Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Sigara Yasağından Sonra Sıra Alkolde...
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Sigara Yasağından Sonra Sıra Alkolde...

Sigara Yasağından Sonra Sıra Alkolde... 07 Eki 2009 07:06 #2668

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
RTUK daha önce aldığı bir kararla TV ekranlarındaki sigara görüntüleri dijitalize edilmeye başlanmıştı. Şimdi yeni aldığı bir karar ile alkol görüntüleri de dijitalize edilmeye başlanacak.

TV'lerde şiddet unsuru içeren onlarca-yüzlerce film ve dizi hatta çizgi film varken kılını kıpırdatmayan RTUK, alkol ile ilgli aldığı karardaki 'Toplum Sağlığı' yaklaşımı ne kadar inandırıcı olabilir bilmiyorum.

İşi iyice abartıp belgesellerdeki Afrika Kabilelerindeki üstü çıplak kadınları da dijitalize etmeye başladılar. Bazı islami kanallardaki belgesel diline şahit olmuşunuzdur. Bir hayvanı gösterip, bak allahın işine nelere kadir gibi yaklaşımlar ile doldu ekranlar. TRT Çocuk'ta Hz Muhammeddin hayatı konulu çizgi filimler oynatılmaya başlandı. Bu yaklaşımların ardı arkası gelecek gibi değil. Bana göre niyet gayet açık, şeriat getirme konusunda umutlarını yitirmeye başlayan iktidar, bütün gücünü toplumu dindarlaştırmaya-muhafazakarlaştırma yönünde kullanıyor. Toplum o kadar dindarlaşsın ki şeriata ramak kalsın...

Hepsi için tepki göstermek şart ama daha yeni ygulamaya konulan bu alkol dijitalizasyonu ile ilgili mutlaka birşeyler yapılmalı.

Cvp:Sigara Yasağından Sonra Sıra Alkolde... 08 Eki 2009 05:54 #2669

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Ali Osman,

TRT muhtemelen tarihinde hiç bu kadar dindar bir yayın çizgisine sahip olmamıştır. Özal döneminde dahi çok daha normal bir yayın çizgisi vardı. Hatta abartmadan şöyle söyleyeyim, "dinci kanal" diye bir çırpıda sayabileceğimiz tüm kanallardan daha fazla dakika dinsel içerikli yayın yapıldığına kesinlikle eminim. Belki de "dinci kanallar" TRT bu halde olduğu için daha "normal" bir yayın çizgisine geldiler, onu da bilemiyorum.

"Dijitalize" dediğin uygulama benim acayip asabımı bozuyor. O dandik karlama metodu ile milletin ağzında elinde tuhaf şekiller oluşuyor; normalde dikkatimi çekmeyeceği halde filmdeki oyuncunun sigara içtiğini farkediyorum. Bu da beni daha da geriyor. Tek kısıtlama bu da değil, bütün filmlerde, dizilerde falan devamlı bir "bip" sesi geliyor; küfür, kötü söz olarak gördükleri hertürlü sözü de engelliyorlar.

Bütün bu saçmalıklar olurken de hiçbir kanaldaki hiçbir programda buna yönelik muhalif tek ses bile çıkmıyor. Eskiden bazı kanallarda "gülmece" programları olurdu, epeydir onlar da yok, Kanal D'deki "Çok Güzel Hareketler"den başka, yaparsa belki onlar yapar birazcık muhalefet diye düşünüyorum ama Erdoğan biraderlerin herdaim uzlaşmacı, her iktidarla ılık ilişkilerini düşününce geriye yine Uykusuz, Penguen ve Limon kalıyor kala kala.

Sırf bu yüzden Digitürk aldık eve, doğru dürüst film, dizi, program izleriz diye. Nispeten iyi yine de bu platform ama RTÜK denen sansürcü kuruluş buraya da elini atmış vaziyette. Prime time'da gösterilen yayınların bazı "sakıncalı" sahneleri kesiliyor burada da. Yayınların gece yarısından sonra tekrarlanan versiyonlarında "bütün" olarak izleyebiliyoruz ancak. Bu beni daha da gıcık ediyor. Her ay para verip sansürlenen program izlemek daha da saçma geliyor.

Cvp:Sigara Yasağından Sonra Sıra Alkolde... 08 Eki 2009 06:22 #2670

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Bu ülkede "liberal" olduğunu iddia edip gezen bir takım insanlar var. AKP'yi her fırsatta övmekten başka ne yaparlar bunlar? Televizyonların hali hiç ilgilendirmiyor mesela bu arkadaşları.

Beni en rahatsız eden şey tabi ki liberallerin hali falan değil. Onlar hayatları boyunca bu ülkede hep muhafazakarlara yamanarak var oldular. Beni asıl kızdıran muhafazakarların bu pervasızlığı. Kendi benimsedikleri bazı değerler var, anlıyorum, her şeye rağmen saygı duymaya çalışıyorum diyeyim ama kendileri gibi olmayan insanların da başka değer ve yaşayışlarına bu kadar saygısızca, bu kadar azgınca saldırma hakkını nasıl bulabiliyorlar? Mesela içki içmeyebilirsin, evinde de içirmeyebilirsin, onu da anlarım da be Allah'ın sersem kulu, koskoca Çamlıca Tepesinde içki içilmesini hangi hakla yasaklarsın? O tepe bütün insanlara ait be kardeşim.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68