Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Terim İstifa Etti. İmparator Yalakalığı ve Tebaa Kültürü
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Terim İstifa Etti. İmparator Yalakalığı ve Tebaa Kültürü

Terim İstifa Etti. İmparator Yalakalığı ve Tebaa Kültürü 12 Eki 2009 09:04 #2673

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Belçika gibi sıradan denilebilecek bir takıma, deplasmanda demeye dilim varmıyor, 10.000 Türkiyeli izleyici mevcuttu, 2-0 yenildikten sonra nihayet Terim istifasını verdi. Ve bütün gazeteler (yoksa Gasteler mi yazmalıydım ?) 'Aman nasıl iyi oldu, zaten artistin tekiydi' minvalinde başlıklar ve yazılar döşemişler. Hani diyorum üşenmeyeyim 'Fatih'in Aslanları tarih yazdı, İmparator son sözü söyledi' gibi başlıları bir toparlayayım ve burada her ikisini de yan yana ifşa edeyim... Lakin bu uğraşı bile boşuna ... Kimi kime şikayet edeceksin ? Kimi teşhir edeceksin ? Bu sitede bu yazıyı okuyan hemen herkes zaten durumdan haberdar. O zaman niye emek ve zaman kaybı olsun ki ?

Lakin bu zavallı Medya Kültürü üzerine kesin bir şeylerin yazılması, konuşulması gerekiyor. 'Kral öldü, yaşasın yeni Kral'cılığın bu kadar prim yaptığı kaç ülke vardır acaba ? En az 10 yıldır Terim ve (batası) 'Karizması'ile ilgili yazılıp çiziliyor. Lakin ardından alınan bir galibiyetle hemen tüm sesler kesip, yeniden İmparator rüzgarları estiriyordu. Öyle ya da böyle adam sistemle değil, motivasyon dediği, soyunma odası gazı ile takımı yönetti durdu. Bunca yıl takımı çalıştırdı ardında hangi sistem ve anlayışı bıraktı allah aşkına.. ? DERWALL, PIONTEK'in Türk futboluna kattıkları ortada. Bırakın sistemi, biri Denizli'yi, biri Terim'i yetiştirdi. Terim (ve Denizli) kendisinden sonra kimi bırakacaklar ? Şu da benim talebem diyecekleri biri var mı ortada ? Oğuz Çetin, Sarı Fare Metin mi ? Hiç sanmıyorum...

Cvp:Terim İstifa Etti. İmparator Yalakalığı ve Tebaa Kültürü 12 Eki 2009 13:37 #2674

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Terim deyince, bir anekdot anlatayım. Adamın ne kadar hırslı ve kindar olduğu hakkında.

1982-83 sezonunda GS çok uzun bir aradan sonra şampiyonluk potasına girmiş, son altı yedi maçta başa oynar halde sürdürüyor, hatta lider Fenerbahçe'yi yense şampiyonluğun en büyük adayı da olacak. Ligin bitimine dört hafta mı ne kala Sami Yen'de Fener maçı var ve mutlaka kazanması gerekiyor. Ama olmuyor, maç 4-4 bitiyor, üstelik 4-1 önce geçtiği halde GS maçı kazanamıyor. On sezondur şampiyon olunamamasının da moral bozukluğuyla bir sonraki hafta Adana Demir deplasmanında dağılıyorlar. Adana Demir 3-0 yeniyor Cimbom'u. Daha önceleri Fener'de oynayan Erol Togay maç o sıralar ADS'de oynuyor ve takımı üçüncü golü atınca Fatih'e malum bir el hareketini yapıyor. O zamanlar daha imparator mertebesine ulaşmamış olan Terim de koyuyor kafayı, Togay'ın burnunu eline veriyor. Kırmızı kart görüyor ve takımının kalan maçlarında tribünde oturuyor. Gs de o sezonu üçüncü bitiriyor. Trabizon ikinci, Fener ise tuhaf biçimde şampiyon olmasının yanı sıra federasyon kupasını da kazanıyor, zaten o zamandan bu yana da kazanamıyor.

Neyse, bir sezon sonra Galatasaray, ADS ile Sami Yen'de karşılaşıyor ligin ilk yarısında ve Fatih Terim takımı ekstra gaza getiriyor. Maçın ilk yarısını GS 4-1 önde kapatıyor, aynı önceki seneki Fener maçı gibi. Devre arasında soyunma odalarına giderken Fatih'in sesi yankılanıyor koridorda "İkinci yarıya sıfır sıfırmış gibi başlamayanın anasını ...." .Cimbom 5 gol daha buluyor ve arada bir tane de yiyince maç 9-2 bitiyor. Hatta Mustafa Denizli de o maçta GS formasını giyiyor ve iki de gol atıyor. Bu maç Fener'in Tanju'lu kadrosuyla Antep'i 8-4 yendiği maça kadar en gollü maç olarak tarihe geçiyor. Arada sadece Trabzon'un Kayseri'yi 6-5 yendiği bir maç var bu maçı egale eden. Ha o sezon ne oluyor, GS yine şampiyon değil, Trabizon şimdilik son kez şampiyon oluyor o sezonda. Fatih bir sezon daha top oynuyor ama şampiyon olabilmek için taa 1987 yılını, "Uğurlu Kaptan" Cüneyt Tanman'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasını beklyor bizimkiler.

Bakmayın Terim'in bu imparator havalarına, 80'lerin ortasında futbolu bırakırken GS taraftarı bu herifi pek sevmezdi. Oynadığı sürece şampiyon olamadığımızdan olsa gerek, adı "Uğursuz Kaptan"a çıkmıştı adı.

Son on yılın lümpenleşen, yarı faşo atmosferinin piridir Terim. Ağzıyla kuş tutsa da, takımı dünya şampiyonu da yapsa ben sevmem.

Cvp:Terim İstifa Etti. İmparator Yalakalığı ve Tebaa Kültürü 13 Eki 2009 07:32 #2675

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Saba sabah morali iyice bozuldu. Hürriyet'in spor sayfasında Adnan Polat'a sormuşlar ' Fatih terim GS'ye gelir mi ?' O da ' Terim'e Avrupa yakışır' demiş ama benim içime kurt düştü bir kere... Hayır yaaaa cidden hayıırr. Bu adam bela mıdır şer midir ! Kardeşim düş camianın yakasından artık ! Çektir git, bizden uzak bir yere... Bir laf da camiaya söylemek lazım ' Sakın haaa, aklınızdan bile geçireyim demeyin'. Eğer olurda böyle bir durum olursa GS taraftarlığımı gidene kadar askıya alacağım. Hatta duruma göre Türkiyedeki futbol ( Turkcell) ile de ilgilenmeyebilirim.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.32 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68