Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi

BAŞLIK: Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ?

Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 10 Oca 2009 09:45 #1273

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Şöyle bir düşündüm de en son 1989 seçimlerinde bir sosyaldemokrat partiye oy vermişim. Aradan 20 yıl geçmiş, dile kolay...

AKP ve belediyelerinin performanslarına bakınca aklıma yeni yeni ' acaba bu yerel seçimlerde CHP'ye mi oy versem fikri' gelmeye başladı. Nedenine ilişkin yazılabilecek çok şey var ama benim için iki tanesinin önemli diğerlerinden biraz daha farklı oluyor.

1. Alkol mevzusu : Adım adım, yasağın adı konmadan hemen her yerde (mahalle baskısı da denilebilir sanırım) alkol hayatımızdan uzaklaşmaya başladı. Her ne kadar Kadıköy ve Beyoğlun'da 'işler yolunda' da olsa memleket genelinde durumlar çok kötüye gidiyor. İki yudum birşeyler içmek için şehirdışına çıkmak, Anadolu'nun bir çok şehri için vaka-i adiye halini aldı.

2. Tarih Anlayışı : AKP ve belediyeler için 'müslüman olmayan tarihi, tarih olarak saymıyorlar' gibi genel bir ifade sanırım durumu özetleyecektir.

Bilindiği gibi Kalkedon (Kadıköy), İstanbul'un bilinen en eski yerleşim yeridir. Anadolu yakasında, metro çalışmaları sırasında, Üsküdar civarında daha eski bir yerleşim yeri bulunmasına karşın metro inşaatı hız kesmeden bu yerleşimin üzerinden geçti gitti.

Recep Tayyip'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde, 'Topkapı (Bizans) surlarını yıkıp' toplukonut yapalım fikri gündeme gelmişti. Şimdi AKP'liler aynı konu ile ilgili nabız yokluyorlar. Bunu tartışmaya açmaya çalışma cesaretini nereden ve nasıl buluyorlar ? anlaşılır gibi değil.

Sulukule'de yıkım başladı. İlk yıkılan yerleden biride çocuklara resim, müzik, oyun oynama olanağı sağlayan Çocuk Eğitim Merkezi. Sulukule rehabilite edilebilecek durumdayken, yine yeni rantiyeler yaratmak uğruna bir sosyal tarihi yerle bir ediyorlar.

Bakan'ın söylediği 'Etnik temizlik olmasaydı milli devlet olamazdık' yaklaşımı ise zaten halen kulaklarımızda...

Henüz karar vermiş değilim ama sanki oyum bu sefer CHP'ye gibi... Lakin bir kaç küçük kıstasım var tabi. En önemlisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Derviş olursa ya da benzer biri, bu iş benim adıma olmaz. Ercan Karakaş'ın adı geçiyor. Umarım o olur da vereceğim oyu daha gönül rahatlığı ile veririm.

Unutmadan, Belediye Meclis üyeleri için ÖDP mi olur başka bir sol parti( var mı ?) mi olur bilemem ama sanırım onlara vereceğim.

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 10 Oca 2009 14:36 #1304

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Kaygılarına katılıyorum Ali Osman..

En kötü CHP bile AKP'den iyidir. Deniz Baykal gibi bir şahsiyet bile bana artık sempatik görünüyor.

Kemal Derviş hakkındaki çekınceni pek anlamadım. Bilmiyorum bu adam konusunda belki ben cahilim..Ama bir röportajına denk geldim çok barizz ve net bir şekilde anti-kapitalistliğini ilan etmişti. Hatta kontrolsüz kapitalizmin insanlığa yıkımdan başka birşey getirmeyeceğini söylemişti.

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 10 Oca 2009 20:26 #1314

• AliOsman
  • Hatip
Önder, Kemal Derviş mevzusu biraz şekilsel biraz da ahlaki... Yani temsil ettiği değerler itibari ile sorunlu bir karakter. Dünya Bankası'nda aldığı TOP MANAGER'lik pozisyonları ve 2001 krizinde Ecevit Hükümetinde aldığı 'IMF'nin politikları uygulayıcısı' rolü sebebi ile kişisel olarak sıkıntılarım var. Yani biraz McDonald'a gıcık olduğun için -zaman zaman da olsa- hamburger yemek için Burger King'i tercih etmek gibi bir şey aslında.

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 12 Oca 2009 17:01 #1320

• guclu
  • Hatip
  • Gönderiler: 345
Ali Osman, aynı his ve düşüncelere ben de sahibim. Anti-AKP temeli üzerinden CHP'ye oy vermeyi düşünüyorum ama bu daha tam kesinleşmiş fikrim değil. AKP'den de icraatlarından da nefret ediyorum. Ayrıca liberaller gibi CHP düşmanı da hiç olmadım hayatımda. Beni rahatsız eden CHP'nin törpülemeyi düşünmediği ulusalcı tarafı ve devletçi tarafının çok kuvvetli olması. Ama şunu da biliyorum, yerel yönetim bambaşka bir şey, kalkıp da AKP zihniyeti ile yönetilen bir ilçede yaşamak istemiyorum kesinlikle. Kadıköy bugün İstanbul'da soluk alınabilecek, rahatlıkla gezilebilecek, eşinle dostunla iki kadeh içip eve dönerken dinci manyaklarca yolunun çevrilmeyeceğini bildiğin bir yer. AKP kazanırsa bunun devam edebilmesinin mümkün olmadığı ortada. Bu adamlar kendi hayat tarzlarrını zorla dayatmak istiyorlar, altı senede aşikar hale gelen bir durum bu. En kötü CHP/DSP beledeiyesi bu heriflerden bin kat iyidir.

