Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı?

Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 04 Mar 2009 22:10 #1544

• onder
  • Yönetici
  • Gönderiler: 1144
Arkadaşlar,

Bir köşe yazarı formatı istediğimizin mesajını verebilmek için kendim dahil bazı arkadaşlar için köşe açmıştım..Ancak malum bir Köşe formatının gerektirdiği gibi düzenli yazmıyoruz..Köşe bölümlerine bakalım, Emrah en son 4 ay önce Şundan-Bundan'ı yazmış, benim ve Güçlü'nün yazıları 1-2 aylık, Ali Osman'ınki herhalde 2-3 aylık..

Bu bence hoş bir şey değil..Siteye bir değişiklik var mı diye gelen insanlar 4 ay boyunca bir köşede hep aynı yazıyı görürlerse bir daha uğramazlar, sitenin binlerce zombi siteden biri olduğunu düşünürler..

Ben köşe yazarları bölümünden bizim köşeleri kaldıralım bazı yazarları koyalım derim; Benim konulmasını istediğim yazarlar; Ulus Baker, Ahmet Çakmak, Melih Pekdemir, Yalçın Küçük..

Bunda bir sakınca yok bence; Oldukça popüler haber siteleri de bunu yapıyor..Okuyucuya her yazarın tek tek kendi gazetesine gitmesi yerine tek bir siteden bazı yazarları takip etmek mümkün oluyor..Hem yaptığımız seçimler ortak bir beğeniyi de ifşa eder, bir yayın politikası oluşur yavaş..

Bu yazarlar için köşe oluştururuz sonra Hayalet kullanıcı adıyla iyi yazılarına rastladıkça koyarız..
Son Düzenleme: 04 Mar 2009 22:16 Düzenleyen onder.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 04 Mar 2009 22:40 #1545

• AliOsman
  • Hatip
  • Gönderiler: 522
Bence de uygun. Sitenin sahipleri hissiyatı da uyandırıyordu zaten.

Seçeceğimiz kişilerdeki kıstaslar ne olacak ? Mesela Yalçın Küçük'ün düzenli olarak sitede yer almasının nedeni ve neyi kıstas aldığını öğrenebilir miyim ?
Son Düzenleme: 04 Mar 2009 22:41 Düzenleyen AliOsman.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 04 Mar 2009 22:43 #1546

• Murat
  • Yönetici
  • Gönderiler: 415
Bence de uygun. Uzun süredir aynı yazıların görünmesi hoş olmuyordu.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 00:11 #1547

• onder
  • Yönetici
Yalçın Küçük'ü seçmem de öyle çok da önemli bir ksıtas yok; Şu son dönemdeki Sebatayist konulu kitapları hariç, bu ülkenin yetiştirdiği önemli araştırmacılardan biridir. Düşüncelerine hiç katılınmayabilir ama sonuçta adamın ilginç konuları tartışmaya açtığı açık..İlla ki Yalçın Küçük olmalı konusunda da zerre israrcı olmam. Eğer bu adamın görüşleri bizim bu sitede oluşturmaya çalıştığımız ortak ruha çok aykırı diyerek çekincesi olan varsa koymayız..Ama unutmayalım ki herkesin kabul edebileceği yazarlar saptamak da zor..Her kim seçilirse bir başkası farklı nedenlerle itiraz edebilir..Ama katılıyorum, Yalçın Küçük diğerlerinden daha fazla tartışmalı bir yazar..

Ancak öte taraftan sırf şu Taraf şurekasına gıcıklık olsun diye bile konabilir.. Taraf'ın hoşlanmayacağı herhangi biri açık açık faşist olmadığı sürece benim sempati duyabileceğim biridir. (Nihat Genç hariç, gerçi o da koyduğum istisnaya gayet iyi uyuyor)

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 00:44 #1548

• emrahpolat
  • Hatip
  • Gönderiler: 315
Önder,
Zamanımın çoğunu, kitabın çıkış telaşesi ve öykü yarışmasının çeşitli süreçleri için harcadım.
En kısa zamanda yeni yazımı koyacağım köşeme; zaten bir süredir üzerinde çalışıyordum.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 01:00 #1549

• onder
  • Yönetici
Tamam Emrah senin köşeni bırakalım o zaman..Ancak 4 ay "her durumda" köşe için çok ama çoooook uzun bir zaman hocam..Eğer düzenli olarak yazamayacaksan bence Blog bülümünü kullanmak daha mantıklı..Yani düşün hocam 4 ay boyunca aynı yazı duruyor orda; ne düşünür insanlar?

Köşe formatı bence belli spesifik bir konuda, tutarlı bir bakış açısını zaman içinde oluşturmak için uygun..Lütfen yanlış anlama ama mesala Şundan-Bundan serisi köşe formatı için değil de Blog için uygun gibi..Kesinlikle akıl vermek anlamında değil, salt örnek olarak mesala köşe formatında düzenli bir edebiyat eleştiri yazıları yazılabilir; Tahsin Yücel tarzı mesala..

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 01:08 #1550

• emrahpolat
  • Hatip
tamam hocam kaldıralım; dediğin gibi yazarım bende.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 01:29 #1551

• onder
  • Yönetici
Edebiyat teorisi/eleştirisi köşesi hakkında ne düşünüyorsun Emrah? Öykü yarışması sona doğru gittiğine, kitabın da çıktığına göre zaman ayıramaz mısın?

Fetekoş'un Sovyet tarihi, senin de Edebiyat teorisi/eleştirisi köşesi olsa bence süper olur?

Ali Osman'in dediği gibi haftada bir olmasa da 15 günde bir yazamaz mısın?

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 08:11 #1552

• emrahpolat
  • Hatip
Çok teşekkürler Önder, ama ben edebiyat eleştirmeni değilim.

Biraz uzun yazmak istiyordum fakat sağlık durumum hiç iyi değil, sonra konuşuruz.

Cvp:Köşe Yazarları Bölümünü Kaldıralım Mı? 05 Mar 2009 08:46 #1553

• onder
  • Yönetici
Emrah geçmiş olsun hocam..Umarım ciddi bir şey değildir; kronik bir durum mu yoksa dönemsel bir hastalık mı? Aman hocam endişelendirme bizi..Detaylı bilgi verirsen sevinirim..
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 0.40 saniye
Top Posters Posts
onder 1144
AliOsman 522
Murat 415
guclu 345
emrahpolat 315
hasever 290
fetekos 89