Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Twitter Olayı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Twitter Olayı

Twitter Olayı 16 Ağu 2010 08:40 #2961

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Arkadaşlar,

Cahilliğimi bağışlayın. Lakin son zamanlarda Twitter adını bayağı duymaya başladım. Dedim bir 'Account' açayım. Açtım da .... Baktım, dolandım lakin mevzuyu tam olarak anlamış değilim. Nedir abiciim bu twitter olayı? Onu takip et, bunu takip et.. Bu mudur yani ? Girmek farz mıdır ?

Cvp: Twitter Olayı 16 Ağu 2010 15:03 #2962

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Ali Osman,

Ben de senin gibiyim; hatta Facebook bile yok bende. Bir açıklayan olursa ben de faydalanacağım. Bakalım, umarım bir bilen çıkar aramızdan.

Hasan
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: onder

Cvp: Twitter Olayı 16 Ağu 2010 16:30 #2963

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Merhaba arkadaşlar,
Facebook işlerine hiç bulaşmadım Hasan gibi; biraz şanslıyım galiba. Twitter'a bir ay kadar önce üye oldum. Gün aşırı bir şeyler yazıyorum. En çok 140 karakter yazılabiliyor. Beğendiğin şeyleri seni izleyenlere gönderebiliyorsun (retweet)falan filan. Bu arada seni kaydettim Ali Osman.
Ne kadar doğru bilmem ama biri şöyle bir şey söylemişti: Face birbirine yabancı olmuş arkadaşların, twitter ise birbiriyle arkadaş olabilecek yabancıların mekanıdır.
Her mecra için geçerli olduğu gibi ne amaçlı kullanmak istediğine bağlı olarak değişiyor. Ben mennunum ve herkesi beklerim. Kullanıcı adım; emrahpolat1
Son Düzenleme: 16 Ağu 2010 16:31 Düzenleyen emrahpolat.

Cvp: Twitter Olayı 16 Ağu 2010 18:05 #2964

• AliOsman
  • Hatip
Teşekkürler arkadaşlar... Sanırım detayları kullanmaya başladığımda öğreneceğim. İçimizdeki bu konulara en yatkın kişi Önder'dir. Onun bu konu hakkındaki düşüncesi nedir acaba ?

Facebook'un muhtelif kullanım şekilleri var ama geneli yoğun bir geyik barındırıyor. Ben daha çok politik, komik ve kendimce güzel bulduklarımı paylaşıyorum. Bir de yorum ve mesaj kısmı var. Orda da genellikle politik, gündeme ilişkin yazılar ve mesajlar yolluyorum. Kendi özelimde bana şöyle bir faydası da oluyor. Memlekette yoğun olarak ilgilendiğim Lise ve oratokul düzeyinde genç kuzenlerim var. Bunlara örnek olmaya ve yol göstermeye çalışıyorum. Örneğin,İlkokul 4'ten beri ilgilendiğim bir kuzeni bu yıl ODTÜ Kimya Mühendisliğine sokmayı başardık. İlgilendiğim kuzenler çoğunlukla köydeki akıllı çocuklar. Onları ortokul düzeyinde Kayseri merkeze okula gönderip, ardından dersane aracılığı ile Anadolu Liselerine sokmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar 4 kuzen Anadolu Lisesine, 1 kuzen Yüksek okula, 1 tanesi de ODTÜ'ye girdi. Şimdilerde bir tanesi daha yolda. Onu da Kayseri'de bir Anadolu lisesi ve ardından ODTÜ veya Tıpa sokmaya çalışacağız. Şimdi bunları ben neden anlattım. Elbetteki bu çocukların sadece dersleri ile ilgilenmiyorum. Sosyal gelişimleri ile de ilgilenmeye çalışıyorum. Facebook bu anlamada bana bayağı faydası oluyor. Çocuklar beni, ben de onları takip ediyorum. Geçen baktım bir tanesi mafyatik elemanlara özenip garip şeyler paylaşmış. Hemen mesajı gönderdim : Eylül'de Kayseri'ye geliyorum. Ben gelene kadar 1 Dostoyevski 1 de Tolstoy okunacak. )) Olay sadece çocuklar ile aramda bir ilişki değil tüm amcalar, halalar çocularını bana emanet etmiş durumda. Bunların içinde MHPli aileler de var. Çocuklar yaşına uygun okumalar yapıyorlar. Genellikle edebiyat okutuyorum. ODTÜ'lüye, bir level attadığı için elbetteki ona başka okumalar da verdim. )) Çocular gayet iyi ve sağlam geliyorlar.

Bundan sonraki aşama, bu çocukaların, ODTÜ'lü bu aşamaya geçti, kendinden sonrakilere yardımcı olmaya çalışması... Neyse uzatmayayım. Tüm bunlar için Facebook bana acayip yardımcı oldu. Başka türlü İstanbul'dan Kayseri'ye bu kadar kolay el atamazdım.

Selam,

Cvp: Twitter Olayı 16 Ağu 2010 19:25 #2965

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Ali Osman,

Bu bugüne kadar okuduğum (duyduğum) en ikna edici, en gerçekci ve en takdire şayan "Facbook" tanımı oldu. İtiraf etmeliyim ki "eski" "yeni" "ilişki" "paylaşım"la başlayan veya biten cümleler beni hiç etkilemiyordu. Sana gıpta ettim...

Emeğine sağlık...

Hasan

Cvp: Twitter Olayı 16 Ağu 2010 19:58 #2966

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Twitter'a microblogging deniyor..adindan anlasilacagi uzerine, mikro, kisa bloglar yaziliyor, sahsin sevenleri de takip ediyor..

Benim hoslandigim bir tarz degildir..Tek yonlu iletisimdir..Buyuk, unlu sahsiyetler kullaniyor genelde..Muhterem sahsiyet yaziyor, sevenleri/hayranlari da takip ediyor/follow ediyor..Tek yonlu, yukaridan asagiya bir iletisim modeli..esitsiz, tek yonlu..Bir Deleuze'cu, Negri'ci olarak benim hoslanmam mumkun degil..Sinifli hiyerarsik toplumlarin birey kultune dayali iletisim modelinin hi-tech post-modern versiyonu..Facebook'un eline su dokemez..
Son Düzenleme: 16 Ağu 2010 19:59 Düzenleyen onder.

Cvp: Twitter Olayı 17 Ağu 2010 05:22 #2967

• AliOsman
  • Hatip
Önder'den beklenen cevap geldi )) Teşekkürler.

Cvp: Twitter Olayı 17 Ağu 2010 05:26 #2968

• AliOsman
  • Hatip
Nazik yaklaşımın için teşekkürler Hasan.

Cvp: Twitter Olayı 27 Ağu 2010 07:32 #2979

• KenanKenan
  • Torun
  • Gönderiler: 18
Ben bir türlü alışamadım.. ama azimliyim
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.36 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415