Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!!
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!!

Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 05 Mar 2009 22:35 #1556

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Özellikle provakatif bir başlık attım. Niyetim hem yeni arkadaşları Forum alanına çekmek, hem de Öykü Yarışması ile ilgili düşüncelerini öğrenmek.

Benim tarafımdan söyleyeceğim şeyler sınırlı, önemli olan sizlerin ne düşündükleri ve ne hissedikleri. Hatta bunu sadece Yarışma ile de sınırlı tutmayalım. Genel anlamıyla sitenin görüntüsü, tarzı , yazıları, üslubu hakkındaki neler düşünüyorsunuz mesela..

Yarışma, benim beklentilerimin daha üzerinde bir şekilde ilerlediğini görüyor ve mutlu oluyorum. Katılan öykülerin bir çoğu da beklentileriminden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 07 Mar 2009 11:50 #1560

• didemgulmez
  • Torun
  • Gönderiler: 8
Oncelikle oyku yarismasindan Odtumezunlari sitesindeki ilan araciligiyla haberdar oldum. Yarismanin duyurulmasi icin facebook gibi arkadaslik siteleri de kullanilabilir.

Yarisma bence demokratik olmasi acisindan, herkesin pozitif olmasi acisindan cok iyi gidiyor. Umarim katkilar devam eder, cok degisik oykuler okuma imkani buluruz.

Oyku yarismasiyla ilgili olarak, bence her oyku o kadar farkli ki esit kriterlere gore oy vermek zorlasiyor. Keske oyku yarismasinin bir konusu olsaymis dedirtiyor insana.

Ben siteyi cok ilginc buldum, elimden geldigince ve zaman buldukca yazilanlari okuyorum, bildiklerimi de blog seklinde yazip paylasmaya calisiyorum.
Umarim aktif katilim istediginiz duzeye gelir en kisa zamanda.

Sitenin goruntusu bence iyi, biraz karmasik olsa da azicik zaman ayiran yolunu buluyor. Bu arada site sayesinde Ulus Baker'den haberim ancak oldu (gec olsun guc olmasin). Kendisiyle ilgili arastirma yapmaya karar verdim. Bana bu katkisindan dolayi da siteye minnettarim.

Emegi gecenlere icten tesekkurler..

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 07 Mar 2009 22:14 #1561

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Katkınla birlikte sitenin zenginleştiğini düşünüyorum Didem.

Ulus Baker, kendisinden ders alma şansını yakaladığım (doktorasını vermediği için ders verdirmiyorlardı; yalnızca boş derslere giriyordu.) ve yazılarının bazılarını takip ettiğim, dost sohbetlerinde bir kaç kez biraraya geldiğim biri. Kendisi her şeyiyle bir filozof gibiydi. Gibisi fazla belki de. 17. yy Alman düşünürlerini andırırdı. Neyse, onunla ilgili "romantik" şeyler bizim gibi onu kıyısından köşesinden "tanıma" şansına sahip olanlarda kalsın. (Bu konuda bir forum başlığı açılabilir; mesela Ulus Baker'li günler)

Onu önemli kılan, ilgi alanlarının çeşitliliği (çok fazla konuda kalem oynatmıştır) ve Walter Benjamin gibi, sistemli olmayan belki de bunu bilerek reddetmiş düşünce yapısı sanırım. Kendisiyle ilgili yapmaya karar verdiğin araştırmayı bizlerle paylaşırsan çok sevinirim. Üzerine kitaplar yazılacak ender insanlardan biri o. Kimbilir belki de onunla ilgili ilk kiabı sen yazarsın ve bizde keyifle okuruz.
Son Düzenleme: 07 Mar 2009 22:15 Düzenleyen emrahpolat.

