Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Wikileaks "Dermişim"
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Wikileaks "Dermişim"

Wikileaks "Dermişim" 30 Kas 2010 09:22 #2987

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Wikileaks "Dermişim"

Bir ara meşhurdu. Herkesin ağzında bir “dermişim” vardı: “Hayır dermişim” “Evet dermişim” “Olmaz dermişim” “Olur Dermişim” vb. “Dermişim”in öncesi de var. Belki çevrenizden şahit olmuşsunuzdur. Cümlelerini şu şekilde kuran insanlar var “sana salaksın diyeceğim ama demiyorum.”

Bu konuşma biçimi üzerine daha önceden biraz kafa yormuşluğum var. Evvela bunu bir “eksiklik” olarak görüyordum; yani, demek istediğini tarif edememe eksikliği; sonra, sonra baktım ki “kazın ayağı” hiç de öyle değil.

İnsanlar bunu bilinçli yapmıyor olabilirlerdi fakat “söylemek”le “haber vermek” arasındaki farka gönderme yapıyorlardı. Nedir o fark? Aklımın yettiği kadarını yazmaya çalışayım?

“Elçiye zeval olmaz” derler, niye? Çünkü elçi “söylemez” “haber verir.” Haber vermek başkasının iradesini taşımaktır. Söylemek öyle değil, söylemek bas bayağı irade beyanıdır ve risk içerir. Malatya Serdar’ı Battal Gazi, Bizans sarayına “zenci” ihbarcı donuyla girer ve kral efendiye “çek kılıcını, cesaretin varsa benimle döğüş, fakat postunu deldirmene mani olamayacaksın” yollu bir tacizde bulunur. Bunun üzerine kral “seni pis ispiyoncu zenci” der, “ne cesaretle benimle böyle konuşursun” deyince. “Bağışlayın efendim, Battal olsa böyle derdi” der ve postu kurtarır zira “zenci” fikrini değil Battal’ın fikrini beyan etmiştir. İşte, “ben sana salaksın diyeceğim ama demiyorum” demek de böyle bir şey. “Kardeşim, bu benim fikrim değil, sadece seni haberdar ediyorum, yani bir çeşit “bir dost” hizmeti.”

Amarikalıların zekası bu kadarına yeter mi bilmiyorum, bunu bize, oradaki muhabirimiz daha iyi söyler. Önder, ne dersin bu Wikilaks işi bir tezgah değil mi?

Peki Amarikanın buna ihtiyacı var mı? Yani çıksa dese ki “Kardeşim, gözünü üsünde kaşın var” ne diyebiliriz! Fakat, galiba, dünya o kadar sahipsiz değil. Nedir, Merkel’e korkak mı diyecen, sızdır gitsin. Aliyev “Türkiye merkez olmasın” demiş. Onu da sızdır. Faka bence buna çok da gerek yoktu. Sızdırdıklarına göre ortada bir salaklık var. E kardeşim, sen bunu bilmiyorsan git salaklığına yan, Azerbaycan senin serhat ilin değil ki, orası müstakil bir vatan; başkasının vatanı.

Wikileaks için “dermişim” darbesi demeyi uygun görüyorum. “Bak Davut kardeş sana bir şey dediğim yok, ben “elçiyim” haber veriyorum, kendine gel, ekmek veren eli tersleme. Gerçekten zekice!

Acaba e-hayalet için de bir şey var mıdır? Bunu da oradaki muhabirimizden öğrenelim derim? Eğer Önder hattaysa soralım. Önder, ne oluyor orda, bizim için de bir “sızıntı” var mı?

Hasan
e-hayalet.net
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.29 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290