Şöyle bir düşündüm de en son 1989 seçimlerinde bir sosyaldemokrat partiye oy vermişim. Aradan 20 yıl geçmiş, dile kolay...
AKP ve belediyelerinin performanslarına bakınca aklıma yeni yeni ' acaba bu yerel seçimlerde CHP'ye mi oy versem fikri' gelmeye başladı. Nedenine ilişkin yazılabilecek çok şey var ama benim için iki tanesinin önemli diğerlerinden biraz daha farklı oluyor.
1. Alkol mevzusu : Adım adım, yasağın adı konmadan hemen her yerde (mahalle baskısı da denilebilir sanırım) alkol hayatımızdan uzaklaşmaya başladı. Her ne kadar Kadıköy ve Beyoğlun'da 'işler yolunda' da olsa memleket genelinde durumlar çok kötüye gidiyor. İki yudum birşeyler içmek için şehirdışına çıkmak, Anadolu'nun bir çok şehri için vaka-i adiye halini aldı.
2. Tarih Anlayışı : AKP ve belediyeler için 'müslüman olmayan tarihi, tarih olarak saymıyorlar' gibi genel bir ifade sanırım durumu özetleyecektir.
Bilindiği gibi Kalkedon (Kadıköy), İstanbul'un bilinen en eski yerleşim yeridir. Anadolu yakasında, metro çalışmaları sırasında, Üsküdar civarında daha eski bir yerleşim yeri bulunmasına karşın metro inşaatı hız kesmeden bu yerleşimin üzerinden geçti gitti.
Recep Tayyip'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde, 'Topkapı (Bizans) surlarını yıkıp' toplukonut yapalım fikri gündeme gelmişti. Şimdi AKP'liler aynı konu ile ilgili nabız yokluyorlar. Bunu tartışmaya açmaya çalışma cesaretini nereden ve nasıl buluyorlar ? anlaşılır gibi değil.
Sulukule'de yıkım başladı. İlk yıkılan yerleden biride çocuklara resim, müzik, oyun oynama olanağı sağlayan Çocuk Eğitim Merkezi. Sulukule rehabilite edilebilecek durumdayken, yine yeni rantiyeler yaratmak uğruna bir sosyal tarihi yerle bir ediyorlar.
Bakan'ın söylediği 'Etnik temizlik olmasaydı milli devlet olamazdık' yaklaşımı ise zaten halen kulaklarımızda...
Henüz karar vermiş değilim ama sanki oyum bu sefer CHP'ye gibi... Lakin bir kaç küçük kıstasım var tabi. En önemlisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Derviş olursa ya da benzer biri, bu iş benim adıma olmaz. Ercan Karakaş'ın adı geçiyor. Umarım o olur da vereceğim oyu daha gönül rahatlığı ile veririm.
Unutmadan, Belediye Meclis üyeleri için ÖDP mi olur başka bir sol parti( var mı ?) mi olur bilemem ama sanırım onlara vereceğim.