Ergenekon davası cadı avına dönüşürken -ipuçları çoktu- seçim sonrası asıl tasfiye faaliyeti kürtlere dönüverdi. Son birkaç gündür operasyonun, bölgesi olsun olmasın, emniyet tarafından yürütüldüğüne jandarmanın karışmadığına dair haberler, yorumlar okumuştum. Bugün Cumhuriyet'te bunu doğrulayan bir haber okudum. Haberi aşağıya kopyalıyorum.
İktidar gerçekten de kürt hareketini Barzani'ye bağlamayı seçimler yoluyla başaramayınca şiddet kullanmaya yöneliyor olabilir. Muhalifleri tasfiye hareketi kürtleri de kapsayacak şekilde birkaç koldan genişliyor gibi görünüyor.
Şimdi öldürücü yorumumu yapıyorum! Bu coğrafyanın gerçek cami duvarı kürtlerdir. Bütün inişli, çıkışlı, zigzaglı, geri dönüşlü, pratik, pragmatik ve dahi bilumum başka iyi kötü sıfatları da içeren yapısına rağmen bu böyle!
Türkiye kürtlerini siyaseten tasfiye* denemesi çok büyük stratejik bir hatadır. Yavuz Selim başaramadı, İkinci Mahmut başaramadı, Abdülhamid başaramadı, Kemal başaramadı, İsmet başaramadı. Zekavette ferasette bunların hiçbirinin tırnağı değilsin sen mi başaracaksın?
F tipi iktidar şimdi bitti!
"Örgüt açıklamasında AKP yöneticileri ve Fethullah Gülen cemaatine ait kuruluşları hedef alacağını bildirdi
Kürdistan Halk İnisiyatifi, bazı haber sitelerine açıklama yaptı. Örgüt açıklamasında AKP yöneticileri ve Fethullah Gülen cemaatine ait kuruluşları hedef alacağını bildirdi.
Terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan Kürdistan Halk İnisiyatifi, örgüte yakınlığıyla bilinen haber sitelerine yaptığı açıklamada AKP yöneticileri ve Fethullah Gülen cemaatine ait kuruluşları hedef alacağını duyurdu.
Kürdistan Halk İnisiyatifi, Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, AKP ve Gülen cemaatine ait kuruluşları açık olarak hedef aldığını belirtti. Açıklamada, Kürt halkının bu kirli oyuna karşı yanıtının çok sert olacağı savunularak, "Bu alçakça saldırı ve oyunlardan sonra, AKP'nin hiçbir yöneticisi ve ona bağlı kurum ve kuruluşlar artık Kürdistan'da rahatça faaliyet yürütemeyeceklerdir. Halkımız bunun hesabını soracak güçtedir. Bu güçler artık rahat nefes bile alamayacaklardır" denildi.
Cumhuriyet"
*eskiden idam fermanlarında "siyaseten katl" yazarmış.