Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor

Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor 02 Haz 2010 02:39 #2885

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
İsrail'in işlediği son suçtan sonra, en solcusundan en sağcısına herkeste bir İsrail nefreti oluştu. Ulusal özelliğimiz olduğu üzere bunda da kantarın topuzunu bir hayli kaçırdık tabii. Bakın çocukluk arkadaşım facebook'ta hangi linki paylaşmış:

http://www.facebook.com/home.php?#!/note.php?note_id=130707663613474&id=111129072256414

İnsana gece kabuslar gördürecek olan ise, böyle bir linkin paylaşılmasından çok, paylaşan insanın sosyo-kültürel kimliği, geldiği sınıfsal yapı.

Bu linki paylaşan arkadaşım -kendi listesinden dört kişi de bunu beğenmiş- Lisede öğretmen, üstelik koyu alevi bir aileden. Babası, babam gibi Demir Çelik işçisi safkan proleterdi. Arkadaşlığımız da işte böyle bir sınıfsal kökenden geliyor.

Proleter alevi bir aileden geliyor olmasına rağmen, kendisi maddi durumu yerinde oldukça tipik bir orta sınıf insanı. İşte işin ürkütücü yanı da bu zaten. Orta sınıfın "makul" insanları, faşizme -üstelik tarihin tanık olduğu en vahşisine- sempati göstermeye başladığında, çanlar çok büyük felaketler için çalıyor demektir.

Fanatikler, "doğuştan" gerçek faşistler her zaman bir köşede duruyorlardır. Ancak onların varlığı yoksul sınıfların desteğini aldıkları zaman bile faşizmi kurmaya yetmez. Orta sınıflar, yani işinde gücünde "makul" memurlar da faşist pozisyonlar almaya başladığında faşizm kurumsallaşır.

Şu günün Türkiye'sine bakıp, geçmişin en kanlı faşizmlerin yükselişinin ilk anlarındaki en tipik karakteristiklerden farkı olduğunu söyleyebilir miyiz? Bir takım "güzel ruh" solcular, kemalizmde temsil edilen sözde resmi faşizme tavır alacağız derken, "medeniyetler çatışması" temelli asıl faşizmin yükselişini gözardı ediyorlar.

Faşizm, kapitalist sistemin yapısal krizinin derinleştiği tarihsel dönemlerde çıkar. Mücadelenin asıl eksenden kayıp, hayali bir düşmana yönelmesini sağlar. Hitler için bu hayali düşman Yahudilerdi, Mussolini için komunistler, Franco için Cumhuriyetçiler..Hepsi insanlarda kapitalizmin açmazlarından dolayı biriken öfkeyi yöneltebilecekleri bir günah keçisine ihtiyaç duyar. Türkiye'de o keçiyi bulmuşa benziyor..Önce "One Minute" olayı, şimdi de bu..Haklarını teslim etmek lazım, toplum mühendisliğini çok iyi bilen bir ekip var..Baksanıza solcular bile kervana katılmış durumda..

Elbette İsrail "devletinin" suçlarına karşı tepki göstermek gerekir. Ancak bu suça karşı tepki, tıpkı faşizmlerdeki gibi, bütün günahların sorumlusu Yahudi imajını yeniden hortlatmaya mı hizmet etmeli?

Kürtlere ya da Ermenilere karşı işlenen insanlık suçlarından spesifik bir Türk vatandaşı olarak ben sorumlu tutulabilir miyim?

Peki şimdi yükseltilen tepkiler, diğerlerinden daha az ya da daha çok suçlu olmayan benzerleri gibi bir "devlet aygıtına" mı yönelik yoksa genel olarak bütün bir halka karşı mı?

Solun gündem yaratamamasından bahsetmiştik. Nasıl yaratsınlar ki, sonuçta Hitler'in yeteri kadar Yahudi öldürmediğini söyleyebilenlerle birlikte aynı kervana koşar adım katılırlarken.

Farkında olmamak, temiz niyetlerle protesto ediyor olmak, halkımıza yakın olmak vs, ortaya çıkacak vahim sonuçlarda sorumlulukları olmayacağı anlamına gelmez. Tarih bunun notunu düşer er ya da geç..

Tarih boyunca, başı sıkışan her toplumun bütün meselelerinin yegane sorumlusu olarak biryerlerden bulunup çıkarılan "Eternal Jew" yeni bir faşizm tarafından tekrar sahneye sürülüyor..

Sınıf mücadelesiymiş, kapitalizmin insanlığı yokediyor olmasıymış hak getire..Şeytan Yahudi tekrar piyasaya sürüldü ya, her gerçek sorun rafa kalkabilir artık..
Son Düzenleme: 02 Haz 2010 03:19 Düzenleyen onder.

