Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bir iki şey
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Bir iki şey

Bir iki şey 03 Eyl 2010 07:38 #2983

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Bir iki şey

Beşiktaş'ın Fatih Tekke'yi transfer etmesine bir Beşiktaşlı olarak sevindim. Bu çocuğun futbolunu hep sevdim, bunda Fatih Terim'le dalga geçmesinin bir rolü yok; futbolunu daha evvelinde de beğenirdim. Yalnız nasıl bir durumdur bilmiyorum ama o gün bugün milli takımın yolları kapandı bu çocuğa; halbuki çocuğun bir "milli" havası da yok değil. Nedenini bilen varsa; aydınlatsın beni.

Orhan Pamuk "ben evet diyecem" deyince, gözlemlediğim kadarıyla, yer yerinden oynamadı. AKP bu "evet"e Diyarbakırlı esnafın "evet"ine verdiği önemin binde birini vermedi. Düşündürücü. Yalnız CHP'nin zoruna gitti. Dün, Kılıçdaroğlu, Orhan'la görüşmüş, Orhan, "Dedim ama yurt dışına gidiyom, oy kullanmayabilirim demiş." Ben bunu, uzva referanslı Kasımpaşa tarifi olarak anlıyorum. E o zaman ne diye konuşursun be adam, senden “peygamber doğruluğu” bekleyen mi var? Bırak da sukutun altınına bulanmış sanalım seni. Bu vesileyle, son zamanlarda artan yazma trafiğimin bende uyandırdığı bir (ham) düşünceyi de formüle etmeye çalışayım: Yazmak, her haliyle, daha ziyade bir cahillik derecesidir. Yalnız, benim memleketimin yazarları daha çok "zanaat"a yatkın olduklarından, onlar için bu söz şöyle olsa gerek: Yazmak, her haliyle, daha ziyade bir bilgelik derecesidir.

Stephen William Hawking nihayet baklayı çıkardı ağzından. Dünden bu yana düşünüyorum, “davulun sesinin hoş geldiği bir yamaçta mıyım?” diye. Daha evvel "utangaç" demişti bunu, şimdi artık lafı dolamadan geçmiş: Tanrı yoktur! Ne tuhaf, 21. asrın ilk çeyreğinde malumun ilanından hala bir heyecan duyuyorum. Yine de önemli buluyorum. Bence tanrının varlık yokluk meselesi bir bilim insanı için beyinden evvel bir yürek meselesidir; hatta vicdan. Yüreksiz (ve vicdansız) çok insan var bu dünyada.

Türk bakanlardan biri Tarkan'a çatmış: “Herkes bildiği işi yapsın” diye. Haberin detayını "özellikle" okumadım. Dalaşmanın anafikri bakanın "siyaset sakatlığı" olduğu için muhtevaya gerek yok. Dünyada siyaset mesleğe evrildiğinden, doğal olarak, bazıları bunu abartabiliyor. Bakanın şarkı söylemesiyle Tarkan'ın siyaset yapması benzer "bed"likte olabilir; bilemiyorum; ama bu, bu lafı haklı kılmaz. Bakana söylemiş olayım: "Siz siyaseti bir memuriyet uğruna yapıyor olabilirsiniz ama biliniz ki siyaset insan olma önkoşuludur. Evrende her şey önünde sonunda siyasettir.

Türk başbakanı yine o lafı etmiş: “Bakabileceğiniz kadar değil, yapabileceğiniz kadar çocuk yapın.” Bu, “hayvanlaşma” hali bile değildir. Annemin bir sözü var: “Balık, üç bin yumurtlarmış ve dermiş ki ‘bine ele, bini göle, bini sele’” Ey insanlar ele, göle ve sele verecek çocuğunuz var mı sizin?

Alman Merkez Bankası yönetim kurulundan bir zat dünün Yahudileri = Bugünün Türkleri hakkında “gen”merkezli bir takım açıklamalarda bulunmuş. Dünya şaşırıyor; ben de dünyaya şaşırıyorum. Bir de burada yazayım: “Ölen Hitler’di, ruhu dipdiri aramızda hala. Ve biz o ruhu, besideki bir tosun gibi besleyip kaşağılıyoruz. Derdimiz et yemek; öyle biliyoruz. Yalnız o dana, boğa olduğunda göreceğiz ki kazığa, sicimle değil pamuk ipliğiyle bağlı. Ve bir iki kere o ip “koptu” hala anlamadık mı ne olduğunu/olacağını!

Yahoo.com anasayfada gördüm. Yer ABD, Kaliforniya. Bir zamanlar Antalya’da da buna benzer görüntüler geçerdi. Golf topu nereye giderse orada ağaç kesiliyor. Spora bakar mısın, havamızdan çalmakla meşgul. Zenginlik bir salaklaşma durumu mu acaba?

Şili’de göçük altında kalan madenciler moral depolamak için Şili Ulusal Marşı’nı söylemişler. ““Yoldaşlar, Enternasyonal”i söyleyecek olsaydınız o göçükte kalmazdınız” desem çok mu kabalık yapmış olurum. BP’nin Meksika Körfezi Faciası’na ne kadar da benziyor. Sistem yarattığı sorunlarla baş etmekte ne kadar .çaresiz. İşçilere ulaşmak dört ay sürecekmiş. İşçi hareketi hangi ara o kadar yer altına çekildi ki!

Son bir cümle de Filistin için: Hüsnü Mübarek, Barack Hussein Obama, Benjamin Netanyahu ve Mahmoud Abbas. Bütün isimler Ortadoğu’dan, da, muhteva başka...

Kenan Eli’ne (uzak) hürriyet

Hasever
Zürich, 3 Eylül 2010
golf.jpg
Son Düzenleme: 03 Eyl 2010 10:25 Düzenleyen hasever.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.29 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68