Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip

Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 31 Oca 2009 15:38 #1424

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Haberdar olmamak mümkün değil... Tüm dünya medyası ondandan bahsediyor. Davos'da RTE'nin Moderatör ve Peres'e koyduğu 'posta' abartısız tüm dünyada birden bire üst sıralarda yerini aldı.

Uzatmadan, dolandırmadan söyleyeceğim : Belki bir 'diplomasi' krizine sebebiyet verir, belki memleketi ileriki aylarda zor durumda bırakır ama ne yalan söyleyeyim izlerken keyiften ( hadi itirafa devam edeyim biraz da heyecandan) içimin yağları eridi.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 31 Oca 2009 19:25 #1428

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Al benden de o kadar Ali Osman

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 16:41 #1434

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Nedense bende hiçbir olumlu duygu uyandırmadı. Bu adamlar bana "mahallenin çürük çarık mal satan, fırsat buldukça da küçük çocukları taciz eden hacı bakkallarını" çağrıştırıyor. Ne yapsalar bana yaranamıyorlar.

Konu hakkındaki görüşüm, son günlerde okuduğum bazı yorumlardan sonra oluştu. BOP'un "iyi polisi" rolüne soyunmuş bir Türkiye'nin, Arap alemince sayılan lideri Tayyip Erdoğan, "kötü polis" İsrail'in cumhurbaşkanına kalayı bastı. Asıl amaç ise, özellikle İngiltere'nin bir süredir dillendirdiğine paralel olarak Hamas'ı silah bırakmaya, "merkeze çekmeye", büyük devletlerle uzlaşmaya ve İsrail'i tanımaya yönlendirecek bir politik odak yaratmak. Bu da doğal olarak Tayyip ve yönettiği ülke. El Fetih uzun zamandır zayıflamış durumda, askeri enerji ise Hamas'ta. Bu enerjiyi yavaş yavaş emerek, Hamas'ı BOP'a uyumlu bir politik güç haline getirmek. Arabulucu da Tayyip. İsrail'deki "askeri çözüm" yanlılarını geriletebilmek adına da bu türden manevralara kalkışmak. Tayyip de uzun süredir Hamas'ın merkeze çekilmesinin yerinde olacağından, buna fırsat verilmesinden söz ediyor.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 17:00 #1435

• AliOsman
  • Hatip
Ortada bir senaryo (BOP) olabilir ve bir çok şey de bu senaryonun parçası olabilir. Özelde RTE, genelde AKP'nin (ya da tüm dinci kesimin) 'hacı bakkal' hissiyatı yarattığı konusunda da haklı olabilirsin ama İslami kesimin 60 yıldır süren anti-yahudi politikalarından bağımsız bir şekilde Davos'ta konulan 'postanın' hesaplı-kitaplı bir 'mizansen' olduğuna inanmıyorum. Hadi bire bir bir mizansen değil, senaryonun parçası olduğunu da düşünmüyorum. Ama bu demek değil ki bu ani çıkış senaryoda bir yer almayacak ? Baş roldeki kadın, kendi yaşamında hamile kaldığında, dizinin metni de, genelde, bu yeni duruma göre şekillenir. Ya da kadın 'rol icabı' ya yurtdışına gönderilir ya da feci bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeder.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 18:27 #1438

• guclu
  • Hatip
Tayyip toplantıyı terk ettiği andan itibaren, tüm AKP örgütlerinden tanıdıkları tüm sempatizan ve destekçilerin cep telefonlarına mesaj yağmuru başladığını, Tayyip'i karşılamak için hava alanına binlerce kişiyi çağırdıklarını, aynı işyerinde çalıştığım insanların anlattıklarından biliyorum. Bütün AKP destkçisi radyolar ertesi gün sadece bu konuda yayın yaptılar, bu sabah dahi bu yayınlar devam ediyordu.

Ortada bir plan, bir komplo, bir senaryo olmasından ziyade Tayyip'in tek taşla çok kuş vurma hesabı var. Sizin dahi içinizin yağları eridiyse, hareket amacına ulaşmış demektir. Bahsettiğim hikayenin gerçekleşebilmesi için zaten Tayyip'in içerdeki gücünü koruması şartı var. Zaten metro durağı açılış töreninde Tayyip tam da bunu istedi. Solculardan oy alması çok ama çok zor ama ortada olan, nereye meyledeceğine karar veremeyen bir sürü insan var. Bu hamle o insanların kararsızlıklarını da bozabilecek nitelikte.

