Herkese merhaba,
Ben de öykü yarışmasından, buraya üye olan bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum. Site hakkında ve üyeleri hakkında oldukça iyi şeyler anlattı. Bir cuma gecesi idi, gecenin bir körü eve gidip hemen üye olarak yolladım ve şu an eleştiriler çok iyi gidiyor ( Bkz. Deniz Atının Dişleri - Pia )
Daha önceden bir edebiyat forumunda moderatorluk yaptım. Kendi aramızda birkaç öykü yarışması düzenledik. Konulu şiir ve öykü yarışması. Puanlamayı ben ve üyelerden edebiyatla oldukça haşır neşir olduğuna inandığım birkaç arkadaş beraber yaptık. Taslağı şöyle hazırlamıştım. Beş kriter koydum; noktalama, konuya uygunluk, başlık seçim, türkçeyi kullanım ve özgünlük. Hepsine 5 üzerinden virgüllü bile de olsa puanlar veriyorduk, ortalamasını alıyorduk. Çok güzel sonuçlar elde ettik, biz de imzalı kitap hediye etmiştik.
Burdaki puanlama sistemi de oldukça güzel ancak dışarıdan puan verilmesinin sorun yaratabilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Gerçi burada bunu yapacak yani özellikle yapacak bir insan olacağını çok sanmam ama farklı isimlerle puan verirse birkaç defa, adil bir sonuca ulaşamayız. Bilmiyorum belki bunun da takibi yapılıyordur, ben anlamamış olabilirim.
Ayrıca bir kere de şöyle bir yarışma yaptık. Bir fotoğraf çektik ve o fotoğrafın öyküsünü yazmalarını istedik yani sizde uyandırdığı hisler üzerinden gidin gibisinden duyuru yaptık. O kadar güzel sonuçlar çıktı ki anlatamam.
Amatör olarak fotoğraf çeken bir insan olarak eğer burada böyle bir öykü yarışması yapılır ise seve seve fotoğraf konusunda yardımcı olabilirim.
Kendimin de birkaç kere çektiğim fotoğraflar üzerinden hikaye yada yazı yazmışlığım var. Hatta "Deniz Atının Dişlerini" Ayvalık'da çektiğim bir esmer ve bisikletli çocuğun fotoğrafından esinlenerek yazmıştım.
Tüm bunlar dışında site oldukça güzel gözüküyor. Oldukça kaliteli yazılar olduğunu gördüm (içeriğini çok fazla okuyamasam da konu seçimleri çok güzel).
Siteden haberdar olduğum için çok mutluyum. Özellikle öykü konusundaki gelişmelerin sıkı takipçisi olacağım. Bir bankacı olduğum için hafta içi robot gibi geçen mesailerden sonra yazmaya motivasyon bulamaz iken belki bu site sayesinde tekrar motive olurum diyorum.
Herkese iyi geceler diliyorum.