Merhabalar,
Geçtiğimiz Şubat ayında kızkardeşim ve eşi, Çengelköy'de Çınaraltı'na çok yakın, Nato yolu üzerinde iki katlı bir villanın alt dairesini kiraladılar. Villa, geniş bir ailenin mensupları tarafından yapılan bir site içinde yeralıyor. Toplam 4 villa var ve hepsinin kendine ait kocaman bir bahçesi var. Bizimkilerin payına düşen bahçe diyebilirim ki 10m x 70-80m ebatlarında. Ancak öyle kuru kuruya sözde bir bahçe değil. Envai çeşit meyve ağaçları ile dolu. Bu yaz manavdan hiç meyve almamız gerekmedi desem abartı olmaz; Erik, İncir, Armut, Şeftali, Yenidünya, Ihlamur, Adaçayı, Kiraz vs. Ne ararsan var. Kendileri de bahçenin bir bölümünü ektiler, domates, salatalık yetiştirdiler.
Bizimkiler taşındıklarından beri evin içine hiç girmediler desem yalan olmaz. Bütün boş vakitleri bahçede geçiyor. Yanlarındaki villalarda da çok yaşlı insanlar kaldığı için, koca araziyi hiç paylaşmak zorunda kalmadılar. Üst dairede de ev sahipleri kalıyor ama daha çok başka yerde yaşadıkları için hiç uğramıyorlardı. Ancak şimdi o daireyi de kiralamaya karar vermişler, böylece bizimkilerin yolda buldukları zengin hayatı da kısa sürdü.
Şimdi üst daireye anlaşamayacağımız biri gelirse düşüncesiyle bütün keyifleri kaçmış durumda.
Neyse..Bu bölgede kiralık daire arayan tanıdıklarınız varsa duyurulur. Daireler sanıyorum 130m2 civarı. 2 oda ve büyükçe bir salondan oluşuyor. Yine "sanıyorum" ki, kirası 800-900 civarı. Uzun yıllar kalınabilecek, İstanbul'dan uzaklaşmadan kır hayatı yaşanabilecek bir yer. Şehrin göbeğinde böyle bir yer olması inanılır gibi değil. Köprü girişine 5dk mesafede. İstanbul'un en sakin ve güzel semtlerinden birinde müstakil daire. Ağaçlar altında rakı sofrası kurmak için ideal.
İlgilenenlere duyurulur. İstanbul'un göbeğinde çiftlik hayatı yaşamak isteyenlere.
Kendimi emlakçı gibi hissettim bir an.