Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın

Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın 01 Ara 2008 11:36 #1040

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
İnanılması güç korkunç bir haber. Eskiden de oluyor muydu bu tür olaylar diye sormak saflık olur herhalde. kadınların binlerce yıl maruz kaldığı şiddet bu..Yalnız nasıl oluyor da bu barbarlıklar hala devam edebiliyor; demek ki insanlık çok da fazla ilerlemiyor.

Bir de kafama takılan soru, o ortamda olsaydım müdahale edebilir miydim? Onca kişi arasında bir tek kişi çıkıp müdahale edemiyor; Demek ki milletin gözünde polis ne isterse yapar gibi anlayış sözkonusu..

Dünya gerçekten korkunç bir yer olmaya doğru hızla gidiyor..Herkes için çok zor ama kadınların büyük bir çoğunluğu için cehennemin ta kendisi yaşanan dünya..

Herhangi bir politik amaç için olmasa bile bu gibi zorbaları tehdiş etmeye yönelik bir çete, bir Zoro olması ne güzel olurdu..

• www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx...rasinda&ver=5189
  • Cvp:Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın 01 Ara 2008 11:52 #1041

• AliOsman
    • Hatip
    • Gönderiler: 522
    Önder, hassasiyetini gayet iyi anlıyorum. Fakat sıradan insanlar toplumun asayişini sağlamak ile görevli değilller. Ama bu demek değil ki etrafımızdaki hiçbir şeye müdahale etmeyelim. Lakin bununda bir sınırı var. Adamlar silah-külah gelmişlerse yapacak şeylerin sayısı pek az. Ancak 'Zoro' misyonundaki kişi veya kişilerce müdahale yapılabilir.

Böyle bir misyonu olan çete kimin aklından geçmiyordur ki ? Şöyle ağzına ağzına vuracaksın ki... Hırsını alamayıp odunla küre devam edeceksin...

Cvp:Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın 01 Ara 2008 12:04 #1042

• onder
    • Yönetici
    • Gönderiler: 1144
    Yanlış anlaşılmasın orda ben olsaydım çıkar müdahale ederdim demiyorum; toplumun zorbalar tarafından nasıl teslim alındığını biliyoruz..O cesareti herkez gösteremez..

Ama demokrasi falan geyikleri yapılıyor; demokrasiyi içselleştirememiş olduğumuzun çok açık bir göstergesi bu..Dikkat edelim adamlar polis kılığında..Yani öyle tam olarak kendi güçlerine güvenmiyorlar..Hani toplumda "polisin en ağır suçlu da olsa kimseyi saçlarından sürükleyerek götürme yetkisi yoktur " gibi bir kavrayış olsa, çıkar birileri en azından kimlik sorardı..Hadi onu da geçtim hiç kimsenin aklına polisi aramak da mı geçmez? Sonuçta burası bir muzikhol, cıvarda mutlaka ekip vardır. Aransa yakalanabilirlerdi belki..

Toplumun ne denli sindirildiğinin bir göstergesi

Cvp:Sürüklenerek götürülüp tecavüz edilen kadın 04 Ara 2008 14:52 #1060

• guclu
    • Hatip
    • Gönderiler: 345
    Epeydir düşünürüm, polisin üzerinde ne bir numara ne bir işaret ne bir zımbırtı var diye. Elemanlar bir halt işleseler ne izlerini bulmak kolay ne de peşinden koşabilmek. Sanırım Mehmet Ağar dönemiydi, polislerin sicil numaralarının üniformalarından çıkarılması. Mantığını da nasıl açıklıyorlar bilmiyorum ama bu son korkunç olay bazı şeyleri "sıradan insanların" da yüzüne çarpmış olsa gerek. Vahim bir olay daha: Kadıncağıza iğrenç bir şekilde tecavüz eden aşağılık herif, meğerse benzer bir olaya daha karışmış.

Olay yalnızca "kadına yönelik şiddet" mevzuunu bir kez daha kafamıza çakmakla kalmıyor, polis kılığına bürününce her türlü faaliyete de hiçbir şey sorulmadan karışılabileceğini de ispatlıyor. Polis üniformalarının değişmesi talebini örgütleyen ve bunu tüm topluma yayan bir kampanya neden örgütlenmiyor, mesela sol partilerin ilgi alanına girmiyor mu acaba bu tür bir talep? Düşünsenize 1 milyon imza toplanıp İçişleri Bakanlığına verildiğini, az bir kazanım mı olur bu? Bence bu çok net ve başarıya açık bir politik taleptir ve "güvenlik devleti" savunucularını birkaç adım geriletecek bir hamledir...
    Son Düzenleme: 04 Ara 2008 14:53 Düzenleyen guclu.
    • Sayfa:
    • 1
    Sayfa oluşturulma süresi: 0.31 saniye
    Top Posters Posts
    onder 1144
    AliOsman 522
    Murat 415
    guclu 345
    emrahpolat 315
    hasever 290
    fetekos 89
    mehmet özgür 68