Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Türkan Saylan
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Türkan Saylan

Türkan Saylan 13 Nis 2009 22:51 #1854

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Polis, "Ergenekon Operasyonu" kapsamında Türkan Saylan'ın ve ÇYDD bürolarına baskın düzenlemiş. Kimse bana bu insanların "darbeci" falan olduğunu anlatmasın. Özellikle Saylan hem katıldığı mitinglerde, konuştuğu toplantılarda darbelere karşı olduğunu defalarca vurgulamış bir aydın. Ayrıca kansere karşı yaşam mücadelesi veren, kemoterapinin çok ağır etkilerine maruz kalmış bir insan.

Her şey bir yana, Saylan, sadece ve sadece, zamanında cüzzama karşı yürüttüğü amansız mücadele ile, ergenlik çağında dedesi yaşındaki adamlarla evlendirilecekken kurtarılıp okutulan küçük kızlarımız üzerindeki büyük emeği ile, gerçek bir aydın ve aydınlanma savaşçısı olması ile, şu anki iktidarın ve zihniyetinin doğal olarak düşman bileceği bir insanımızdır. Bu insanımıza sahip çıkmak ise, solculuktan önce insanlık görevimizdir. İnsanlığımıza sahip çıkalım!!

Cvp:Türkan Saylan 14 Nis 2009 05:11 #1861

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Ergenekon Operasyonlarında kantarın dozunu kaçırdıkları kesin. Ama Bu tesadüf değil, gayet bilinçli yapıyorlar. Tüm kesimlere verilen mesaj açık : 'Değil Ergenekoncu olmak, Ergenekoncular ile selamlaşsan, cafede yan masada otursan bile başın belaya girebilir'. Amerikan menşeili 'Ilımlı İslam Modeli' için 'milli' unsurların tasfiyesi sürüyor. Birkaç aya kadar mahkemeler de sonuçlanmaya başlar. Muhtemelen şu an ismi geçenlerin onda biri (belkide daha azı) ceza alacak. Lakin amaç belli tüm yurt yeneline göz dağı vermek; Milli unsurları pasifize etmek, topluma yeni bir gömlek giydirmek...

Cvp:Türkan Saylan 14 Nis 2009 21:19 #1862

• ayhan
  • Torun
  • Gönderiler: 3
Bu ülke iyice sirk çadırına döndü. Biraz önce bir haber okudum ÇEV'den burs alan 4 tane öğrenci göz altına alınmış.

Bu sabah başlayan Diyarbakır merkezli dtp operasyonu da bulmacayı tamamlıyor. Şu ana kadar 50'den fazla gözaltı var.

Aldım gülüm verdim gülüm!

Cvp:Türkan Saylan 15 Nis 2009 05:05 #1865

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
Hani mezarlık kapılarına yazıyorlar ya; her canlı ölümü tadacaktır" diye...Aynen o hesap, "aleni AKP karşıtı olan herkes Ergenekonu tadacak" demek oluyor galiba bu gözaltılar. Eskiden demir yumruk kadife eldiven altına gizlenirdi, o devir bitti, artık her türlü saldırı aleni ve son derece pervasızca yapılıyor. Bu "etki"nin birgün toplumsal anlamda karşılığını düşünüyorum, seçim sonuçları belki de bu "tepki"nin ilk işaretiydi...Gerilim daha da artacak gibi sanki, 1 Mayıs çok önemli...

Cvp:Türkan Saylan 17 Nis 2009 02:47 #1869

• annakarenin
  • Torun
  • Gönderiler: 17
Bu ülkede yaşamakta zorlanıyorum artık. Bu demek değil ki, çekip giderim. Gitmem.

Bu savcılarla aynı dersleri mi okuduk biz? "Hukukun üstünlüğü" sözünü dillerine pelesenk etmiş bu adamlardan benimle aynı amfide oturan var mıydı? Aynı TCK değil midir okuduğumuz, aynı CMK, aynı Anayasa'da yer edinmiş "suçsuzluk karinesi"... "Yasa"yı uygulayan bu kadar açıkça çiğniyorsa, biz neyin kavgasını veriyoruz?

Son dalganın zamanlaması yine şahaneydi...

2009 büyüme hedefinin yüzde dört nokta küsur yerine eksi üç nokta altı olarak açıklandığı, Ermeni sınırı n'olacak, Obama geldi, ne istedi sorularına cevap arandığı bir dönem. Ben bu adamların zamanlamasına, hedef şaşırtma konusundaki başarılarına (bu hedeflerinin ne olduğuna sonra geleceğim), halkı aptal yerine koyma, olta atma, atılan oltanın tutması gibi aklınıza gelecek türlü çeşitli cambazlıklarına, hilelerine, köylü kurnazlıklarına, iş bitirici zihniyetlerine gerçekten, ironi yapmıyorum, gerçekten hayranlık duyuyorum. Üçkağıdın bile "mükemmel"ini başardılar, marifet iltifata tabidir ve ben gıpta ediyorum.

Hedeflerine gelince: Tüm bu tiyatro oyunu aslında tek bir amaca hizmet ediyor. Türkiye Cumhuriyetinin kimyasını, devlet yapan DNA larını (laik-demokratik-sosyal-hukuk devleti) kökünden değiştirmek.

Biz susuyoruz. Onlar gibi bilmiyoruz ali cambaz oyunlarını, "hukuk devletini" korumak için önce hala bir hukuk devleti olduğuna inandırmaya çalışıyoruz kendimizi. Belki de sorun burda.

"There's no spoon" bundan böyle...

Cvp:Türkan Saylan 22 Nis 2009 22:38 #1883

• bekrim
  • Torun
  • Gönderiler: 2
Merhaba
"Milli Unsurlar" nedir?

Cvp:Türkan Saylan 22 Nis 2009 22:47 #1884

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Milli unsurlardan kasıt kendine Ulusalcı diyenlerdir. Laik, Atatürkçü, Milliyetçi, Sosyal Demokratlar, başörtüsü karşıtları, asker severler, vb.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.37 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68