Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Facebook Gruplarında Duyuru
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Facebook Gruplarında Duyuru

Facebook Gruplarında Duyuru 06 Tem 2009 19:17 #2397

• fetekos
  • Çaylak
  • Gönderiler: 89
Facebook kullanımından hazzetmiyorum ancak bir iletişim kurma ve duyuru yolu olduğu da inkar edilemiyor. Fotoğraf yarışmasıyla ilgili yapılan duyurular hakkndaki bir gözlemimi aktarayım size: Duyuruyla ilgili birçok mesaj geldi. İçlerinde dikkate değer gördüğüm birkaç tanesi dışında ipe sapa gelmezleri de vardı. Ama gördüm ki insanlar benim tahmin ettiğimin de ötesinde bu tür grupları izliyorlarmış. Fotoğrafta yapıldığı gibi siteyi de tanıtmak adına mesela edebiyat gruplarına, öykülerini yayınlayabilecekleri doğrultusunda bir metinle duyuru yapmak faydalı olabilir. Çok sayıda üyesi bulunan bir yığın edebiyat grubu var. Baktım birçoğu da etkin ve fotoğraf gruplarından daha kaliteli gözüküyor.

Bir profille belli sayıda duyuru yapılabiliyor. Fazlası yapılınca şüpheli uygulama gibi bir uyarı mesajı veriliyor. Bu nedenle birden fazla kişinin duyuru yapması gerekiyor. Bir de ilgilenenler için söyleyeyim, gerçekten rahatsız edici birkaç mesaj gördüğümden, gerçek ad dışında başka bir adla duyuru yapılmasını öneririm.
Son Düzenleme: 06 Tem 2009 19:50 Düzenleyen fetekos.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 06 Tem 2009 19:47 #2399

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bence iyi fikir..

Site ilk çıktığında yahoo listelerine duyuru yapmıştık ama pek ilgilenen olmamıştı..(İnsanlar da haklı..O kadar çok yeni oluşum, site vs girişimi oluyor ki)..Bunun verdiği moral bozukluğuyla sanırım o gün bugündür hiç duyuru yapmadık..

Aslında ben derim ki, bu tür tanıtımlar için bir iki paragraflık kısa ama etkili bir tanıtım yazısı yazalım..Ortalıkta bu kadar site varken bir de biz niye çıktık ki sorusuna yanıt veren..
Bu yazıyla hem duyuruları yapalım, hem de sitenin "Hakkımızda" bölümüne koyalım..Malum her sitede böyle bir tanıtım olur..Niye böyle bir site, ne bekleniyor vs gibi..İnsanların ilk baktıkları bu bölüm oluyor..Şahsen benim bir sitede ilk baktığım yerdir..

Duyuru işine önem vermek gerekiyor, yazacak, katkıda bulunacak daha çok arkadaş gelirse site kuşkusuz çok daha renkli olacaktır.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 06 Tem 2009 20:01 #2400

• fetekos
  • Çaylak
  • Gönderiler: 89
Böyle bir metnin olmadığını fark etmemiştim nedense. Birebir tanıtımlar nedeniyle göz ardı edilmiş olabilir ama ziyaretçiler için bu çok önemli bir bilgi.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 07 Tem 2009 07:50 #2404

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Ben bir siteye girince manifesto vari bir metne hiç önem vermem doğrusu; genelde iddialı bir tanımlama içeren (biz şöyleyiz, şöyle değiliz, şunu yapıcaz gibi) böyle metinler karşısında şöyle düşündüğüm bile olur, "Elemanlar ne kadar iddialı, barutları az galiba!"
Kişisel bir yaklaşım tabii bu; sonuçta olabilir de böyle bir metin; duyuru yapmak için iyi bile olabilir.

Benim kişisel tercihim: Sitenin ne olduğunu bağırarak değil (Önder Hocam yanlış anlaşılmasın; böyle düşündüğün için söylemiyorum) fısıldayarak söylemek ve insanların siteyi gezerek yavaş yavaş keşfetmelerine/dönüşmelerine izin vermek yönünde.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 07 Tem 2009 08:12 #2405

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Emrah,

Bir manifesto metnine senden daha az karşı değilim. Kendi adıma en sevmediğim politik tarz, haddinin, etki gücünün, yapabileceklerinin muhasebesini yapmadan atıp tutmaktır.

Biz kimiz ki bir manifesto kaleme alalım. Bir araya gelmiş, sohbet eden 3-5 arkadaşız. Bir manifestovari metin kaleme almak, altında çok ezileceğimiz birşey olur

Manifesto metni ile Hakkımızda aralarında hiçbir alaka olmayan, kategorik anlamda iki farklı tür. İnternet'le daha fazla haşır neşir olduğum için biliyorum, artık nerdeyse standart teamüller haline gelmiş uygulamalar var; mesala SSS (Sıkça Sorulan Sorular)/FAQ (Frequently Asked Questions) ve işte "Hakkımızda" / About US bölümleri.

Bunlar bir çöpçatan sitesinde de vardır, bir turizm sitesinde de, banka sitesinde de.

Hakkımızda bölümü ile amaçlanan yeni gelen insanların, bu sitede ne yapılır, bu belli bir derneğin, oluşumun, vakfın sitesi midir, yoksa bağımsız 3-5 insanın serbestçe yazdığı bir platform mudur, ben de dahil olabilir miyim, yazı yazabilir miyim, yazmak istersem nereye yazabilirim, hangi bölüm ne tip yazılar içindir, formel mi yoksa samimi bir ortam mıdır vs vs gibi sorularına cevap vermek içindir..

Yoksa devrim yapacak yoldaş arayanları ikna etmek için rehber olacak bir metin değildir. Yani devrimin kırdan mı şehirden mi başlayacağını deklare etmez, HayalEt olarak Türkiye Tahlilimiz budur demek için yazılmaz.

Sadece çok genel, çok kapsayıcı, her yeni geleni dilediğince yazmaya teşvik eden vs birşey.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 07 Tem 2009 08:20 #2406

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Söylediklerine tamamen katılıyorum Önder.

Cvp:Facebook Gruplarında Duyuru 07 Tem 2009 14:01 #2411

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Facebook da 8-10 fotoğraf klübüne- mail attım. bir tanesinin üye sayısı 8.800... diğerleri 300-500 civarında. bizim duyuruyu göndererek, üyelerin tamamına duyuru yapmalarını rica ettim ve klüblere üye oldum (böylelikle genel bir duyuru yapıp yapmayacaklarını da takip edebileceğim). bir iki arkadaşı aradım. fotoğrafları eleştirmelerini rica ettim. diğer duyuru işlerine de bu hafta yapmaya çalışacağım.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.35 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68