Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Dersim'i CHP Bombalamış!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Dersim'i CHP Bombalamış!

Dersim'i CHP Bombalamış! 17 Ağu 2010 18:25 #2969

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Aynı salaklaşma durumunu, Recep Tayyip Erdoğan Davos'ta İsrail'e "posta koyunca" yaşamıştım. Önce bunun bir şaka olduğunu düşünmüş ama işin şaka olmadığını anlayınca da bir hafta "salak salak" dolaşıp durmuştum. Benim açımdan neresinden tutulsa içimi acıdan bir durumdu. İsrail'e karşı savaşıp hayatlarını ortaya koyan üç binin üzerinde solcunun acısı mı, yine aynı dönemde "emperyal" kentlerde beslemeye girmiş tosuncukların sefası mı yoksa kendi sürgünüme mi yanmalıydım. Birileri hem de bütün pervasızlığıyla emek çalıyor ve benim elimden hiçbir şey gelmiyordu. Şurada, üç adım ötede, Davos'ta bir “hırsızlık” vardı ve ben o hırsızın emeğimi çaldığını dünyaya ilan edemiyordum. Acısı hala diri...

Ahlaksızlığın ahlakı olmaz; biliyorum. Hem ahlaka teslim edilecek bir dünyamız da yok; bunu da biliyorum ama yine de "pes" demekten kendimi alamıyor. Bir ülkenin yönetimine "taşeron" olmak bu kadar sınırsız bir talan gerektirir miymiş! Dünün "kompradorlarına" dönüp özür mü dilememiz gerekiyor! Çiller'den sonra bu memlekete daha cahili gelmez dediğim güne dönüp lanet mi okumalıyım! Beynimizle dalga geçilmeyi bu kadar mı hak ettik?

Recep Tayyip Erdoğan, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı, tutturmuş "Dersim"i CHP bombaladı diyor; duy da inanma. Şimdi soruyorum: Bir. Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde "Dersim" diye bir yer var mı? Varsa hangi resmi belgeyle belgelenmiştir. İki. Biri size söylemiyorsa ben söylemiş olayım: Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanısınız, meydanlarda haykırmak değil hükümette icraat yapasınız diye oradasınız. Eğer o devletle bir sorununuz varsa önünüzde iki yol var: Ya istifa eder ya da özür dilersininiz. İstifa etme sebebiniz mi? Tunceli’yi (Resmiyette "Dersim" diye bir yer yok) bombalama emri sizin oturduğunuz koltuktan çıktı. Siz bir “kabile” devleti yönetmediğinize göre, gereğini yapmakla yükümlüsünüz. Sizin, “bu işi karşı kabilenin reisi yapmıştır” deme lüksünüz yok. Özür dileme sebebiniz mi? Siz başbakansınız, başbakanlar memuru oldukları devletlerin günahlarından ötürü özür dilerler. Eğer “Dersim” için bir üzüntü içindeyseniz ya gereğini yapar ya da insanların acılarından elinizi çekersiniz. Sizin olabilir ama insanların pazarlık etmeyecekleri değerleri vardır. O değerlerden yoksun olanlar başkalarının değerlerine el uzatma hürriyeti içinde değildirler. Meczupluk varsa tedavisi siyasette değil tıbbiyede aranmalıdır. Ve o meczupluğu bütün bir ülke taşımak zorunda değildir. Bu kadar.

Ne yani "Dersim Mezalimi" Recep Tayip Erdoğan’ın mikrofonunda “oy”a, “oy”la bir hesabı olmayan pazarlıksız kalemlerden çıktığında da ise cezaya dönüşebilen bir şey midir? Bu nasıl bir haksızlıktır. Ortada bir büyük haksızlık varken bu haksızlığın ifşa edilmesinde de bir haksızlığın yaşanması nasıl bir sürekliliktir?

Türkiye’de sağ siyaset yani siyasetin hepsi, hiçbir sorumluluk duymadan nasıl bu kadar rahat davranabiliyor? “Önemli olan boy değil soy” diyen bir başbakan nasıl oluyor da “kafatasıcılıktan” mahkum edilemiyor. Hem de nerede: Anadolu’da. Bu vesileyle yazmış olayım. Anadolu coğrafyasında soyuyla övünen biri cahil değilse salaktır. Kimin iki göbek ötesinde neyin olduğunu bilebilmesi mümkün müdür? Ve bunun bir anlamı var mıdır?
Son Düzenleme: 18 Ağu 2010 06:48 Düzenleyen hasever.

Cvp: Dersim'i CHP Bombalamış! 19 Ağu 2010 10:30 #2970

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bu pişkinliği anlamak hakikaten zor. Enteresan konulara parmak basmadıklarını söyleyemem ama maymun gibi bir oraya bir buraya zıplayıp durmaktan her hangi bir işi halldemiyorlar.. Çamur atmak niyetinde olduklarından, hükümet olarak Dersim'de zarar görenlerin tanzimi ve bunlardan dilenmesi gereken özür aşamasına hiç girmeden 'Dersim'i CHP Bombaladı' deyip işin içinden çıkmak niyetindeler. Her işe aynı pencereden bakmıyorlar mı ? Alevi açılımı diyorlar, bakıyorsun Hacı Bektaş törenlerine katılmaktan başka bir şey yok ortada. Diyanet denen heyula öööyle duruyor. dokunan yok. Din dersleri halen zorunlu. Ders içeriği ile ilgili tartışmalar bir yere varmadı. Kürt sorunu aldı başını gidiyor, bunlar mevzuyu halen anlayamadı... AB desen, sırtımızın döndük ama AKP'ye rağmen girecek gibi görünüyoruz. Kıbrıs ve Yunanistan sorunlarına daha dokunan yok. Ermeni mevzusunda atılan imza sonrasında her hangi bir gelişme oldu mu bilmiyorum ( Maç hariç). Şimdi burası umuna açık bir site olduğu için bazı benzetmeler yapamayacağım lakin yumuşatarak şunu söyleyeyim : Bilmem ne bulmuş bedevi gibi konudan konuya zıplayıp duruyorlar. Mayada demokratlık olmayınca olmuyor işte. 1. bölümden giriş yapıyorlar, sonrasında kaldırıp atıyorlar kitabı.

Cvp: Dersim'i CHP Bombalamış! 20 Ağu 2010 06:26 #2971

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Ali Osman,

Şifreyi son cümlede "deşifre" etmişsin... "Mayada demokratlık olmayınca..." olmuyor bu işler Hatırlarsın, şimdiki iç işleri bakanı el-tırnak kontrolünden geçtiğinde nasıl da afallamıştı. Hani Bush denen zat bir ara İstanbul'a geldi ya, o zaman CIA görevlileri "bomba" tehlikesine karşı milleti kontrolden geçirmişlerdi. Bir an düşünsene o kontrolden bir 68'linin geçirildiğini gayri ihtiyari eylemi koyar ortaya. Bu vatandaş önce bir afalladı, zoraki güldü, etrafına baktı ve ellerini açtı... İşte budur, Denizler 6. Filoyu denize dökerken "beslemede" olursan gün gelir böyle "madara" olursun... İnsan güçsüzlüğünden utanıyor; memleketi bunlar yönetiyor!

El Kontrolü
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.47 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89