Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Afganistan S avaşı ve Uyanık Fransızlar
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Afganistan S avaşı ve Uyanık Fransızlar

Afganistan S avaşı ve Uyanık Fransızlar 16 Eki 2009 06:40 #2676

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Afganistan'da Fransızlar'ın kontrolündeki 'olaysız' denilen bölgeyi, İtalyanlar devraldıktan kısa bir süre sonra çıkan çatışmada 10 İtalyan askeri öldü. Bölgeden gelen 'dedikodulara' göre daha önce Fransızların Taliban'a saldırmaması için rüşvet verdiği ve konu ile ilgili bilgisi olmayan İtalyanlar ilgili meblayı göndermeyince bu çatışmanın çıktığını söylüyor. Her ne kadar Fransızlar bu iddiayı reddetse de traji-komik bu durumun doğru olma ihtimali hayli yüksek. Bildiğim kadarıyla Fransız yasalarına göre yabancı topraklarda bir ticari ihaleye girildiğinde, rüşvet vermeden bu ihalenin alımı olanaksız görünüyorsa verilecek olan rüşvet resmi kayıtlara her hangi bir evrak olmaksızın, sadece beyan yolu ile geçilebiliyor. Böyle bir pratiğe sahip olan Fransızların bu sorunu bu şekilde çözmeleri de akla yatkın geliyor.

Cvp: Afganistan S avaşı ve Uyanık Fransızlar 19 Eki 2009 09:09 #2680

• BALCI
  • Torun
  • Gönderiler: 11
Bir yanlışlık olsa gerek Ali Osman. Fransız ve İtalyan'ların yaptıkları tam tersi diye dinledim ve okudum haberlerde.
Yani iddia o ki, önce İtalyanlar Talibana rüşvet verip kazasız belasız dönemi atlatıyor; sonra gelen Fransızlar ise durumdan habersiz mevzuya girince Taliban'ın gazabına uğruyor.

Cvp:Afganistan S avaşı ve Uyanık Fransızlar 19 Eki 2009 10:37 #2681

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Haklıymışsın Metin. Ters haber için özür. Ben de Açık Radyo'dan Avi'nin kurbanı oldum. Kendisine güvenip haberi kontrol etmedim. Sonrada al başına belayı.. Gazetecilik zor zenaat vesselam... )
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.29 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68