Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bir kitap indirme linki (Bukharin)
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Bir kitap indirme linki (Bukharin)

Bir kitap indirme linki (Bukharin) 27 Tem 2009 22:41 #2583

• fetekos
  • Çaylak
  • Gönderiler: 89
Yurtdışında yaşayan bir arakadaşım benden Bukharin'in bir kitabını istedi. Onun için kitabı tarattım ama pdf dosyası çok hacimli olduğundan e-postayla gönderemedim, rapidshare'e yükledim ve ona linkini gönderdim. Bukharin'in Preobrajenskiy ile birlikte "daha" 1919'da yazdığı, incelemek ve sonrasıyla karşılaştırmak açısından ilginç bulunabilecek "Komünizmin Abecesi" adlı bu kitabın basımı artık yapılmıyor. Yayıncının deposunda bile ikinci kopyası bulunmuyor. Piyasada da bulunmadığını söylediler. Rapidshare'den aldığım link bir hafta süresince indirmeye olanak tanıyor sanırım. İlgilenmek, kitabı saklamak isteyen çıkabilir diye linki buraya da kopyalıyorum:

rapidshare.com/files/260768219/Bukharin.pdf.html

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 29 Tem 2009 09:58 #2589

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Linki burada da verdiğin için teşekkürler Fetekos. Bilgisayardan okumak hoşuma gitmiyor ama acil durumda camı kırmak gerekiyorsa kırarız. Boyutu hakikaten dediğin gibi fazlaymış, 100MB'ın üstündeydi sanırım.
Son Düzenleme: 29 Tem 2009 10:00 Düzenleyen Murat.

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 29 Tem 2009 13:58 #2590

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
"Gittigidiyor.com" da şu an tanesi 15 liraya iki adet var, ilgilenenlere duyurulur:

urun.gittigidiyor.com/Komunizmin-Abecesi_W0QQidZZ7096388

20 lira verirseniz de bir tane daha var.

urun.gittigidiyor.com/komunizmin-abecesi...rin_W0QQidZZ16437009

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 29 Tem 2009 19:23 #2591

• fetekos
  • Çaylak
Evet Murat. Neden bu kadar hacimli olduğunu hiç anlayamadım. Kitap 496 sayfa ama taramada bir biçim sorunu var sanırım. Bir pdf sayfası A-4 biçiminde doldurulmamış. Kitapta nasıl görünüyorsa pdf sayfasında da öyle görünüyor yazılar.

Ekrandan okumayı ben de sevmiyorum. Kitapların genelde çıktısını alıyorum ama her yazı için pratik değil bu. Evim kağıt yığınına dönecek yakında. Acil durumda camı kırmak çok yaratıcı ve makul bir çözüm

Bu kitap için Güçlü'nün linkleri çok daha işlevsel tabii. Bu online sahaf yurtdışına da hizmet götürüyorsa, keşke arkadaş da öyle yapsaydı. Kitabın orijinalini temiz temiz eline almak varken pdf'le uğraşmaya değmez.

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 30 Tem 2009 05:17 #2592

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Kargo masrafları alıcıya olduğu için, yurtdışına da gidiyordur diye düşünüyorum; eğer yurtdışı için ayrı bir uygulamaları yoksa tabi ki.

Bu siteye ara ara giriyorum. Çok ilginç dergi, kitap, vesikaları bulabiliyorum. Benim gibi sol hareketin tarihine meraklıysanız hele, 60'lardan günümüze dek çıkmış önemli yayınlara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Fiyatlar başta daha makul bir seviyedeydi ama haftalar/aylar içinde iki katına kadar yükseldi. 77 yılında çıkmış bir siyasi dergi 25 liradan satılıyor mesela. Dergi ciltleri var, hatta Aydınlık Gazetesi'nin 78-80 Eylül arası tüm sayıları vardı geçenlerde ciltli olarak; fiyatı da bin lira civarı idi. Yerim ve param olsa gözümü kırpmadan alırdım.

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 31 Tem 2009 20:36 #2605

• Erkan Okay
Yahu Sevgili Fetekoş, kitabı OCR'laman gerekiyor. Mesela abbyy fine reader denen bir program var. O bu 100 MB'lik kitabı 5 MB'a indirir. Başka kitap tarayacak felan olursan aklında olsun. İnternet'ten edinmesi de kolaydır yani bu programı da.

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 02 Ağu 2009 16:22 #2606

• fetekos
  • Çaylak
Erkan,

Ben kitap taramayı hiç denemedim. Bu kitabı da ben taramadım, fotokopiciye tarattım. Bir yandan başka bir arkadaş için çoğaltırken bir yandan da benim için pdf olarak kaydetti. Bu işlem sırasında bir OCR programı kullanmadı demek ki. Doğrusu ben de OCR programının yalnızca Türkçe karakter için gerekli olduğunu sanırdım, yani bunun için de gerekeceğini bilmiyordum. Sorunun anlayamadığımız kaynağını fotokopiciye iletip, programı önereceğim. Bilgilendirmen ve önerin için teşekkür ederim.

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 03 Ağu 2009 11:27 #2611

• Erkan Okay
Fetekoş,
Acrobat'ı kullanıp, OCR'lamadan kitabı 7,5 MB'ye küçülttüm. Sitenin altındaki yeri:

Cvp:Bir kitap indirme linki (Bukharin) 03 Ağu 2009 20:09 #2613

• fetekos
  • Çaylak
Erkan,

E.H. Carr'ın kitaba yazdığı önsözde belirttiği gibi, teorik bölümleri çoğunlukla tek yanlı ve gerçekçilikten uzak, pratik bölümleriyse dönemin gerçeklerini yansıtan saptamalar ve çözümlemelerle biçimlenmiş bu kitap, dönemin ekonomik işleyişi ve toplumsal örgütleniş üzerindeki uzlaşıyı ve de son derece gerçekçi gözlemleri yansıtmakla beraber, diğer çalışmalarıyla karşılaştırma yaparak aslında Ekim'den önce başlamış olan tartışmaları ve anlaşmazlıkları ve Bucharin'in (Preobrajenskiy'in de tabii) sonraki parti içi tutumunu ve muhalefetinin çizgisini anlamak, sürekli "sapan" politika anlayışını tespit etmek için de yol gösterici, önemli bir kitap.

Hacmini küçültmen çok iyi oldu. Eline sağlık. Ah! bir de ben bu işleri öğrenebilsem, neler yapacağım ama galiba yeteneğim ve de yeterince merakım yok. Mesela bendeki sürüm, senin bu boyutu hazırlayabildiğin Acrobat sürümünü desteklemediğinden siteden açabilsem de kendi dosyalarıma bu haliyle kaydedemedim. Şimdi bu sorunla karşılaşana kadar update aklıma bile gelmezdi, "işimi görüyor ya" derdim. Yavaş yavaş alışacağımı umarım.

Tekrar teşekkürler...
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.35 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89