Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Ha Gitti Ha Gidiyor!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Ha Gitti Ha Gidiyor!

Ha Gitti Ha Gidiyor! 28 Nis 2010 11:41 #2871

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Bu kızın Kalan Müzik'ten çıkan bir albümünü görünce hissetmiştim: Kesin EXPORT olacak diye. Şimdi Radıkal'de gördüm. Biraz da kendimizi kızmak gerekecek galiba. Gözümüzün önünde kapıp götürüyorlar. Bir dostum "Tasa etme, gideni durduramıyorsun" demişti ama yine de tasa etmekten kendimi alamıyorum. Bu ifşaat ise Zaza kıza olan üzüntümden çok Radikal'in muhabirine duyduğum öfkeden kaleme alındı. Yahu biz hangi ara bu kadar zayıf düştük. Bir kadın "Çok normalmiş gibi anlatıyorsunuz ama bu Johnny Depp yahu!" derken hiç mi utanmaz. Kim ya bu Coni Dep (Dep gitsin diyesim geliyor ama çocuğun ne günahı var). Aktarıyorum. Ve röportajın hepsini oku(ya)madım...

"Johnny Depp’le tanıştınız ve kadınların yarısından fazlasını kıskançlıktan çatlattınız. Bir anlatır mısınız şöyle ballandırarak?
Emir Kusturica, Sırbistan’daki köyünde her sene film ve müzik festivali düzenliyor. Beni Fatih Akın’ın ‘Crossing the Bridge’inde dinlemiş ve etkilenmiş. Davet ettiler, gittik, 14 Ocak’taydı. Gece 12 gibi konserimiz vardı. Ben sahnede şarkı söylerken seyircilerin arasında bir hareketlenme oldu. Çok anlam veremedim, devam ettim. 1,5 saat sonra konser bittiğinde Emir, “Johnny Depp seninle tanışmak istiyor” dedi.

Küçük çaplı bir kriz geçirmediniz mi orada?
Çok hoşuma gitti tabii ki. Dünyaca ünlü birinin daha öncesinden beni biliyor, dinliyor oluşu, gece ikiye kadar konserimi dinleyişi... O da ‘Crossing the Bridge’de dinlemiş.

Çok normalmiş gibi anlatıyorsunuz ama bu Johnny Depp yahu!
Yanına gittiğimde sanki 40 yıldır tanışıyormuşuz gibiydi, bu tabii onun rahatlığından ve mütevazılığından. Bana “Çok özel birisin, farkında mısın? Dünya çapında bir sessin” dedi. “Seni dinlemekten çok büyük keyif aldım, Fatih Akın filminde dinlerken de aynı şekilde tüylerimi diken diken etmiştin. Bu nasıl bir şey ki insan hiç anlamadığı bir dilden bu kadar etkileniyor” gibi pozitif ve güzel şeyler söyledi. Daha sonra birlikte bir şeyler yapabiliriz belki diye konuştuk çünkü o da müzisyen. Şöyle bir espri yaptı, “Sana nasıl eşlik edebilirim ki? Sen başlı başına bir şeysin.” Müzikten, Türkiye’den, Kürtlerden bahsettik. “Beni davet edersen konserine gelirim” diye espri yaptı. Hatta ben de “Seni davet etmek kolay değil” dedim. Güldü, “Yok, bu kadar abartma” dedi.

Şimdi gelelim yeni albüme. ‘Rewend/Göçmen’ sizin yazdığınız parçanın ve albümün adı.
Evet, söz müzik bana ait. Küçülen ve iletişimin de kolaylaştığı bir dünyada ruhsal göçebeler olduğumuzu düşünüyorum. Yani gittiğin her yerde bir parça bırakıyorsun ya da bir parça alıyorsun. Özlemlerin, hasretlerin çoğalıyor. Ben de kendimi ruhsal bir göçebe olarak görüyorum. Albümde Kürtlerin yaşadığı İran, Horasan, Serhad, Erivan bölgesinden parçalar var. Aslında bakınca bunların hepsinde bir parçamın olduğunu görüyorum."

www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=Ra...10&CategoryID=42

Cvp:Ha Gitti Ha Gidiyor! 28 Nis 2010 14:45 #2872

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Sol, genel olarak kültür-sanat, özel olarak da popüler-kültür eleştirisine hiç önem vermedi hocam. Ya aşağılayarak görmezden geldi, ya da ucundan köşesinden eklemlenmeye çalıştı. Star isimlere Birgün'de köşe verilmişti bir ara, Yavuz Bingöl, Tuna Kiremitçi falan..Her yanımızı sarmış bir star sistemi var, son yazılarımda dile getirmeye çalıştığım gibi edebiyat da buna dahil..Solun örgütlenme anlayışına bile sinmiş; yeni bir sol diye çıkıyorlar ama adları "Ufuk Uras hareketi" oluyor mesala..

Yani demek istediğim bu kızcağızın durumundan aslında çok da uzak değil "sol" zihinlerimiz.

Cvp:Ha Gitti Ha Gidiyor! 28 Nis 2010 16:14 #2873

• hasever
  • Yönetici
  • Gönderiler: 290
Öfkeden, ki yazıyı okuyalı saatler oldu hala elim ayağım titriyor, esas alıntılamayı unuttum: Radikal'in manşet haber başlığı aynen şöyle: "Hasankeyf'in göçebesi: Aynur /
Johnny Depp'le tanıştı, Ajda Pekkan'la düet yaptı" Bakar mısın hakarete. Bir çeşit tecavüz parası. Neymiş, Hasankeyf'ten göcebe ama bak nerelere ulaştı. Ulaştıklarına da bak hele... Bir holivud zıppırıyla, doğmayan kedi yavrularına ağlamaktan memleketteki insan kıyımını göremeyen bir "meydin Türkiye" starı... Ne şeref...

Not: Lütfen, burdan "Hayvan Hakları" ile ilgili bir tartışma çıkmasın. Öfkem kedilere değil, onları kullanan insan hayvanınadır...

Cvp:Ha Gitti Ha Gidiyor! 28 Nis 2010 16:25 #2874

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bak ona dikkat etmemiştim. Aslı Erdoğan'dan sonra bir "göçebe" star'ımız daha varmış ha!

Öfekelenmek iyidir hocam..Çoktandır, liberal sevelim, sevilelim propgandası etkisiyle öfkelenmeyi unutmuştuk.

"Yeni Sol" arayışındaki bir grubun, bir gönül adamı hissiyatıyla, bundan birkaç yıl önce, "Mehmet Ali Ağca'ya özgürlük" girişimi başlattıklarını hatırlıyorum. Temel argümanları da bu çağda kin gütmemizin, arkaik düşmanlıkları beslemenin anlamı var mı türünden şeylerdi..

Zizek aktarıyor Badiou'dan; "Bugün en büyük düşman sermaye değildir, en büyük düşman Demokrasidir" diye.

Burdan umarım demokrasiden bir yöntem olarak nefret ettiğimiz anlamı çıkmaz. Badio'nun kasettiği, bütün çelişkilerin Liberal sevelim sevilelim yollu demokrasi söylemine hegamonize edilip düzleştirilmesi.

Zizek'in "In Defense Of Lost Causes" adlı kitabını şiddetle tavsiye ediyorum, vıcık vıcık demokrasi söylemine ve star sistemine karşı malzeme toplayabilmek için..
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.30 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68