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 08 Mar 2009 08:28 #1565

• pia
  • Amatör
  • Gönderiler: 44
Herkese merhaba,

Ben de öykü yarışmasından, buraya üye olan bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum. Site hakkında ve üyeleri hakkında oldukça iyi şeyler anlattı. Bir cuma gecesi idi, gecenin bir körü eve gidip hemen üye olarak yolladım ve şu an eleştiriler çok iyi gidiyor ( Bkz. Deniz Atının Dişleri - Pia )

Daha önceden bir edebiyat forumunda moderatorluk yaptım. Kendi aramızda birkaç öykü yarışması düzenledik. Konulu şiir ve öykü yarışması. Puanlamayı ben ve üyelerden edebiyatla oldukça haşır neşir olduğuna inandığım birkaç arkadaş beraber yaptık. Taslağı şöyle hazırlamıştım. Beş kriter koydum; noktalama, konuya uygunluk, başlık seçim, türkçeyi kullanım ve özgünlük. Hepsine 5 üzerinden virgüllü bile de olsa puanlar veriyorduk, ortalamasını alıyorduk. Çok güzel sonuçlar elde ettik, biz de imzalı kitap hediye etmiştik.

Burdaki puanlama sistemi de oldukça güzel ancak dışarıdan puan verilmesinin sorun yaratabilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Gerçi burada bunu yapacak yani özellikle yapacak bir insan olacağını çok sanmam ama farklı isimlerle puan verirse birkaç defa, adil bir sonuca ulaşamayız. Bilmiyorum belki bunun da takibi yapılıyordur, ben anlamamış olabilirim.

Ayrıca bir kere de şöyle bir yarışma yaptık. Bir fotoğraf çektik ve o fotoğrafın öyküsünü yazmalarını istedik yani sizde uyandırdığı hisler üzerinden gidin gibisinden duyuru yaptık. O kadar güzel sonuçlar çıktı ki anlatamam.

Amatör olarak fotoğraf çeken bir insan olarak eğer burada böyle bir öykü yarışması yapılır ise seve seve fotoğraf konusunda yardımcı olabilirim.

Kendimin de birkaç kere çektiğim fotoğraflar üzerinden hikaye yada yazı yazmışlığım var. Hatta "Deniz Atının Dişlerini" Ayvalık'da çektiğim bir esmer ve bisikletli çocuğun fotoğrafından esinlenerek yazmıştım.

Tüm bunlar dışında site oldukça güzel gözüküyor. Oldukça kaliteli yazılar olduğunu gördüm (içeriğini çok fazla okuyamasam da konu seçimleri çok güzel).

Siteden haberdar olduğum için çok mutluyum. Özellikle öykü konusundaki gelişmelerin sıkı takipçisi olacağım. Bir bankacı olduğum için hafta içi robot gibi geçen mesailerden sonra yazmaya motivasyon bulamaz iken belki bu site sayesinde tekrar motive olurum diyorum.

Herkese iyi geceler diliyorum.

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 08 Mar 2009 08:47 #1566

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
"Ayrıca bir kere de şöyle bir yarışma yaptık. Bir fotoğraf çektik ve o fotoğrafın öyküsünü yazmalarını istedik yani sizde uyandırdığı hisler üzerinden gidin gibisinden duyuru yaptık. O kadar güzel sonuçlar çıktı ki anlatamam."

Bence bu süper bir fikir. Önder'in fotoğraf yarışması önerisi vardı, ama onu biçimde değiştirmek mümkün gibi.
Biz de kesin böyle bir şey yapmalıyız; mesela öykü yarışmasından sonra. Sence katılım olur mu Pia?

"Beş kriter koydum; noktalama, konuya uygunluk, başlık seçim, türkçeyi kullanım ve özgünlük. Hepsine 5 üzerinden virgüllü bile de olsa puanlar veriyorduk, ortalamasını alıyorduk."

Aslında bu da çok yerinde bir uygulama; seneye yapılabilir gibi geldi bana.

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 08 Mar 2009 08:54 #1567

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Aslında şimdi yapılan puanlamalar asıl oylama değil..Asıl oylamayı gaztelerin güncel konularda yaptığı kamuoyu yoklamaları türünden yapacağız..yani herkes sadece bir öykü seçecek ve en çok oyu alanlara göre sıralama yapılacak..

Seneye dediğin gibi daha fazla kriterle yaparız.

Cvp:Böyle Öykü Yarışması mı Olurmuş Kardeşim !!! 08 Mar 2009 19:18 #1569

• pia
  • Amatör
  • Gönderiler: 44
Fotoğraf yarışması fikri bir harika.

Bunlar çok motive edici olur gerçekten.

Katılım olacağını da düşünüyorum kesinlikle.
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.34 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68