Ben asıl keşke Ankara'ya kayıtlı olsaydım diye üzülüyorum. Karayalçın'ın Gökçek'i yenmesini samimiyetle söyleyeyim, çok istiyorum. Benim Gökçek kadar irrite olduğum ikinci bir siyasi figür yok şu an memlekette.

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 01:43 #1355

• AliOsman
  • Hatip
İtiraz gelmediğine göre, bu yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyelerde oyumu CHP'ye vereceğimi duyuruyorum )) Bunca yıl sonra benim için zor olacak... Bakalım elimiz nasıl varacak Altıok'un böğrüne..?

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 03:33 #1358

• Fantom
  • Amatör
  • Gönderiler: 24
Bence bu durumda çok da hayıflanacak birşey yok, merak etme solculuğumuza halel gelmez. Ben de aynısını yapacağım. Sınıf mücadeleleri tarihi ise ittifaklar tarihi değil midir aynı zamanda? Kemalistler bizim ezeli müttefikimiz, her yerel seçimde oyumuz onlara...

Vay be nerden nereye! Biz mi realist ve kötümseriz, yoksa bizden önceki kuşaklar mı hayalci ve saflık derecesinde iyimsermiş acaba? Hani meşhur Bir Gün Tek Başına'daki İstanbul şiiri var ya, ne diyordu: "Bekle bizi İstanbul, bekle o günler gelsin İstanbul". Özgüven patlamasına bak.
Biz ne diyoruz: "Mahalle baskısna takılmadan, rahat rahat alkol alabilelim diye AKP yerine CHP'ye oy verelim" Ali'm yanlış anlama, kimseye sözüm yok burada, kaderin cilvesi bu durum herhal:( Ulan kahpe felek:angry:

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 16:43 #1359

• guclu
  • Hatip
Strese gerek yok arkadaşlar. Her türden faşist, dinci yıllarca DYP'ye, ANAP'a oy verip durdu; bizim cenahta bir sürü eski komünist "demokrasi getireceğine" inandığı için AKP'ye aleni olarak destek oluyor şu anda. Ha CHP solcu mu derseniz, o başka bir konu ama AKP aleni olarak sağcı ve dinci.

Muhtemelen ben de ömrümde ilk kez "Sarı Paşa"nın partisine oy vereceğim. Bakalım gerisi gelecek mi?

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 17:26 #1360

• AliOsman
  • Hatip
Yok Güçlü solculuğa halel gelmesi ile ilgisi yok. Benimki kendimi biraz garip hissettiğim için bu garipliği guruba yayıp kendimi iyi hissetmek diyebilirim. Tabiki biraz da latife...

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 17:50 #1361

• guclu
  • Hatip
Ali Osmanım, bir de şu etken yok mu, sosyalistler yıllardan beri hep biraraya gelirler seçimlerden önce Kürtlerle blok oluştururlar, çalışma yaparlar, koştururlar ve en nihayetinde de Kürtlerin yoğun olduğu yerlerde de başarı kazanılır; neticede solculuk değil, etnik aidiyet belirleyici olur. Ortada hiçbir başarı elde edilemeden bir dönem daha geçmiş olur. Habire söylenip durulan "önemli olan seçim değil, o bölgede ilişki kurabilmek, halka kendimizi anlatmak" lafı da boş bir laftan öteye gitmez pratikte malesef. Bütün bunlar yıllardır da sürer gider üstelik. Ne seçim başarısı olur ne de istenen ilişki sağlanır. Bıktırıcı ve bezdirici bir süreçtir bu. Yavaş yavaş soğuduğunu da hissedersin verili sosyalist siyaset yapış tarzından. Namus belasına da olsa vermezsin oy falan.

Çatı partisiymiş, sol güçbirliği falan malesef beni hiç heyecanlandırmıyor ve açıkçası ilgilendirmiyor. Starlaşmış solcu aydınlar ve işin hamallığını yapan birkaç karıncanın performansı ile olacak şeyler değil bunlar. CHP'nin ne simge ve anlam dünyası, ne Kemalistliği, ne de başka şeyleri bana uymuyor, doğal olarak ama nefret ettiklerimin aşağı çekilmesi için CHP'ye destek olmam gerektiğini hissediyorum.

Cvp:Bu Yerel Seçimlerde CHP'ye mi Oy versem ? 15 Oca 2009 17:55 #1362

• AliOsman
  • Hatip
"Ali Osmanım, bir de şu etken yok mu, sosyalistler yıllardan beri hep biraraya gelirler seçimlerden önce Kürtlerle blok oluştururlar, çalışma yaparlar, koştururlar ve en nihayetinde de Kürtlerin yoğun olduğu yerlerde de başarı kazanılır; neticede solculuk değil, etnik aidiyet belirleyici olur." OLMA MI GÜÇLÜM OLMA MI ? UTANMAZSAM İÇİM BAYILDI ARTIK DİYECEĞİM... ORTADA DOĞRU DÜRÜST BİR POLİTİK ÇERÇEVE BİLE YOKKEN, SEÇİMLER YAKLAŞTI HADİ BİRŞEYLER YAPALIM MANTIĞINDAN GINA GELDİ, İÇİM DARALDI...
Sayfa oluşturulma süresi: 0.41 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89
mehmet özgür 68
Murattı 49
pia 44