsın? Kaldıralım mı? Daha iyi bir yol var mı?
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: Google Search 14 Oca 2011 08:03 #3036

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
İyi fikir Hasan..Da niye öyle ürkek ürkek görünmez yerlere koydun..Her sayfada sol en üstte görünecek şekilde koysa kendi işlevine de daha uygun olurdu..

Sitede fazla bir girdi yok diyebu arama konusuna pek önem vermemiştik ama zaman içinde içerik çoğaldıkça genel olarak "arama", "haritalama" vs işi önem kazanıyor..Google tarzı aramanın çok ötesinde, "arama" başlı başına bir konu..İnsanlar neyi aradığını bildiğinde google tarzı arama iyi..Ama ne iyi aradıklarını bilmeden dolaştıklarında da yollarını bulmalarını sağlamak lazım..Farklı modüller var..Bookmarking özellikleri var, beğeni listesine eklemek var..Mesala beğeni listesine eklenen girdileri insanların profilleri üzerinden ulaşmaları mümkün..

Cvp: Google Search 14 Oca 2011 08:15 #3037

• hasever
  • Yönetici
Mümkündür... Aslında tepede (header) sürekli görünecek şekilde dursa en iyisi olur da... şimdilik böyle olsun

Cvp: Google Search 14 Oca 2011 08:44 #3038

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Elinize sağlık, bence de iyi düşünmüşsünüz. Ben Anasayfayı çok kullanmıyorum, daha çok Kasaba meydanından geziniyorum. Heryerden ulaşabilsek bence de güzel olur.

Cvp: Google Search 14 Oca 2011 11:16 #3039

• hasever
  • Yönetici
Üst Menü'ye link verdim; böylece sürekli görünür durur... Alt Menü'de olsa daha bir göz önünde olurdu ama üye girişi yapıldığında taşma oluyor (acaba Kitap, sinema ve müzik linklerini Tanıtım adı altında toplasak ya da sadece Kitap ve Müzik'i zira sinema daha sık kullanılıyor.) Her ne ise en azından bir Sitede Arama olanağımız oldu...
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: AliOsman

Cvp: Google Search 14 Oca 2011 16:00 #3040

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Nefis olmuş nefiiis...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.32 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522