Bence iki yüzlü bir tavır bu. Madem posta koyacaksın, o zaman tüm ikili anlaşmaları da iptal et İsrail'le, adamların askerlerini eğitme kendi tesislerinde.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 19:33 #1439

• AliOsman
  • Hatip
"Tayyip'in tek taşla çok kuş vurma hesabı var. Sizin dahi içinizin yağları eridiyse, hareket amacına ulaşmış demektir" ... Bu ne şimdi Güçlü ? Benim ( ya da bizim ) yağlarımın erimesinin nedeni politik açılımlar, diplomatik sıkıntılar değil ki ? Olay gayet basit. Dünyanın sessiz kaldığı bir ortamda , Kasımpaşa formatında da olsa, arkasını getiremese de , iki yüzlü bir tavır olsa da koyduğu 'posta' hoşuma gitti. Mevzu gayet duygusal yani.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 20:08 #1440

• guclu
  • Hatip
Alınacak bir şey yok Ali Osman. Zaten adam duygusal sonuçlar doğuracak bir hamle yaptı. Etkilenenleri eleştirmiyorum, adamın hamlesinin (kendi açısından) doğru olduğunu anlıyoruz şu an. Ortadoğu bölgesinde popülaritesi tavanda kendisinin, cuma günü binlerce kişi adam için sokağa döküldü. Amaç muhtemelen buydu ve başarılı oldu. Bundan sonrasını göreceğiz.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 22:30 #1442

• AliOsman
  • Hatip
Bence RTE bunu biliçle yapacak kadar zeki ve teatral yeteneği o denli yüksek bir adam değil. Çıkış duygusaldı ve arkası gelmeyecek bir şeydi. Bu 'posta', bazı çevreler tarafından, Global ölçekte ABD'nin (ve dolayısı ile İsrail'in ) güç ve prestij kaybı olarak değerlendirilse de ABD ve İsrail'in biraz sırt sıvaması ile normale dönecektir. Netekim dönüyorda...

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 22:32 #1443

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Bu konuda kelimesi kelimesine Güçlü ile aynı düşünüyorum. Bu adamlarla doğruda bile buluşmaya karşıyım.

Ortada olanın da seçimlere yönelik çok bariz bir kurgu, iyi planlanmış biz mizansen olduğu gün gibi açık. Türk insanın ruhsal yapısı, hangi olaylara Pavlov refleksi gösterdiği çok iyi etüd edilmiş; yeni bir mazlum tuluatı izledik. Kudretli devletlere karşı dimdik ayakta duran fakir ama onurlu anadolu delikanlısı tribi..

Bir de neydi o, 3-4 kelime ingilizce bildiğini manava göstermeye çalışan mahalle kasabı gibi "one minute, one minute" diye el kol hareketi de yaparak müdahale etmeler.? Koca bir ülkenin başbakanında yakıştı mı? Sonra o mazlum anadolu delikanlısı tribini iyice dramatikleştiren "İsrail beni Ramallah kapısında yarım saat bekletti" diye yakınmalar..Varsa böyle bir durum diplomatik kanallardan tavrını koy ne diye cümle aleme ilan ediyorsun..Tabii bir de "benim müşteşarım, benim diplomatım" tarzı monark uslübu..

Orhan Abi (filmlerdeki) başbakan olsa böyle birşey olurdu işte..Artık unuttuğumuz yeşilçam melodramlarını tekrar yaşattı bize RTE.

Cvp:Davos Ruhu, Peres, Moderatör ve Tayyip 02 Şub 2009 22:48 #1444

• AliOsman
  • Hatip
RTE'nin avam tarzını ve Davos 'postasını' ziyadesi ile politik derinliği olan bir hareketmiş gibi yorumlamak, bence RTE'yi onure etmek olarak da yorumlanabilir. Hele hele bunu BOP senaryosunu hayata geçirmek, Hamas'ın evcilleştirilme operasyonunun bir parçası olarak görmek, bana lüzumundan fazla politik geliyor.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.34 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89