Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı

express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı 31 Tem 2009 08:51 #2599

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Express Dergisi temmuz Ayı sayısında Korku Boratav ile bir ropörtaj yapmış. Ömrü uzun olsun, Korkut Hoca yine döktürmüş. Linkini bulmadığım için koyamadım. Ama mutlaka okunması gerekir diye düşünüyorum. Liberal-yalak ekonomistlerin yaptıkları analizler ile karşılaştırıldığında sade ama çok oturaklı ifadeler ile hem liberalizme hem de yalaklara öyle bir sol vurmuş ki... Okurken içimin yağları eridi. Hele bir de final cümlesi var ki, bazılarına biraz ajitatif gelebilir, okuduktan sonra bana kahve içirtti. Aynen yazıyorum:

Şimdiye kadar Latin Amerika dışında çok fazla bir yol alınmadı, ama istikbal bizimdir ve gelecek kırmızıdır!
Korkut_Hoca.jpg
Son Düzenleme: 31 Tem 2009 08:58 Düzenleyen AliOsman.

Cvp:express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı 31 Tem 2009 09:51 #2600

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Korkut hocanın dahil olduğu bağımsız sosyal bilimciler'in site adresini linklere ekledim. Orada son eklenen makalesi de aşağıdaki gibi bitiyor:

"Türkiye’nin sürüklendiği kriz, emperyalizmin, onun organlarının, öncelikle IMF’nin, Türkiye burjuvazisinin, onların programlarının yürütücüsü olan siyasî iktidarların eseridir. Halk sınıflarının bu krizin yükü altında, işsizlik, yoksulluk, çaresizlik koşullarına daha da fazla sürüklenmemesi için IMF ile imzalanacak herhangi bir anlaşmanın reddedilmesi gereklidir."

IMF Seçeneğine Niçin Karşı Çıkmalıyız? Korkut Boratav, Aralık 2008.
Son Düzenleme: 31 Tem 2009 09:52 Düzenleyen Murat.

Cvp:express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı 31 Tem 2009 11:52 #2601

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Korkut Hoca, Merkez Bankası bilançosunda yer alan "net hata ve noksan" kaleminde geçtiğimiz Ekim ayından bu Nisan'a kadar görülen ve daha bu hafta ifşa edilen toplam 18,5 milyar dolarlık tutarın araştırılması gerektiğini, bu işin içinde bir çapanoğlu olduğunu, AKP'nin dışardan kaynağı belirsiz paraları yurda sokup kullandığını iki aydır falan yazıyor.

Korkut Hoca yıllardır insanları aydınlatıp, öğretip duruyor gerçekleri; öğrenmek isteyenlere tabi ki! Deniz Gökçe, Asaf Savaş Akat gibi liberal; Yiğit Bulut gibi hormonlu faşistlerin toplamına karşı, bir avuç solcu iktisatçının başkomutanıdır hocamız.

Cvp:express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı 31 Tem 2009 12:16 #2603

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bence aktüel konulara aydınlık ve açılım getiren makalelerini, ropörtajlarını siteye yükleyelim.

Cvp:express'in Korkut Boratav ile Ropörtajı 31 Tem 2009 13:15 #2604

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
İlk fırsatta bir tarayıcı alacağım; sonra gelsin makaleler, gitsin söyleşiler
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415