Erkan,
E.H. Carr'ın kitaba yazdığı önsözde belirttiği gibi, teorik bölümleri çoğunlukla tek yanlı ve gerçekçilikten uzak, pratik bölümleriyse dönemin gerçeklerini yansıtan saptamalar ve çözümlemelerle biçimlenmiş bu kitap, dönemin ekonomik işleyişi ve toplumsal örgütleniş üzerindeki uzlaşıyı ve de son derece gerçekçi gözlemleri yansıtmakla beraber, diğer çalışmalarıyla karşılaştırma yaparak aslında Ekim'den önce başlamış olan tartışmaları ve anlaşmazlıkları ve Bucharin'in (Preobrajenskiy'in de tabii) sonraki parti içi tutumunu ve muhalefetinin çizgisini anlamak, sürekli "sapan" politika anlayışını tespit etmek için de yol gösterici, önemli bir kitap.
Hacmini küçültmen çok iyi oldu. Eline sağlık. Ah! bir de ben bu işleri öğrenebilsem, neler yapacağım ama galiba yeteneğim ve de yeterince merakım yok. Mesela bendeki sürüm, senin bu boyutu hazırlayabildiğin Acrobat sürümünü desteklemediğinden siteden açabilsem de kendi dosyalarıma bu haliyle kaydedemedim. Şimdi bu sorunla karşılaşana kadar update aklıma bile gelmezdi, "işimi görüyor ya" derdim. Yavaş yavaş alışacağımı umarım.
Tekrar teşekkürler...