Cvp:Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor 02 Haz 2010 08:19 #2886

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Önder,

Facebook hesabım olmadığı için linki açamadım ama mesele değil yeterince açıklamışsın zaten. Yolun birgün düşerse aklında bulunsun, Avusturya'nın Linz şehrinin Matthausen kasabasında Avrupa'nın ikinci büyük toplama kampı var(mış). Defalarca gittim oraya ve inanır mısın hala kokuyor sanki! Psikolojik bir durum belki ama bütün duvarlar birşeyler anlatıyor gibi geliyor insana. Yahudiler, Komünistler, Çingeneler ve ruhsal sorunlu olanlar bir güzel tarif ve tasnif edilmiş. İnsan ne kadar teorisine vakıf olsa da o tür yerleri gördüğünde meselenin vahşetine vakıf oluyor. Düşünsene dünyayı pençesine almış bir güç, oturmuş erinmemiş planlar, bınalar yapmış; insaları toplamış ve yakımış. Tıpkı bir fabrika sistemi var oarada. Hani Ahmed Arif diyor ya (bu vesileyle anmış olayım. 2 Haziran 1991) "Tövbeye getirir insanı" İnsan tövbeye geliyor. Benim senin ihtiyacımız yok ama birilerinin var; hem de çok...

Cvp:Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor 02 Haz 2010 19:24 #2887

• onder
  • Yönetici
Hasan,

Linkte Hitler'in malum selamiyla geçit yapan askerleri selamladığı bir posteri var. Altında da "Birgün öldürmediğim her Yahudi için bana küfür edeceksniz yazıyor.

Unuttulan mesele Naziler Yahudi bahanesiyle faşizmi kurumsallaştırdıktan sonra Yahudi olmayanları da yokettiği. Gerçi bu tabii mazaret olmaz, ama Yahudi nefretini kurumsallaştırdıktan sonra sıra kendileri gibi olmayan herkese yönelecekleri.

Toplama kampları gerçeği hakkında bırazcık bilgisi olan, haklarında bir iki kitap, bir iki belgesel seyretmiş hiçbir insan evladı, İsrail'in yaptıklarına kızıp o vahşeti olumlmaya kalkmaz..Yahudi Soykırımı, insanlığın başına gelen mutlak, katıksız kötülüktür..İngilizcede dendiği gibi Ultimate Evil'dir

Cvp:Yurdum İnsanı Hitler'i Keşfediyor 07 Haz 2010 00:24 #2889

• onder
  • Yönetici
Sözkonusu arkadaş beni bugün Facebook'ta yakaladı, sohbete başladık.

Lafı sonunda bu Hitler bağlantısına getirdim; senin gibi bir insan bunu nasıl yapabildi diye sordum..Verdiği cevaplar karşısında dehşetim ve yenilgi hissim daha da arttı.

Detayları ile yazıyı uzatmayayım; böylesi fanatiklerle tartışmaya girenler, mantıklı argümantasyonlarla akıllarında ufacık olsun bir soru işareti oluşturmanın imkansız olduğunu bilirler.. Zira, Sokrates usulu mantık yürütmelere dayanan diyalog tarzı ile tamamen adamın kendi laflarını kullanıp, soru cevap ile kendi kendisiyle nasıl çeliştiğini gösterseniz bile, son tahlilde, köşeye sıkıştığında Lacan'cı teoride başgöstern/master signifier, yani gösterileni, yani herhangi bir içeriği olmayan bir lafa sığınırlar.

Bizim tartışmamızda da konu İsrail'li komandoların 9 eylemciyi öldürmesiyle, gaz odalarında öldürülen 6 milyon yahudinin, bebelerin, yaşlıların ne alakası var noktasına geldiğinde, kullandığı Master Signifier "Yahudilerin İnsan Olmadığı", "Allah tarafından lanetlenmiş oldukları" idi..Şaka gibi ama inanın gerçek bu..Adam ciddi ciddi Yahudiler insan değil, o yüzden diri diri yakılmaları caizdir noktasına gelmiş..Peki Yahudilerin lanetlenmiş bir ırk olduğu bilgisine nasıl ulaştın, kaynağın ne diye sorunca aldığım cevap "Kuran" oldu.

Bir kez daha hatırlatayım, sözkonusu olan üniversite eğitimi almış, lisede öğrenci yetiştiren bir öğretmen. Yani teoride bu halkın Aydın tabakasından biri.

Kemalizmden, her türlü despotizimi çıkaranlara sormak lazım; en patalojik düzeyde olunduğunda dahi kemalist ideoloji, 6 milyon masum insanın gaz odalarında katledilmesi gibi bir trajediyi can siparhane savunabilecek ya da yahudilerin insan olmadığını iddia edebilecek bir biyoloji öğretmeni çıkaracak kadar ileri bir psikoz vakası yaratmış mıdır?

İmbikten geçirilmişcesine, katıksız, saf haliyle faşizmdir bu..

O ünlü lafın dediği gibi; cehenneme giden yol iyi niyetlerle örülür.

Kemalizm gibi tipik bir Aydınlanma otoritesini eleştirenler, sah haliyle faşizmin cehennemine giden yolu örüyorlar.
Son Düzenleme: 07 Haz 2010 00:26 Düzenleyen onder.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68