Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Roman Topluluğu

Roman Topluluğu 22 Şub 2008 17:18 #201

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Arkadaşlar malum; "Kitap uzun, hayat kısa!" Hepimiz bir denge yakalamaya çalışıyoruz.

Kurduğum "Roman Topluluğu"nda -yeterli ilgi olursa- ortak okumalar yapmayı planlıyorum. Elimde sıkı bir liste var; "okunması gereken", ama okumadığım modern klasikler başlığı altında toplanabilecek bir liste. İlk kitap olarak Steinbeck'in 'Gazap Üzümleri'ni düşünüyorum. Birkaç kitap arasından seçme de yapılabilir tabi. Milletin işini gücünü hesaba katarak 2 ay gibi bir süre koyarız diyorum kitabı okumak için, sonrasında kitap üzerine grup içi forumlar aracılığıyla sohbet edilebilir. İnsanların nefesi ne kadar gider bilmem, ama ortak bir faaliyet anlamında iyi bir şey gibi geliyor bana. (Yaz aylarında süreyi uzatmak ya da faaliyeti askıya almak gerekiyor tabi)

Herkesi topluluğa bekliyorum.
Son Düzenleme: 22 Şub 2008 17:25 Düzenleyen emrahpolat.

Re:Roman Topluluğu 22 Şub 2008 17:30 #202

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Benim Klasiklerim de şunlar:

Yaşam Kullanma Kılavuzu---Georges Perec
Kapanda Üç Kaplan - Guillermo Cabrera Infante
Oblomov - Gonçarov
Babalar ve Oğullar - Turganyev

Fikir çok iyi. Grupları da canlandırmış oluruz.

Re:Roman Topluluğu 22 Şub 2008 17:49 #203

• emrahpolat
  • Hatip
Yaşam Kullanma Kılavuzu sanırım "okunması gerekli" kitaplar kategorisine henüz girmedi. Çok yeni bir kitap, bu kulvara şimdilik girmeyelim yoksa çıkamayız derim.

Babalar ve Oğullar'ı okudum.

Diğerlerini oylarız.

Şimdilik bir kaç tane de ben sayayım, seçimi yaparız;
Romain Gary-Cennetin Kökleri
Graham Greene-Yıkılış
Jorge Semprun-Büyük Yolculuk
Attila İlhan-Kurtlar Sofrası

Başlangıç için 'Oblomov' çok iyi olabilir hocam, bu sıralar okumayı düşünüyordum ben de, ama işte biraz ilgi gerekiyor gruba.

Cvp:Roman Topluluğu 23 Şub 2008 20:33 #220

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Emrah, öncelikli olarak klasiklerden başlamak bence kan kaybı yaratır. Topluluğa üye olacak arkadaşların potansiyel olarak okumayı sevdiklerini düşünürsek. Klasikler okuyan biri için heyecan yaratmaz. Mesela ben Gazap Üzümleri ve Oblomov... Yıllar oldu ama okundu hocam.

İlgi çekebilmek için biraz araştırma yapıp, Yazarların özelliği (özgeçmiş, politik duruş...), diğer eserleri,ödülleri... gibi heyacan okuyandıracak bilgileri paylaşmak lazım. Ve bilinen ismle üzerinden değil yeni okumalar yapmak lazım...

Cvp:Roman Topluluğu 23 Şub 2008 21:07 #222

• onder
  • Yönetici
İyi bir noktaya değinmişsin Ali Osman katılıyorum..Ben de böyle bir yaklaşımı yeğlerim. Ama Babalar ve Oğullar, Oblomov gibi klasikleri, bir grup içinde değerlendirmek de faydasız olmaz hani..

Cvp:Roman Topluluğu 24 Şub 2008 15:39 #225

• emrahpolat
  • Hatip
Ben son yıllarda, okumadığım klasik ve modern klasiklere döndüm Ali Osman; herkesin belirli bir okuma süresi oluyor, bu süreyi gereksiz okumalarla doldurmak istemediğimden aldım bu kararı.

Söylediklerin olabilir tabi, katı yaklaşmıyorum, kendi okumalarımı yaparım ben ne de olsa. Grupta başka şeyler okunabilir. Seçici davrandığımız sürece çıkacak sorunların üstesinden gelebiliriz sanırım, ama doğrusunu söylemek gerekirse grubu kurarken aklımda güncel kitaplar yoktu; biliyorsun burası tehlikeli bir alan, beğeniler çok değişiyor, mesela biri Orhan Pamuk'un 'benim adım kırmızı' kitabını önerse, asla okumam, ama bu kitabı okuma diyemem karşımdakine; ne haddime benim.
Son Düzenleme: 24 Şub 2008 15:40 Düzenleyen emrahpolat.

Cvp:Roman Topluluğu 27 May 2008 17:32 #510

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Toplulukları işletelim arkadaşlar. Hadi herkes neler okuyor, neler yazıyor dökelim.
Ben şu anda Yüzyıllık Yanlızlık'ı okuyorum. Biraz yavaş gidiyor ama bu sefer notlar alarak okumaya çalışıyorum. Bitirdikten sonra paylaşırım. Sizlerden ne var ne yok?

Not: Aslında bu mesajı grup forumuna yazmak gerekiyordu. Okumamı bitirince oraya yazarım.

Cvp:Roman Topluluğu 27 May 2008 18:53 #512

• onder
  • Yönetici
Murat, Gruplar bolumu de pek kullanilmiyor diye kaldirmistim..ama gerekirse tekrar acariz..

Cvp:Roman Topluluğu 27 May 2008 20:12 #514

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Doğru söylüyorsun. Burayı becerdikte grup forumları kaldı değil mi?

Cvp:Roman Topluluğu 28 May 2008 07:28 #516

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Ben de şu aralar 'Türk Korkusunu'( Batılının yaşadığı Türk korkusunun tarihsel kökenleri. Çok yabancı ile çalışan biri olarak her daim hissetiğim bir korkudur. Hani bizde de olan çocukluk korkuları vardır ya bazıları ile yüzleşemeyip bu yaşlar kadar getirirsin. Bu da böyle bir şey her halde...) , 'Orta Sınıfın İsyanı'(Gözden geçirme) ve 'Karayip Korsanları' (Tarık Ali'nin yazdığı Fidel, Chavez ve Morales üzerinden Küba, Venezüella ve Bolivya'nın siyasi tarihini anlatan kitap) okuyorum. Ara ara da Cemil Meriç'in 'Bu Ülke'sinden pasajlar okuyorum. Enteresan bir adam. Ne isaya ne musa'ya derler ya o türden. Daha öncede Journal'ini okumuştum. Bir dönem komünist olduğu için 1940-50'lerde devlet güçleri tarafından biraz hırpalanınca, durup durup hidayete eren ama komünist kökenleri itibari ile de sınırları aşan bir düşünür. Türk düşün tarihine ne katmıştır soruna verecek çok fazla bir cevabım yok. Ama eklektik de olsa enteresan noktalara dokunan bir tarzı var.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.42 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89