Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Kimi Tutuyoruz?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Kimi Tutuyoruz?

Kimi Tutuyoruz? 08 Haz 2010 06:26 #2890

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Futbol şampiyonası kapıda lakin takımlar hakkında en ufak bir "güncel" bilgim yok. Şöyle bir vicdan sahibi bize bir sunum yapsa ve biz kimi nasıl izleyeceğimizi bilebilsek ne iyi olurdu. Klasik Arjantin-Brezilya dışında dikkat etmemiz gereken bir takım var mı? Her ne kadar Brezilya'ya eskisi kadar muhabbet duymasam da henüz bir ikinci takım bulabilmiş değilim. Bu arada gözüme çarpan bir haberi de aktarayım. Arjantin'in sportif menejeri Bilardo, eski Leman dilini aratmayan bir çarpıcılıkla "gol atana arkam feda olsun demiş" (şaka değil) Küfürbazın tekiymiş zaten lakin bu teklifin futbolcuların gol atmasına değil de daha ziyade atmamasına neden olacığından korkuluyomuş.

Neyse, kimi tutuyoruz?
Son Düzenleme: 08 Haz 2010 06:27 Düzenleyen hasever.

Cvp:Kimi Tutuyoruz? 08 Haz 2010 14:57 #2891

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Maradona'dan ve Messi'den dolayı ben Arjantin'i tutacağım galiba. Ama Bilardo'nun teklifi işi zora sokmuş oldu.

Saat farkından dolayı maçların büyük bir çoğunluğunu seyredemeyeceğim.

Gerçi futbola karşı eski ilgim kalmadı. "Modern" maçlar çok sıkıcı geçmeye başladı. Eskinin göze hoş gelen tempolu maçları yok.

Eskinin o tarzına en çok yaklaşan takım olarak ben en son Hollanda'yı görmüştü. Son Avrupa kupasının ilk maçlarında enfes oynamışlardı. Yanlış hatırlamıyorsam Fransa, İtalya gibi devleri sürklase etmişlerdi. Şimdi toparlandılar mı acaba diye merak ediyorum.

Tabii İspanya da Barcelona yüzünden çok gelişti. Onlar da sempati ile bakacağım takım olacak..

Benim cevabını beklediğim soru, final'in ikinci takımı kim olacak; birincisi her zamanki yine Almanya olacağına göre.

Lineeker'in dediği gibi, "Futbol 11'er kişilik iki takımın bir top arkasında koşturduğu ve sonunda hep Almanların kazandığı bir oyundur"

Cvp:Kimi Tutuyoruz? 09 Haz 2010 12:27 #2892

• hasever
  • Yönetici
Hollandalılar 2008 Avrupa şampiyonasına çok muhteşem bir giriş yapmışlardı ama Rus duvarına çarpıp tuzla buz olmuşlardı. Sanırım o zaman Rusların başında Hidding vardı. Arada kaynayıp gittiler ama esaslı oynamışlardı. Hollandalılar şimdi de aynısını yaparlar mı bilinmez.

Evet, dediğin gibi şu almanlar (ve ingilizler) olmasa ne güzel olurdu. Hani nerdeyse nefret ediyorum desem yeridir. Ve evvel ahir eziyetimiz (fenerbahçe misali) gibi her şampiyonada muhakkak varlar.

(Yaşlı yakınması gibi olacak ama) o eski futbolun tadı kalmadı. Çok teknik ve duygudan ari oynanıyor. Fazla hesap kitap var yani...

Yine de Messi'nin bir hareketinin yüzü suyu hürmetine ekran başına geçeceğiz...

Cvp:Kimi Tutuyoruz? 09 Haz 2010 15:06 #2893

• onder
  • Yönetici
Kambersiz düğün olmaz Hasan..Alman takımının olmadığı şampiyona keyifsiz geçer bence.
Söylediklerinde haklısın ama nedense benim tuhaf bir hayranlığım var Alman takımına..Tam olarak seyredebildiğim ilk dünya kupası olan 1982 takımını çok sevmiştim; çocukluktan gelen nostaljik bir bağ galiba..O takımdaki tüm oyuncuları hatırlarım..Dün oturdum baktım şimdi ne yapıyorlar diye..Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenige, Stielike, Hrubesch, Briegel, çatal bacak Littbarski..
Sonra Matthaus, Brehme, Buchwald, Völler, Klinsman takımı geldi..O da iyiydi ama 1982'deki gibi değildi..Vay be dünkü çocuk Klinsman bile emekli oldu..Ne çabuk geçiyor zaman..

Cvp:Kimi Tutuyoruz? 10 Haz 2010 06:27 #2894

• hasever
  • Yönetici
Ne mutlu sana, Almanlarla bir sorunun yokmuş... Kamber demişsin ama bence onlar daha ziyade düğün sahibi...

Önder, benden bir çentik öndesin. Benim etraflıca hatırladığım ilk final 86 Meksika fanaliydi. Arjantin-Almanya oynamıştı ve 3-2 almıştı Arjantin (ne keyif; hem Almanları yeniyorsun hem de şampiyon oluyorsun. Gerçi dört yıl sonra rövanşı aldılar ama neyse...). Hatırlar mısın bilmem, maçı Halit Kıvanç sunuyordu ve o meşhur cümlesini bu maçta sarfetmişti: "Böyle büyük bir kaleci, böyle büyük bir maçta, böyle büyük bir hatayı nasıl yapar" Arjantin'in ilk gölünde, ki top kornerden gelmiş, Schumacher kalesini yanlış terk etmişti...

Bu arada, e-Hayalet'liler pek futbolla ilgilenmiyorlar galiba. Sıkıyor olmayalım arkadaşları

Cvp:Kimi Tutuyoruz? 11 Haz 2010 04:58 #2895

• onder
  • Yönetici
Aslinda eşit durumdayız; 86 kupası da nerdeyse benim aklımda hiç yer etmemiştir. Üniversite sınavına girdiğim yıldı ve sınavımın çok kötü geçtiğini düşünüyordum. Günlerce yataktan çıkmayıp, ağlıyor olduğum için dünya kupasını falan takip edecek mecalim yoktu..Psikolojik bastırma olayı sanki; kötü çağrışımları olan bir olayın aktif olarak unutulması..Bir tek Azteka stadını, ünlü dalga hareketinin çıkışını ve Azteka stadının tam ortasına düşen ne olduğu bilinmez, gizemli örümcek şeklini hatırlıyorum.

Halit Kıvanç ne büyük sunucuydu ya..Futbola ilgimin artmasını ona borçlu olduğum gibi, azalması da galiba biraz onun gibi sunucu gelmemesi yüzünden sanırım..Fenerbahçeli olduğunu öğrendiğimde bir hayli üzülmüştüm..

e-hayalet'liler diye bir tanım kümesi kalmadı hocam; gerçi hiçbir zaman da olmadı..Görünüşe bakılırsa senden ve benden ve ara ara yorumlarıyla katılan Erdem'den başka kimse kalmadı.

Kendi aramızda bir diyalog esnasında "Böyle bir siteye yönelik herhangi bir ihtiyaç olmadığı anlaşıldı, kapatalım gitsin yönlü" teklifime arkadaşlar itiraz edince, "hadi madem öyle eceli ile ölmesini bekleyelim bari" demiştim. Anlaşılan eceli geldi garibimin. Izdırabını uzatmayıp kapamak lazım artık. Galiba yaz sonunda nalları dikip mefta olacak.
Son Düzenleme: 11 Haz 2010 05:01 Düzenleyen onder.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.38 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68