Gaziantep deplasmanındaki son dakikalardaki yenilen goller ile alınan 2-1 lik yenilgi ardından, Diyarbakırspor Başkanı hakemlerin yanlı tutumu ve Irkçı tezahüratlardan dolayı Galasaray maçına çıkmayacaklarını bildirdi. Öncelikli olarak, bir maça çıkmamanın küme düşmek için neden teşkil edip etmeyeceği konusu beni hiç ilgilendirmediği için o tarz 'teknik' konulara girmeyeceğim. Hakemlerin yanlı tutumumlarına karşı hep bu şekilde tepki konulacak olsaydı, her yıl istisnasız 5-10 takım maçlara çıkmama kararı alırdı. Bu konuda Diyarbakırspor Başkanı ile hemfikir olmam imkansız. Lakin Irkçı tezahüratlar konusu ziyadesi ile önemli. Gaziantep'i saymazsanız Doğunun tek Süper Lig takımı Diyarbakırspor... Bu demektir ki gittiği her deplasmanda takım genel milliyetçi-ırkçı yaklaşımların direkt muhattabı olmak durumda kalıyor. Bu durumdan hakemlerin etkilenme ihtimalini bir kenara koyarak, Ermenistan maçında teyakkuza geçen emniyet ve federasyon, bugüne kadar Diyarbakırspor için tek bir önlem almışmıdır acaba ? Ya da ırkçı tezahüratların bir fiil içinde olan 'tribün liderleri' için her herhangi girişimleri olmuş mudur ? Konu ile ilgili tek bir kişinin tesbiti yapılmış mıdır ? Emniyet sağlamak amacı ile Stadyumlara alınan güçler, ırkçı tezahüratlar karşısında her hangi bir müdahale de bulunmuşlar mıdır ? Irkçı tezahüratlar yapan takımlar her hangi bir ceza almışlar ya da haklarında bir soruşturma yapılmış mıdır ? Gözlemci raporlarında bu ırkçı tutumlar kayıtlara geçmiş midir ? Geçtiyse ne yapılmıştır ?
Tüm bunların ışığında, Diyarbakırspor'un bu yaklaşımını destekliyorum. Ama maçlara çıkmama kararının konuya dikkat çekmek için bir taktik olması diliyorum. Bu kadar önemli bir konu için yapılacak onca şey varken, lige bu kadar erken havlu atmanın doğru olmadığını düşünüyorum.